Kevin Andersson blir Grebbestads tredje nyförvärv

Han har tränat med Grebbestad och deltagit i två träningsmatcher. Idag blev han klar för Grebbestads IF som det tredje nyförvärvet för säsongen. Därmed är Grebbestad 20 man i truppen.

Kevin Andersson, hjärtligt välkommen till Grebbestads IF
- Tack så hemskt mycket!

I lördags efter uppvärmningen till träningsmatchen mot IFK Uddevalla uttryckte du ett önskemål om att det snart kunde bli klart med kontrakt. I dag måndags är det klart – var det tillräckligt snabbt?
- Ja absolut. Det har gått enligt planerana och vi har haft en del att tänka på med olika saker som skall fungera i klubben, boende osv. Men kul att det äntligen är klart.

Hur skönt är det egentligen att allt är klart så du kan koncentrera dig fullt ut på att spela fotboll?
- Det är skönt att kunna börja fokusera fullt ut på fotbollen och det som nu kommer framöver. Fokusera på matcher osv. Man är inte lika nervös som när man är provspelare. Nu kan man slappna av lite och jobba hårdare för att försöka ta en startplats och visa vad man går för.

Beskriv dig lite kort som spelare
- Jag är främst en ytterback. Kan spela på både höger och vänster men trivs kanske bäst på höger. Fyller gärna på när vi går på anfall, går gärna på överlappning och slår gärna tidiga inlägg. Gillar att möte en spelare en mot en. Och jag kan även spela yttermittfältare.

Du har nu tränat med laget i 1,5 månad och deltagit i ett par träningsmatcher. Hur känner du att du kommit in i gruppen
- Det känns bra och jag känner att gruppen är harmonisk och dom har tagit väl hand om mig när jag kom. Sedan känner dom ju till mig lite från matcherna mot Stenungsund. Och jag gillar Grebbestads filosofi med att hålla i bollen och spelsättet känner jag mig att det passar mig väldigt bra vilket gör att man får bättre självförtroende.

Okej, då tackar vi för pratstunden och så tar vi en längre intervju senare i veckan
- Tack själv

Vi tog ett snabbt ord med Sportchefen Peter Svensson och de båda spelarna. Längre intervjuer kommer inom kort med de båda nya spelarna.
Peter Svensson, Grebbestads tredje nyförvärv klart, Kevin Andersson närmast från Stenungsunds IF
- Ja det blev klart idag. Han har ju varit på gång ett tag och varit med och tränat et tag nu. Han har sett pigg ut både på träning och framför allt första träningsmatchen. Han är en intressant spelare som är 21 år och vi hoppas givetvis att hans utvecklingskurva fortsätter att gå uppåt. Inget av våra nyförvärv har ju direkt erfarenhet av div 1 även om Hampus Furublad spelade där ett halvår med Oddevold så vi hoppas utvecklingen går uppåt för alla tre.

20 man nu i truppen. Hur ser det ut med Ahmed Abdultaofik, något nytt där? Jobbar ni fortsatt med migrationsverket?
- Det är en process som är inte är snabb. Vi håller på att kolla möjligheter för att nu skriva ett avtal med honom. Vi är väl inte så mycket längre fram men vi jobbar dagligen med det.

I övrigt då. Har du något mer ess i rockärmen eller är det sedan att fylla på med våra egna talanger?
- Vi tittar ju som sagt då på Ahmed Abdultaofik. Det kanske kommer en kille i morgon, Tomas Brolin. Ja, han heter faktiskt så och något mer. Det är en bekants bekant och han vill komma upp och testa. Han har varit lite nere i Europa och testat. Vi får väl se hur vädret ser ut. Är ju inge större idé att han kommer om det kommer en himla massa snö. Jag och hans släkting skall pratas vid i morgon så får vi se men det kan bli så att han dyker upp. Vi har ingen aning om killen men man vet aldrig, det kan ju vara en kanonkille?

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 20 spelare klar samt 4 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:

Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

Kevin Andersson

FC Trollhättan - FK Karlskrona 2-1 i första kvalmatchen. Retur i Karlskrona på lördag.

Div I Södra
2018-11-10 14:00