FC Trollhättan på lördag

Fjolårets topplag i div 2. FC Trollhättan ledde inför avslutande matchen. Grebbestad låg tvåa inför sista matchen. Efter sista matchen hade de båda lagen bytt plats i tabellen sedan Grebbestad fått hjälp av Gauthiod som spelade oavgjort mot Trollhättan och Grebbestad vunnit mot Skoftebyn.

FC Trollhättan Trollhättan hade efter sin andraplats chans att följa Grebbestad till div 1 genom att kvala dit. Men tyvärr misslyckades man med att lösa den biten. Det kunde ju blivit ytterligare en härlig derbymatch i div 1.

Men nu är säkert Trollhättan mycket revanschsuget på Grebbestad efter att ha tappat seriesegern i sista omgången. Men kanske inte bara därför? Grebbestad har tre raka vinster mot Trollhättan vilket får betecknas som mycket starkt mot ett så pass bra lag.

Efter näst intill otroliga matchen FCT-GIF 0-5 i våras vann även Grebbestad hemmamatchen sedan Jonas Henriksson avgjort i 80:e minuten. Grebbestad hade där 2-0 rättvist i paus. Men Trollhättan kom ut som ett annat lag efter pausen och kunde kvittera välförtjänt efter 75 minuter. Då kändes det lite som matchen rann oss ur händerna med då, som så många gånger, slog Jonas Henriksson till med ett segermål.

Trollhättan har spelat två matcher och vunnit båda. Först mot rollhättan Bois med matchens enda mål. Och i helgen slog dom Sävedalen med klara 4-1 på bortaplan.

Grebbestad: Grebbestad spelade mot Uddevalla i helgen som var och vann med 2-1 (0-0). Till matchen så saknade Grebbestad Markus Svensson, Tobias Carlsson och Anton Henriksson. Men även Uddevalla saknade en del folk så där var det väl jämt skägg?

Själva matchen blev aldrig någon riktig höjdare av Grebbestad. Första halvlek var visserligen hyfsad och periodvis bra men samtidigt en svagare period med. Christoffer Söderlund gjorde 1-0 via en härlig lyftning och det var väl det bästa som hände under de första 45 minuterna.

Andra halvlek var inte bra även om Christoffer Söderlund ganska tidigt kunde öka på till 2-0. Men Grebbestad hade allt för dålig rörelse i laget och svagt passningstempo vilket gjorde att man inte fick in något flyt i spelet som vi blivit bortskämda med under de senaste åren.

I slutet kunde Uddevalla reducera men Grebbestads seger var ändå aldrig hotat.

Men det krävs ett lyft mot FCT annars har vi nog första förlusten under försäsongen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med FC Trollhättan

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och FC Trollhättan har mötts 5 ggr? Nu tyder allt på ett namnbyte på antingen Trollhättans IF eller Trollhättans FK skett av misstag på hemsidan då annars första matchen skulle varit spelad innan FCT bildades. Så här bortser vi från träningsmatchen som spelades 2001 och säger då att 4 matcher är spelade
• Totalt matcher: 4 st, Grebbestad 3 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 14-5 i målskillnad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 4 st, Grebbestad 3 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 14-5 i målskillnad
• Fem senaste (endast 4 möten): GIF-FCT 3-2 (2017), FCT-GIF 0-5 (2017), GIF-FCT 4-1 (2015), FCT-GIF 2-0 (2015)
• Målrikaste match: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1, 2017-05-01 FCT-GIF 0-5, 2017-08-12 GIF-FCT 3-2
• Antal 0-0 matcher: Ingen
• Största vinsten: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Största förlusten: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Flest insläppta för Grebbestad: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Grebbestads senaste målskytt mot FC Trollhättan: Jonas Henriksson som satte 3-2-målet när Grebbestad vann hemma på Siljevi 12 augusti 2017 med 3-2.
• Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-FC Trollhättan genom åren

Grebbestads träningsmatcher, senast överst
Grebbestad-IFK Uddevalla 2-1
Grebbestad-Gauthiod 3-2

FC Trollhättans träningsmatcher, senast överst
Sävedals-Trollhättan 1-4
Trollhättan-Trollhättan Bois 1-0

Poängliga försäsong Grebbestad mål+assist =Totalt
Anton Henriksson 2+0=2
Christoffer Söderlund 2+0=2
Tobias Luvenberg 1+1=2
Ahmed Abdultaofik 0+2=2 (provspelare)
Tobias Carlsson 0+1=1
Granit Berisha 0+1=1

FC Trollhättan

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Södra
2018-06-17 17:00