Superettanlaget Örgryte IS på tisdag

Observera sen ändring av matchstart samt spelplats!

På tisdag väntar tuffaste motståndet så här långt på försäsongen då Grebbestad åker till Göteborg för match mot Örgryte IS.

Örgryte IS Det blir första gången i historien som Örgryte och Grebbestad möts. I alla fall finns inga matcher på hemsidan sedan den startade. Och innan var ju ofta Örgryte med i allsvenskan och då var nog Grebbestad för långt ner i seriesystemet.

ÖIS har hittills spelat 4 träningsmatcher. Förlust i den första mot Elsborg med 1-0. Men sedan har man radat upp tre raka vinster och totalt 5-0 i målskillnad.

2016 hade ÖIS målvakt Kristoffer Björk, liksom Anton Henriksson, ett lånekontrakt med Grebbestad och båda spelade för Grebbestad under hösten. Vore riktigt kul om Kristoffer fick stå matchen mot oss.

Grebbestads IF Anton Henriksson gjorde under 2014-2016 16 matcher för ÖIS i superettan så för honom blir det extra kul att få möta sitt gamla lag.

Vad det gäller Grebbestad så får vi nu möta ett lag som har hållit nollan i tre raka matcher och har tre raka vinster. Så det kommer att bli riktigt tufft. Och vi behöver nog täta till lite bättre bakåt om vi skall ha en chans? 8 insläppta hittills varav 3 senast. Vi gör å andra sidan en del mål och har ändå vunnit tre av dessa fyra matcher och en oavgjord.

Mot Vänersborg senast var det en riktigt bra start och galant spel ledde fram till 2-0-ledning men sedan gick det trögt och Vänersborg kunde kvittera. Andra halvleken var relativt jämn med en bra start av Vänersborg där Grebbestad sedan jobbade sig in i det. Vänersborg kvitterade till 3-3 efter 84 minuter och det så ut att gå mot oavgjort. Men då, i 88 min, kom Victor Edvardsson i läge och den unge talangen kunde tåpaja in segermålet för Grebbestad.

Senast var ju hela sju man borta. Av dessa är Jonatan Hårenberg hemma igen, Jimmie Larsson har varit sjuk och kan vara tillgänglig. Mergim och Granit Berisha spelade SM-final i futsal och skall nu vara tillgängliga. Tobias Luvenberg hade Matti Demegård förhoppning om att han skulle kunna vara med efter skada. Däremot är troligen Tobias Carlsson och Markus Svensson återigen borta då dom inte är återställda från skador ännu.

Grebbestads träningsmatcher, senast överst -

Vänersborgs FK-Grebbestad 3-4
FC Trollhättan -Grebbestad 2-2
Grebbestad-IFK Uddevalla 2-1
Grebbestad-Gauthiod 3-2

Örgytes träningsmatcher, senast överst
ÖIS-Fredrikstad 1-0
ÖIS-Falkenberg 1-0
ÖIS-Utsikten 3-0
Elsborg-ÖIS 1-0

Poängliga försäsong Grebbestad mål+assist =Totalt
Christoffer Söderlund 2+2=4
Anton Henriksson 2+1=3
Jonas Henriksson 2+1=3
Ahmed Abdultaofik 1+2=3 (provspelare)
Tobias Luvenberg 1+1=2
Kevin Andersson 1+0=1
Mathias Hegeland 1+0=1
Victor Edvardsson 1+0=0
Tobias Carlsson 0+1=1
Granit Berisha 0+1=1
Hampus Furublad 0+1

Örgryte IS Truppen mot Örgryte

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Södra
2018-06-17 17:00