FCT-Grebbestad 2-2 efter upphämtning av GIF

Grebbestad bättre över 90 minuter men då Trollhättan efter 50 minuter hade 2-0 får man ändå vara ganska nöjd med 2-2. Grebbestads mål av Jonas Henriksson och Ahmed Abdultaofik.

Första halvlek
Första halvlek öppnades försiktigt av de båda lagen. Grebbestad med boll och man såg redan i matchminut ett att FCT hade respekt för Tobias Carlssons uppspel. Marcus Knutsens uppgift var nämligen att se till att Tobias inte fick några bollar.

Men efter ett par försiktiga minuter drog Trollhättan en djupledsboll på Arlind Beqiri men Jonatan Hårenberg var vaken och kom långt ut och tog bort bollen.

Men plötsligt kom Trollhättan direkt efter och efter ett inspel till Arlind Beqiri som sköt. Skottet via ett Grebbestadsben till en hörna. Hörnan nickades undan av Grebbestad men till en ny hörna.

Och där, i sjätte minuten var Grebbestad inte alls vakna och Trollhättan spelade lågt till Jonas Emanuelsson som kom utanför 16-metaren och sköt. Jonatan Hårenberg klarade första skottet men returen tillbaka till Jonas Emanuelsson som kunde pricka in 1-0.

Grebbestad fick ett utmärkt läge bara två minuter senare då provspelande Ahmed Abdultaofik fick ett bra läge. Men via et försvarsben och stolpe kunde FCT’s målvakt Simon Forslund lägga beslag på bollen.

På FCTs hemsida tyckte man att man var det bättre laget under de första 45 minuterna men jag får nog säga att ja inte riktigt håller med. Grebbestad hade mest boll och Trollhättan backade hem och försvarade sig. Kanske menar FCT’s hemsida att man var bäst då Grebbestad hade svårt att komma till bra avslut?

Runt tio minuter trilla Grebbestad boll fint och unge Victor Edvardsson fick skottläget men tyvärr ingen fart på skottet som enkelt plockades upp av Simon Forslund.

Efter 23 minuter kom ett läge för Trollhättan som efter inspel fick bollen till Tobias Berntsson som kunde vända runt och skjuta via täckande Grebbestadsspelare till en hörna.

Tre minuter senare kom Grebbestad fram och Hampus Furublad kom till skottläge men skottet klart utanför.

Första halvleks sista chans kom efter 41 minuter då Adam Engelbrektsson fint tog sig fram och spelade på löpande Marcus Knutsen som kom bra men skottet klart utanför bortre stolpe.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde sedan ett byte i paus och in kom veteranen Jonas Henriksson som var hungrig.

Men först kom ett fint inspel av Hampus Furublad mot Anton Henriksson men Simon Forslund kom ut mycket fint och räddade.

Och sedan ställde FCT om snabbt med det som dom satsade en hel del på. En lång djupledsboll på Marcus Knutsen som nickskarvade fram till Tobias Berntsson som bliv fri och sköt 2-0.

Tungt då detta inte alls speglade matchen ute på planen men samtidigt credit till FCT som var effektiva.

Men bara två minuter senare bjöds Grebbestad in i matchen. FCT fick en inspark och spelade galet och bollen hamnade hos Jonas Henriksson som tog sig fram och satte 2-1och det var game on.

Grebbestad spelade nu snabbare i anfallsspelet och efter 54 minuter kom ett bra inspel där Anton Henriksson sköt, dock rakt på en offsidestående Ahmed Abdultaofik.

Men Grebbestad låg på bra nu och stressade Trollhättan till ett misstag på egen halva och och Grebbestad spelade fram Christoffer Söderlund som blev fri. Men Simon Forslund svarade för en kanonräddning men returen gick till Ahmed Abdultaofik som kunde sätta 2-2.

Helt plötsligt löste chanserna av varandra på löpande band. Det började med att Trollhättan återigen slarvade något vilket gav 3 mot 1 läge för Grebbestad men en passning lite för lång bakom tog bort läget för Grebbestad.

Nästan direkt efter Snodde Johan Lundgren bollen och spelade fint mot Marcus Knutsen som märkligt inte fick med sig bollen. Hade han fått med sig denna fina passning hade det varit ett friläge mot Jonatan Hårenberg

Och nästan direkt efter igen, nu minut 62, kom Grebbestad fint på högerkanten där Mathias Hegeland spelade in och Jonas Henriksson sköt men Simon Forslund var med fint och räddade nere vid stolpen till en hörna.

Fem minuter senare kom Grebbestad återigen på högerkanten och inspelet återigen mot Jonas Henriksson men denna gång kunde FCT’s försvar blockera skottet.

Men efter detta hände det inte så mycket mer i anfallsväg om vi räknar målchanser. Ser vi spelmässigt så hade Grebbestad fram till 80:e minuten haft det mesta bollinnehavet men sista 10 minuterna kom FCT högre upp och fick lite tryck mot Grebbestads mål med 2-2 stod sig tiden ut.


Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

Matti Demegård, 2-2 mot Trollhättan där jag tycker att vi totalt sett var det något bättre laget
- Ja, det tycker jag med. Men sedan handlar det om att göra mål och dom gjorde två mål på oss. Men i det läget vi är i förberedelserna är inte resultatet det viktigaste utan det är prestationen och där tycker jag att vi är det bättre laget.

En stark match också med tanke på att vi idag saknade hela det ordinarie mittfältet från ifjol men ändå spelade vi så pass bra över mittfältet
- Visst, vi saknade Markus Svensson, Mergim och Granit Berisha men dom tre som spelade på mittfältet idag gjorde det bra, alla tre är väl värda beröm.

En ganska bra första halvlek där vi ändå låg under med 1-0 efter något svagt ingripande vid en hörna tycker jag det kändes som
- Ja. Vi sorterade inte ut den hörnan, varianten. Man skall försvara sig på fasta situationer med och det är nu andra hörnmålet vi släpper in nu och det får vi naturligtvis titta på.

Jonas Henriksson in i andra och vi fick bättre fart framåt i halvleken
- Jag tycker ändå att mitten av första var godkänd i vårt anfallsspel. Vi skapade ändå fem avslut i första även om vi inte lyckades fullt ut i dom och skapa heta chanser.

- I andra fick vi lite mer djupledshot. Vi får etablera en del anfallsspel och har sex bra avslut.

FCT fick 2-0 men det var ganska snabbt 2-2
- Vårt första mål är ju en bjudning från deras sida. Sedan gjorde vi det ra på det andra och det var väl värt ett mål.

Vi ligger på bra där och vinner boll på deras halva. Sedan gör deras målvakt en bra räddning innan Ahmad Abdultaofik kan sätta returen
- Det plus att Jonas Henriksson har ett par fina lägen till som kunde renderat mål.

Någon du vill lyfta fram idag?
- Jag tycker hela laget skall ha klart godkänt. Men skall jag ge någon lite extra så blir det våra ytterbackar, Kevin Andersson och Mathias Hegeland. Sedan gör Hampus Furublad en bra match. Anton Henriksson hade en fin andra halvlek.

FC Trollhättan-GIF 2-2 FC Trollhättan 22 bilder från FCT-Grebbestad

Grattis till avancemang i DM efter 4-1 mot Henån/Gilleby i kvarten.

Distriktsmästerskap
Igår 19:00

HENÅN-GILLEBY IF
4-1

Tavlebordsvallen, Henån
Div II Norra Götaland
2020-08-07 19:00
VÅRGÅRDA IK (b)
Tånga Hed, Vårgårda


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.