#21 Jonas Henriksson klar för 2018

Jonas Henriksson blev idag klar för 2018. Grebbestads skyttekung för fyra av de fem senaste åren följer alltså med Grebbestad upp i div 1. I fjol var han målbäst med sina 12 baljor!

Se intervju med rörliga bilder från länk på facebook där intervjun gick live i morse före träningen Intervju med Jonas

Annars kan ni läsa intervjun nedan:

Jonas Henriksson, du är nu klar för en sjätte säsong med Grebbestad, grattis till dig och till Grebbestads IF
- Tack så mycket. Det känns jättekul. Både för mig själv, att få fortsätta spela med killarna som har tagit steget upp i ettan, så det känns riktigt kul och jag hoppas jag kan vara med och bidra även i år igen.

Du kom till Grebbestad och då i div 3 med tanke på att varva ner från tidigare spel i allsvenskan men det har inte riktigt blivit så?
- Nej, hehe. Jag har fått den frågan lite. Tanken var väl egentligen att inte spela alls då jag hade problem med kroppen efter många år på den nivån. Men jag valde att skriva på för Grebbestad och det är något jag inte ångrar det minsta. Det har blivit mycket roligare än vad jag någonsin kunnat tänka mig, så det känns riktigt kul.

Tidigare har det varit så att du inte har tränat så mycket med laget. Hur blir det nu när det blir div 1? Kommer du att träna mer med laget eller kommer du fortsatt att hålla dig i form hemma?
- Det har varit en av dom delarna som varit, eller kanske det man funderat mest på, hur man skall lösa detta då det är en nivå högre upp. Man vill ju hålla en bra form och kunna bidra när man är med. Men jag bor i Göteborg, Jobbar där och har familjen där. Har sommarhus här i Grebbestad.
- Men jag hoppas kunna vara med på så många träningar som möjligt men det blir en utmaning. Annars får jag hålla igång i Göteborg med någon klubb eller själv på något sätt. Det har fungerat hittills men det blir mer träning så klart.

Blir det allsvenskan om två år med Grebbestad?
- Nja. Först och främst får vi gå upp...förr kunde man gå upp två snäpp men nu måste vi gå upp till superetta först. Men vi är ju inte i ettan för att tycka att dom andra är bra utan för att visa att vi är ett spelande bra lag och vi vill vinna varje match.

- Sedan får man vara ödmjuk med det att det kommer att bli tufft. Det blir nog ett annat spel i ettan än vad vi är vana med? Så vi måste fortsätta att träna och utveckla oss. Det har vi gjort varje år så jag ser ingen anledning till att vi inte kan överraska i ettan med och vara med att slåss om att vinna varje match.

Tack så mycket Jonas och lycka till framöver
- Tack så mycket, tack tack

Nedan en sammanställning på spelare klara för 2018 samt vilka som lämnat

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 14 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:

Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018 pga skada

Jonas Henriksson

Stort TACK till alla härliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och väl genomfört. Trots rekordpublik på ca 1150 personer så funkade allt precis så bra som vi planerat. GIF fick beröm från såväl publik som gästande IKO och Fotbollförbundets matchdelegat som var på Siljevi och tittade till vår organisation och genomförandeplan.
TACK för er insats under vårsäsongen, nu tar vi sommarledigt på Siljevi, väl mött 12 och 18 augusti då våra seniorlag har höstpremiär med hemmamatcher.

Div I Södra
2018-07-13 19:00