Nu startar Mattias Svensson kamp tillbaka till planen

Igr gjorde Mattias Svensson den andra av tv operationer fr sitt skadade kn. Han missade 2017. Missar 2018. Och nu startar kampen fr att ta sig tillbaka till fotbollsplanen.

Idag, dagen efter operationen, dk Mattias upp och spanade in dagens trning. Vi passade naturligtvis p at ta ett snack med honom.

Hej Mattias, Du r hemkommen efter operation igr, hur knns det?
- Det knns ganska bra. Jag har lite ont men inte s farligt som jag trodde.

Hur har operation gtt d? Vad tyckte lkarna?
- Jo, det gick bra. Lkaren hittade mer skador n vad dom trodde p frhand men dom hade odlat lite extra brosk s dom kunde laga dom skadorna med. Sedan hittade dom en trasig meniskbit bak i knet som dom tog bort med. Men dom var njda, operationen var lyckad.

D startar den lnga rehabtiden? Ett r innan du fr spela fotboll?
- Ja, det r s. Minst. S str det p papperet i alla fall. Sedan spelar det ju roll hur lkningen gr, hur ont man har och s. Minst tio mnader till man fr brja jogga s det r en lng vg att vandra

Kommer du till att beska lkaren under tiden, flja upp det hela?
- Om sex veckor r frsta terbesket. Sedan r man dr regelbundet med ca tv mnaders mellanrum.

Vi nskar dig lycka till framver med rehaben
- Tack tack

Mattias Svensson

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
2018-08-14 18:45