Nyhet 2000 från mig, Tack Grebbestads IF och Barbro

Detta är min nyhet nr 2000 på Grebbestads IF’s hemsida och därmed ett litet jubileum 

Nyhet nr 1 lade jag ut år 2002, klicka på länk för att komma till den nyheten Nyhet nr 1 från Jan Svensson 11 juni 2002 Detta är i alla fall den älsta jag hittar med mitt namn på.

Detta gäller nyheter där det står mitt namn som inläggare.

Det gör att det nu, år 2018, blir min 17 säsong som skribent på hemsidan. Delar man 2000 nyheter med 17 blir snittet dryga 117 nyheter om året och då har detta år precis bara börjat

Utöver dessa finns ett antal nyheter som från början mailades in till Johan Thoresson och som han då lade in med hänvisning till mig. Men dessa är inte medräknade i de 2000 nyheterna.

Historia om hur jag kom in på hemsidan
Hur jag trillade in som skribent på hemsidan har att göra med att jag från början frilansade med sportnyheter på Strömstads Tidning.

Inledningsvis handlade mina nyheter där om dart som på den tiden var stort i Tanum och Strömstad. Och på den tiden skrevs det inte jättemycket i Strömstads Tidningen om fotbollen i vår region.

Så Bengt Mattsson ringde och frågade Strömstads Tidningen om jag kunde skriva om Grebbestads och Tanums matcher där så det blev lite mer om dessa två klubbar i den lokala tidningen.

Och det var ok för Strömstads Tidningen och då började jag skriva där som frilansare.

Efter ett tag frågade Johan Thoresson, Grebbestads IF’s skapare av hemsidan, om jag kunde tänka mig att maila underlaget till honom med så man kunde använda sig av detta på hemsidan. Detta var okey för mig så då mailades detta till Johan som lade in det på hemsidan.

Från år 2000 tyckte Johan att jag kanske lika gärna kunde lägga in dessa nyheter själv på hemsidan å jag fick inloggning av Johan och en snabbkurs i hur sidan fungerar.

Och på den vägen är det, fram till nu, nyhet nr 2000. Det hade man aldrig trott när man började.

Och man kan säga att det varit ett privilegium att få vara med på resan som nu Grebbestads IF gjort under framför allt de senaste åren. Minns tuffa år där GIF slogs för att hänga kvar i fyran som på slutet vänts till några fantastiska år.

Minns även när jag själv värvades som målvakts backup inför säsongen 2003. 39 år gammal och efter 10 års uppehåll. Men ser man på det långa uppehållet och min ålder tycker jag själv att det gick ganska bra. 57 matcher (47 A-lag och 10 andralagsmatcher) blev det.

Men det häftigaste är ju givetvis resan Grebbestad gjort som startat år 2012. Efter en medioker öppning av serien med 3 vinster, 1 oavgjord och 3 förluster var det väl knappast någon i klubben som trodde Grebbestad skulle vinna div 4?

Inte jag i alla fall. Men 15 matcher senare och utan förlust var Grebbestad seriesegrare i div 4 och tog klivet upp i div 3.

Sejouren där blev kort Grebbestad vann 3:an direkt och gick upp i div 2.

Och div 2 öppnades med en fjärde plats första året 2014.

2015 blev Grebbestad 3:a.

2016 efter en mardrömspreiod i slutet av våren låg Grebbestad näst sist och spelade jumbofinal. Efter vinst där kom laget i form och klättrade upp till en slutlig placering som nr 6 med chans på tredje plats om man vunnit sista matchen som nu blev oavgjord.

Så säsongen 2017: Med det tuffa året vi hade 2016 plus att laget tappade bra spelare var jag själv inställd på en kamp i de nedre regionerna. Men…det blev i stället serieseger!

Detta Grebbestad fortsätter att överraska mig gång på gång och laget har varit en fröjd att få följa och vara delaktig som skribent på hemsidan under framför allt denna underbara resa som gjorts sedan 2012.

Och nu, nu går vi in i en oerhört intressant period och säsong. 2018 med spel i div 1, det högst någonsin för Grebbestad.

Stort tack Grebbestads IF och Barbro
Och jag får vara med på detta, tack Grebbestad IF. Familjen Grebbestads IF.

Och tack till min sambo. Min sambo är viktig i det hela och fantastik med att jag kan hålla på med hemsidan och åka med på alla matcher då detta tar många timmar i veckan av min tid. Bara att skriva om en match, lägga ut statistik och bilder tar mig 4-5 timmar (varje match). Plus tid med inför matcher, övriga nyheter på hemsidan. Tid som går åt till matcherna som man skall titta på, både hemma och borta med resor, så ett Grymt Stort Tack till Barbro som står ut med all tid jag lägger ner på hemsidan.

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
I förrgår 16:00