Intervju med nye Felix Fundell Ryberg

I mndags blev han klar fr Grebbestad som ett av tv nyfrvrv. Vi passar naturligtvis p med att ta en lite lngre pratstund med Felix.

Jaha Felix, knns allt bra s hr ett par dagar efter kontraktet med Grebbestad?
Det knns riktigt bra, det knns som det absolut var rtt beslut fr mig.

Reaktioner frn kompisar hemifrn d du kommer att flytta till Grebbestad?
Det r vl lite sura miner d man lmnar dom. Man kommer ju inte att kunna trffas lika mycket som tidigare. Men dom frstr att det r rtt steg fr mig s dom r nd glada fr min skull.

Du har trnat med laget sedan i januari nu, vem r lttast att tunnla?
Jag mste ju sga att det r Hampus Furublad sedan gammalt. Man vet nr han strcker ut benet...hahaha

Varfr blev det Grebbestad?
Det var vl mer att Hampus Furublad fick en frga om han visste ngon bra frsvarare. D rekommenderade han mig och trnarna och tyckt att jag har presterat bra p trningarna. S det r vl p den vgen Sedan r det sknt att g med ngon man knner.

Du mtte Grebbestad i en trningsmatch vren 2017. Ngot speciellt du kommer ihg drifrn?
Tuff match! Jag spelade mittback fr nstan frsta gngen. Men jag minns Grebbestad hade ett bra lag och vi fll med 0-2 om jag minns rtt (stmmer). Det var en bra och tuff match, lite hetsig med.

Fr man vara nyfiken och frga om det fanns andra lag med i bilden? Du behver ej nmna vilka om du inte vill
Jag hade ett erbjudande frn Tvker (div 1) med men det blev inte av.

Beskriv dig sjlv som person, lder, civilstnd, jobb osv?
Jag r en glad och positiv mnniska. Energirik. Jag r 21 r gammal. Jag har kvar mitt jobb i Gteborg. HT Gardnen, anlggning och sktselfretag. Men frn 1 mars kommer jag att jobba p Sportshopen i Grebbestad, p lagret. Jag r singel.

Beskriv dig sjlv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
Jag trivs p alla positioner i backlinjen, ytterback eller mittback spelar ingen roll. Styrkor r vl att jag aldrig slutar springa. Jag orkar lika mycket i slutet av matchen som i brjan. Sedan r jag jobbig att mta och svr att ta sig frbi. Svaghet...det vill man ju inte nmna? Men skall man nmna ngot r det vl att ta snabbare beslut d alt gr snabbare men det r precis vad man nu fr nr man gtt upp en division.

Har du satt ngot personlig mlsttning fr ditt frhoppningsvis frsta av mnga r i Grebbestad?
Jag vill ju spela s mycket som mjligt, s det r ju att ta en startplats till slut. r nog inte dr n men jag skall frska ta mig dit s det r mlsttningen fr frsta ret i alla fall.

Vad tror du om Grebbestads mjligheter som nykomling att kunna hnga kvar div 1
Det intryck jag har ftt av truppen s r den superjmn s jag tvivlar inte p att vi kommer att hnga kvar. Men det r svrare att tippa p vilken placering det rcker till och det r ju svrt att tippa nr detta blir frsta ret i div 1. Men jag r som sagt vertygad om att vi kommer att hllas oss kvar.

Hur mnga ml gjorde du ifjol? Brukar du gra mycket ml som frsvarare?
Frra ret blev det inga ml fr min del men jag gjorde tv ssongen fre. Det hnder att jag fr lgen men frra ret lyckades jag inte f in den, det var lite stolpe ut. Men man skall inte vara verraskad om det blir ett eller annat i r.

Hur vl knner du till Grebbestad?
Jag har vl inte s bra koll p lag utanfr Gteborg. Jag spelade mot dom frra ret och fick ett bra intryck, bra spelande lag. Hrde att dom gick upp till div 1. Nu fr jag ju reda p mer och mer sedan jag brjat trna med laget.

Har du ngon koll p vilka lag det r i Grebbestads serie nnu?
Jo d, Oddevold och Ljungskile ligger nrmast. Sedan har vi Utsikten frn Gteborg, Mjllby som varit topplag, Huskvarna, Lunds BK, man har kollat lite. Oskarshamn i ppningsmatchen hemma. Torn s man har lite koll.

Hur kul skall det bli nr Grebbestad mter Torslanda i trningsmatchen senare i vr?
Det skall bli kul och stta sina gamla kompisar p plats, visa var skpet skall st.

Grebbestad har hjlpt till med att fixa jobb och lgenhet till dig och Hampus Furublad. Hur vl knner du Hampus och kommer det att fungera bra att bo tillsammans?
Jag knner Hampus sedan lngt tillbaka. Vi har gtt tillsammans frn frskolan, han r ett r ldre. Vi brjade bda i Hjuviks AIK, han gick till GAIS och jag till IS. Men vi knner varandra bra och bor vldigt nra varandra. Nr han kom efter halva ssongen till Torslanda efter vren i Oddevold s brjade vi umgs lite mer s det tvivlar jag inte p att det kommer att g jttebra

Hur mnga gnger har du ftt bter fr fortkrning?
Noll!

Hur mnga felparkeringsbter har du ftt?
Oj, hahaha, herregud, hahaha. Felparkering... det r ngra stycken. Mellan 10 och 20
st
Favoritlag i fotboll?
rgryte IS

Vrdens bsta lag?
rgryte IS

Sveriges bste fotbollsspelare?
Jag gillar Ludvig Augustinsson, han r en riktigt bra ytterback. Zlatan... Albin Ekdal blir nog mitt namn.

Vrldens bste fotbollsspelare?
Ronaldo

Hur kort r du

Hur lite vger du?
79 kg

Din bsta fot r?
Hger

Godis?
Nej tack

Dricker helst?
Nocco

Lser helst
Ngon deckare

En middag med en kndis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och t d?
hmm, svra frgor. Det fr ju bli en tjej... Rosie Huntington-Whiteley

Om du hade oturen att hamna p en de , vem skulle du vilja ha med dig dr?
Ngon som kan ta mig drifrn. Hampus Furublad hade klagat fr mycket...Fan...jttesvrt. Aha, jag tar Hampus

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort d?
D hade jag spelat hockey

Tack s mycket och vlkommen till Grebbestads IF
- Tack sjlv!

Felix Fundell Ryberg

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Sdra
2018-06-17 17:00