Intervju med nye Hampus Furublad

I mndags blev han klar fr Grebbestad som ett av tv nyfrvrv. Vi passar naturligtvis p med att ta en lite lngre pratstund med Hampus.

Jaha Hampus, knns allt bra s hr ett par dagar efter kontraktet med Grebbestad (intervjun gjordes i torsdags)?
Det knns vldigt bra, lika bra som tidigare och det r skall bli spnnande.

Reaktioner frn kompisar hemifrn d du kommer att flytta till Grebbestad?
Mnga goda och positiva meddelanden s det har varit roligt.

Du har trnat med laget sedan i januari nu, vem r lttast att tunnla?
Felix Fundell Ryberg vet jag ju sedan tidigare men annars r det vl Mergim Berisha.

Varfr blev det Grebbestad?
Vi fick en kontakt som var bra frn frsta brjan. Det kndes lockande att g hit av flera positiva lockande anledningar.

Har du spelat mot Grebbestad ngon gng?
Ja, 2016 var jag med Torslanda och spelade p Bravida i Gteborg mot Grebbestad. Vi vann med 2-1. Vi avgjorde p en hrnvariant dr Grebbestad var ute och kpte korv p.

Fr man vara nyfiken och frga om det fanns andra lag med i bilden? Du behver ej nmna vilka om du inte vill
Det har funnits ngra mer klubbar i bilden, mest i Gteborgsomrdet. Det har funnits ngra att vlja mellan men detta var det bsta.

Beskriv dig sjlv som person, lder, civilstnd, jobb osv?
Jag r fdd -95, fyller 23 r i r. Singel vilket r bra nr man skall flytta har jag mrkt. Nu r jag faktiskt mellan tv jobb, brjar p Sportshopen i Grebbestad 1 mars. Jag r en ganska lugn person.

Beskriv dig sjlv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
Jag spelar i mitten p mittfltet. Bde offensiv och defensiv roll som jag knner mig trygg med. Jag r en pongspelare, gr en del ml och assist. Svagheter vill jag inte avslja utan det r bttre att hra frn ngon annan.

Har du satt ngot personlig mlsttning fr ditt frhoppningsvis frsta av mnga r i Grebbestad?
Det r vl att gra s mycket nytta fr laget som mjligt, bde i spelet och pongmssigt. Bidra med det jag r bra p. Gra pong och ha ett bra passningsspel. Vinna matcherna!

Vad tror du om Grebbestads mjligheter som nykomling att kunna hnga kvar div 1
Det tror jag r stora mjligheter med tanke p hur spelet ser ut. Vet ju inte hur det set ut innan men vissa lag som gr upp tror det hnger p fysiken. Men jag tror spelet r strsta mjligheten fr oss att hnga kvar.

Hur mnga ml gjorde du ifjol? Brukar du gra mycket ml?
I fjol spelade jag inte s mycket under frsta halvan (d i Oddevold) och d blev det inga ml i div 1. Men jag gjorde tv eller tre ml med Torslanda p hsten trots att jag d hade en defensiv roll. Innan dess har jag gjort ganska mycket ml. Bde som junior och p seniorniv.

Hur vl knner du till Grebbestad?
Inte jttebra. Har vetat att dom tidigare varit i div 2, pmed det kommer nu.rallellserie med Torslanda. S spelare har jag inte haft bra koll p

Har du ngon koll p vilka lag det r i Grebbestads serie nnu?
Dr har jag ganska bra koll faktiskt skulle jag vilja sga.

Hur kul skall det bli nr Grebbestad mter Torslanda i trningsmatchen senare i vr?
Ja det r klart att det skall bli kul att mta sitt gamla lag och kompisar
p andra sidan planen.

Grebbestad har hjlpt till med att fixa jobb och lgenhet till dig och Hampus Furublad. Hur vl knner du Hampus och kommer det att fungera bra att bo tillsammans?
Vi har l men det r rt knna varandra vldigt bra senaste halvret s det tror jag kommer att fungera bra. Andra upplever nog att vi gnabbar vldigt mycket p varandra men det r vran jargong. Vi har vl inte samma instllning till allt men det lser sig alltid till slut. Jag fr alltid rtt till slut nd :-)

Hur mnga gnger har du ftt bter fr fortkrning?
Noll!

Hur mnga felparkeringsbter har du ftt?
det har nog hnt 5-7 gnger

Favoritlag i fotboll?
Chelsea

Vrdens bsta lag?
Chelsea

Sveriges bste fotbollsspelare?
Sam Larsson

Vrldens bste fotbollsspelare?
Hazard

Hur kort r du
177 cm lng

Hur lite vger du?
75 kg

Din bsta fot r?
det blir nog hger men det r inte s stor skillnad p dom

Godis?
Nej tack

Dricker helst?
Vatten

Lser helst
Ljudbcker

En middag med en kndis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och t d?
D hade jag villat sitta mitt emot Svennis

Om du hade oturen att hamna p en de , vem skulle du vilja ha med dig dr?
Inte Felix (Fundell Ryberg) i alla fall. Jag hade kunnat tnka mig att ha med ngon som kan prata mycket...aha, d blir det ju Felix

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort d?
D hade jag jobbat med ngot inom fotboll, jag tycker det r kul med sportjournalistik och liknande

Tack s mycket och vlkommen till Grebbestads IF
- Tack!

Hampus Furublad

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45