Intervju med nye Felix Fundell Ryberg

I måndags blev han klar för Grebbestad som ett av två nyförvärv. Vi passar naturligtvis på med att ta en lite längre pratstund med Felix.

Jaha Felix, känns allt bra så här ett par dagar efter kontraktet med Grebbestad?
– Det känns riktigt bra, det känns som det absolut var rätt beslut för mig.

Reaktioner från kompisar hemifrån då du kommer att flytta till Grebbestad?
– Det är väl lite sura miner då man lämnar dom. Man kommer ju inte att kunna träffas lika mycket som tidigare. Men dom förstår att det är rätt steg för mig så dom är ändå glada för min skull.

Du har tränat med laget sedan i januari nu, vem är lättast att tunnla?
– Jag måste ju säga att det är Hampus Furublad sedan gammalt. Man vet när han sträcker ut benet...hahaha

Varför blev det Grebbestad?
– Det var väl mer att Hampus Furublad fick en fråga om han visste någon bra försvarare. Då rekommenderade han mig och tränarna och tyckt att jag har presterat bra på träningarna. Så det är väl på den vägen Sedan är det skönt att gå med någon man känner.

Du mötte Grebbestad i en träningsmatch våren 2017. Något speciellt du kommer ihåg därifrån?
– Tuff match! Jag spelade mittback för nästan första gången. Men jag minns Grebbestad hade ett bra lag och vi föll med 0-2 om jag minns rätt (stämmer). Det var en bra och tuff match, lite hetsig med.

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Jag hade ett erbjudande från Tvååker (div 1) med men det blev inte av.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är en glad och positiv människa. Energirik. Jag är 21 år gammal. Jag har kvar mitt jobb i Göteborg. HT Gardnen, anläggning och skötselföretag. Men från 1 mars kommer jag att jobba på Sportshopen i Grebbestad, på lagret. Jag är singel.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Jag trivs på alla positioner i backlinjen, ytterback eller mittback spelar ingen roll. Styrkor är väl att jag aldrig slutar springa. Jag orkar lika mycket i slutet av matchen som i början. Sedan är jag jobbig att möta och svår att ta sig förbi. Svaghet...det vill man ju inte nämna? Men skall man nämna något är det väl att ta snabbare beslut då alt går snabbare men det är precis vad man nu får när man gått upp en division.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Jag vill ju spela så mycket som möjligt, så det är ju att ta en startplats till slut. Är nog inte där än men jag skall försöka ta mig dit så det är målsättningen för första året i alla fall.

Vad tror du om Grebbestads möjligheter som nykomling att kunna hänga kvar div 1
– Det intryck jag har fått av truppen så är den superjämn så jag tvivlar inte på att vi kommer att hänga kvar. Men det är svårare att tippa på vilken placering det räcker till och det är ju svårt att tippa när detta blir första året i div 1. Men jag är som sagt övertygad om att vi kommer att hållas oss kvar.

Hur många mål gjorde du ifjol? Brukar du göra mycket mål som försvarare?
– Förra året blev det inga mål för min del men jag gjorde två säsongen före. Det händer att jag får lägen men förra året lyckades jag inte få in den, det var lite stolpe ut. Men man skall inte vara överraskad om det blir ett eller annat i år.

Hur väl känner du till Grebbestad?
– Jag har väl inte så bra koll på lag utanför Göteborg. Jag spelade mot dom förra året och fick ett bra intryck, bra spelande lag. Hörde att dom gick upp till div 1. Nu får jag ju reda på mer och mer sedan jag börjat träna med laget.

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu?
– Jo då, Oddevold och Ljungskile ligger närmast. Sedan har vi Utsikten från Göteborg, Mjällby som varit topplag, Huskvarna, Lunds BK, man har kollat lite. Oskarshamn i öppningsmatchen hemma. Torn så man har lite koll.

Hur kul skall det bli när Grebbestad möter Torslanda i träningsmatchen senare i vår?
– Det skall bli kul och sätta sina gamla kompisar på plats, visa var skåpet skall stå.

Grebbestad har hjälpt till med att fixa jobb och lägenhet till dig och Hampus Furublad. Hur väl känner du Hampus och kommer det att fungera bra att bo tillsammans?
– Jag känner Hampus sedan långt tillbaka. Vi har gått tillsammans från förskolan, han är ett år äldre. Vi började båda i Hjuviks AIK, han gick till GAIS och jag till ÖIS. Men vi känner varandra bra och bor väldigt nära varandra. När han kom efter halva säsongen till Torslanda efter våren i Oddevold så började vi umgås lite mer så det tvivlar jag inte på att det kommer att gå jättebra

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning?
– Noll!

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Oj, hahaha, herregud, hahaha. Felparkering... det är några stycken. Mellan 10 och 20
st
Favoritlag i fotboll?
– Örgryte IS

Värdens bästa lag?
– Örgryte IS

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Jag gillar Ludvig Augustinsson, han är en riktigt bra ytterback. Zlatan... Albin Ekdal blir nog mitt namn.

Världens bäste fotbollsspelare?
– Ronaldo

Hur kort är du
– 186 cm

Hur lite väger du?
– 79 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Nej tack

Dricker helst?
– Nocco

Läser helst
– Någon deckare

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– hmm, svåra frågor. Det får ju bli en tjej... Rosie Huntington-Whiteley

Om du hade oturen att hamna på en öde ö, vem skulle du vilja ha med dig där?
– Någon som kan ta mig därifrån. Hampus Furublad hade klagat för mycket...Fan...jättesvårt. Aha, jag tar Hampus

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Då hade jag spelat hockey

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack själv!

Felix Fundell Ryberg