Första nyförvärven klara: Felix Fundell Ryberg och Hampus Furublad har skrivit på

Äntligen tänker säkert många. Men nu är det äntligen klart med några nya spelare till Grebbestad då Felix Fundell Ryberg och Hampus Furublad har skrivit på. Därmed är Grebbestads trupp nu uppe i 19 man.

I lördags förlängde Ulrik Karnström och Mathias Hegeland med Grebbestad, Och redan idag, måndag, blev det klart med fler spelare till truppen då Felix Fundell Ryberg och Hampus Furublad har skrivit på. Båda har nu varit med och tränat med Grebbestad under de tre första veckorna av säsongen.

Vi tog ett snabbt ord med Sportchefen Peter Svensson och de båda spelarna. Längre intervjuer kommer inom kort med de båda nya spelarna.
Peter Svensson, första nyförvärven i hamn. Felix och Hampus från Torslanda, en kommentar till detta
- Ja det känns bra. Två unga kilar från Göteborg som flyttar och och bosätter sig här och dom har fått jobb. Så dom kommer snart att vara inne i gänget på bästa möjliga sätt, det är jag helt övertygad om.

Båda har varit med och tränat i tre veckor med laget. Dom har bevisligen imponerat på er?
- Ja men nu tittar ju inte jag så mycket på träningarna men jag pratar vansinnigt mycket med tränarna och övriga spelare i truppen. Och dom känner sig väldigt nöjda med det här.

Får man vara nyfiken på hur ni hittade Hampus och Felix?
- Ja det var väl egentligen Hampus...Hmmm, får tänka efter om vem som tipsade om honom...Man får ju ofta ett tips om någon, jo, det var Matti Demegård som kom med det namnet. Och under de första samtalen där nämnde Hampus att han hade en kompis som utvecklats bra, Felix. Felix var med när vi mötte Torslanda i våras och då imponerade han på några av killarna i laget, så på den vägen är det.

Vilka nummer kommer spelarna att få?
- Felix Fundell Ryberg kommer att få nr 19. Hampus Furublad är lite mer oklar. Han vill ha nr 50 men jag får kolla upp om vi får ha det. Vill minnas att jag sett att man måste ha nummer inom ett visst spann. Han får nr 20 tills vidare, tills vi får kollat upp detta.

Då var det 19 man i truppen, snart fullt?
- Vi har sagt att vi skall vara minst 22 man vilket vi tror kommer att behövas. Vi skall ha in ett par yngre till och vi har ett par man till på gång. Vi får se var vi landar.

Okej Peter, då tackar vi så länge
- Tack

Vi startar med Hampus Furublad och börjar med välkommen och ett stort grattis till kontrakt med Grebbestad, känns det bra?
- Det känns väldigt bra och det skall bli väldigt kul detta.

Kan vi få en kort beskrivning av dig som spelare
- Jag är en spelskicklig och bolltrygg mittfältare som gillar att göra mycket poäng.

Tränat med laget i tre veckor nu, skönt att det är klart?
- Ja, det är skönt samtidigt som det varit skönt att få en träningsperiod och lära känna gubbarna lite. Så alt har fungerat och stämt bra så det känns som en bra deal.

Vilka klubbar har du spelat i tidigare, i tur och ordning med start på moderklubb
- Hjuviks AIK, Gick till GAIS när jag var 9 år och var där till jag var 19-20 år. Sedan gick jag till Torslanda i ett år. Ifjol gick jag till Oddevold men gick sedan gick jag tillbaka till Torslanda efter ett halvår och nu då Grebbestad.

Hur skönt är det att få med sig en spelare till från det lag du kommer ifrån då även Felix Fundell Ryberg kommer
- Det är ju alltid skönt och framför alt då ja känner Felix så bra innan och vi kommer överens bra. Det blir ju en trygghet när man skall flytta. Så det var väldigt kul.

Vad är Felix för en typ av spelare?
- Felix är en väldigt hårt arbetande, löpstark och bra duellspelare. Han slutar inte springa före matchen är slut.

Så, då hälsar vi dig välkommen till Grebbestad och så hörs vi snart med en längre intervju
- Tack så mycket.

Då hoppar vi över till Felix Fundell Ryberg och börjar med välkommen och ett stort grattis till kontrakt med Grebbestad, känns det bra?
- Ja verkligen, tack så mycket. Det känns riktigt bra att ha skrivit på för en div 1 klubb och så fin och bra klubb som Grebbestad.

Kan vi få en kort beskrivning av dig som spelare
- Jag är en löpstark och ettrig spelare som inte sluta springa före matchen är slut. Jag är helt enkelt jobbig att möta helt enkelt.

Tränat med laget i tre veckor nu, skönt att det är klart? Och vad jag förstått så vacklade du även en period
- Klubben i säg har varit jätteskön. Det har varit själva flytten som varit det stora frågetecknet, om jag var reda för det steget i livet. Men jag har pratat mycket med Sportchefen Peter Svensson och till slut kändes det rätt att jag skulle ta steget så nu känns det jätteskönt när allt är klart.

- Hjuviks AIK, Sedan gick jag till Örgryte IS när jag var 11. Där var jag till jag var 15-16 år då jag gick till Torslanda. Där har jag varit fram till nu då det blir Grebbestad.

Hur skönt är det att få med sig en spelare till från det lag du kommer ifrån då även Hampus Furublad kommer
- Jo det är väl alltid skönt att ha någon man känner, en liten trygghet. Någon man känner och som man kan gå till. Sedan kunde man ju önska att det var någon annan än Hampus (säger Felix med glimten i ögat). Men man kan ju inte vara för petig.

Vad är Hampus för en typ av spelare?
- Väldigt bollskicklig innermitt och bra på att hitta de avgörande passningarna på offensiv planhalva.

- Tack så mycket.

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 19 spelare klar samt 4 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:

Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018

Hampus Furublad Felix Fundell Ryberg Torslanda IK

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
I förrgår 16:00