Intervju med nye Hampus Furublad

I måndags blev han klar för Grebbestad som ett av två nyförvärv. Vi passar naturligtvis på med att ta en lite längre pratstund med Hampus.

Jaha Hampus, känns allt bra så här ett par dagar efter kontraktet med Grebbestad (intervjun gjordes i torsdags)?
– Det känns väldigt bra, lika bra som tidigare och det är skall bli spännande.

Reaktioner från kompisar hemifrån då du kommer att flytta till Grebbestad?
– Många goda och positiva meddelanden så det har varit roligt.

Du har tränat med laget sedan i januari nu, vem är lättast att tunnla?
– Felix Fundell Ryberg vet jag ju sedan tidigare men annars är det väl Mergim Berisha.

Varför blev det Grebbestad?
– Vi fick en kontakt som var bra från första början. Det kändes lockande att gå hit av flera positiva lockande anledningar.

Har du spelat mot Grebbestad någon gång?
– Ja, 2016 var jag med Torslanda och spelade på Bravida i Göteborg mot Grebbestad. Vi vann med 2-1. Vi avgjorde på en hörnvariant där Grebbestad var ute och köpte korv på.

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Det har funnits några mer klubbar i bilden, mest i Göteborgsområdet. Det har funnits några att välja mellan men detta var det bästa.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är född -95, fyller 23 år i år. Singel vilket är bra när man skall flytta har jag märkt. Nu är jag faktiskt mellan två jobb, börjar på Sportshopen i Grebbestad 1 mars. Jag är en ganska lugn person.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag spelar i mitten på mittfältet. Både offensiv och defensiv roll som jag känner mig trygg med. Jag är en poängspelare, gör en del mål och assist. Svagheter vill jag inte avslöja utan det är bättre att höra från någon annan.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Det är väl att göra så mycket nytta för laget som möjligt, både i spelet och poängmässigt. Bidra med det jag är bra på. Göra poäng och ha ett bra passningsspel. Vinna matcherna!

Vad tror du om Grebbestads möjligheter som nykomling att kunna hänga kvar div 1
– Det tror jag är stora möjligheter med tanke på hur spelet ser ut. Vet ju inte hur det set ut innan men vissa lag som går upp tror det hänger på fysiken. Men jag tror spelet är största möjligheten för oss att hänga kvar.

Hur många mål gjorde du ifjol? Brukar du göra mycket mål?
– I fjol spelade jag inte så mycket under första halvan (då i Oddevold) och då blev det inga mål i div 1. Men jag gjorde två eller tre mål med Torslanda på hösten trots att jag då hade en defensiv roll. Innan dess har jag gjort ganska mycket mål. Både som junior och på seniornivå.

Hur väl känner du till Grebbestad?
– Inte jättebra. Har vetat att dom tidigare varit i div 2, pmed det kommer nu.rallellserie med Torslanda. Så spelare har jag inte haft bra koll på

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu?
– Där har jag ganska bra koll faktiskt skulle jag vilja säga.

Hur kul skall det bli när Grebbestad möter Torslanda i träningsmatchen senare i vår?
– Ja det är klart att det skall bli kul att möta sitt gamla lag och kompisar
på andra sidan planen.

Grebbestad har hjälpt till med att fixa jobb och lägenhet till dig och Hampus Furublad. Hur väl känner du Hampus och kommer det att fungera bra att bo tillsammans?
– Vi har lä men det är rt känna varandra väldigt bra senaste halvåret så det tror jag kommer att fungera bra. Andra upplever nog att vi gnabbar väldigt mycket på varandra men det är våran jargong. Vi har väl inte samma inställning till allt men det löser sig alltid till slut. Jag får alltid rätt till slut ändå :-)

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning?
– Noll!

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– det har nog hänt 5-7 gånger

Favoritlag i fotboll?
– Chelsea

Värdens bästa lag?
– Chelsea

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Sam Larsson

Världens bäste fotbollsspelare?
– Hazard

Hur kort är du
– 177 cm lång

Hur lite väger du?
– 75 kg

Din bästa fot är?
– det blir nog höger men det är inte så stor skillnad på dom

Godis?
– Nej tack

Dricker helst?
– Vatten

Läser helst
– Ljudböcker

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Då hade jag villat sitta mitt emot Svennis

Om du hade oturen att hamna på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig där?
– Inte Felix (Fundell Ryberg) i alla fall. Jag hade kunnat tänka mig att ha med någon som kan prata mycket...aha, då blir det ju Felix

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Då hade jag jobbat med något inom fotboll, jag tycker det är kul med sportjournalistik och liknande

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack!

Hampus Furublad