3 maj: Ojojoj, nu är det nästan klart på

Inför årets säsong ställs ett antal krav på GIF för att Svenska Fotboll Förbundet skall godkänna Siljevi för spel i div. 1. Det rör sig främst om åtgärder för att öka säkerhet och komfort på arenan.

En del på kravlistan kan vi klara av genom att göra saker på annat sätt än tidigare, men en hel del kräver fysiska åtgärder på och kring arenan.

Det började i januari med ett planeringsmöte tillsammans med kommunen för att lägga upp åtgärds- och tidplan.
Därefter ett första möte i arbetsgruppen för att dra upp riktlinjerna så att jobbet kan starta upp ordentligt.

Ända sedan tidigt i höstas har Tanums Kommun varit med i dialogen på ett fantastiskt och positivt sätt, TACK, och de har beslutat avsätta budgetmedel för de större åtgärderna som skall genomföras.

Titta här på bilder från Siljeviarbetena inför säsongen 2018

Detta är de större jobben som skall utföras på Siljevi innan spelstart:

- Röjning i skogen runt arenan. * KLART
- Bortsprängning av en bergklack som ligger för nära planen. * KLART
- Uppsättning av staket runt anläggningen. * KLART
- Uppsättning av avgränsning mellan publik- och spelytor. * KLART
- Kioskrenovering * KLART
- GIF Loungen * KLART att ta emot gäster under matcherna.
- Uppgradering av kameratornet, alla matcher skall ju direktsändas i Ettanplay. * KLART
- Markduken pålagd och avtagen. Vidarebearbetning pågår. * KLART
- Utökning av toalettkapaciteten, inkl. dopingkontrollrum. * KLART
- Ny ljudanläggning. * KLART
- Montering av nya reklamskyltar för GIF-partners. * KLART, med något undantag.
- Sittplatsläktaren får numrerade platser samt mediaplatser med el och wi-fi. * Pågår.

Flera personer har meddelat sitt intresse av att hjälpa GIF med olika saker och tre av dem - Kenth Ekstrand, Stefan Sjödin och Lars Andrésen - har ställt upp som koordinatorer av etablerandet av nya toaletten och lite annat.
Behöver vi fler resurser i detta jobb återkommer vi på olika sätt med ett rop om hjälp.

Än en gång TACK till Tanums Kommun som ställer upp med engagemang och resurser för att göra detta möjligt.
Kommunens projektledare i Siljeviarbetena är Patrik Törnros från Fastighetsavdelningen och han stöttar oss i GIF på ett suveränt sätt, tack Patrik !

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
2018-08-14 18:45