Träningsstart med tungt besked

Idag gjorde Grebbestad sin första riktiga träning inför kommande säsong med spel i div 1. Och då kom också beskedet om Emeka Uche som inte längre kan spela för Grebbestad då han skall utvisas

Emeka Uche kom ifjol från Lysekils AIK och gjorde en mycket fin första säsong i Grebbestad och svarade för 7 mål vilket hjälpte Grebbestad till en serieseger i div2.

Men nu startar i stället en process för att få komma tillbaka till Sverige och till sin fru.

Peter Svensson, Sportchef i Grebbestad, vi nåddes idag om det tråkiga beskedet om Emeka Uche som inte kommer att spela mer för Grebbestad då han kommer att utvisas. Kan du berätta lite mer om detta?
- Han har levt med ett utvisningshot i lite mer än ett år. Men han har överklagat vilket har gjort att han har kunnat vara kvar men nu är det definitivt att han under januari måste lämna Sverige och bege sig hem till Nigeria.
- Sedan kommer han att jobba på att få komma tillbaka med ambassader, ansökningar osv, men risken är ju att sådant tar tid. Det tar säker minst ett år så vi får nog räkna bort honom säsongen 2018.

Han kom ju annars in bra i laget och har gjort en bra säsong som en ung kille och svarade för bland annat sju mål
- Jo, han hade ju en sjukt bra utvecklingskurva. När han tränade med oss i vintras var vi lite tveksamma till att ta in honom till truppen. Men tillslut så bestämde vi oss för att ta in honom och fram på sommaren/hösten var han riktigt bra och tillförde laget mycket. Får han komma tillbaka är det inte omöjligt att vi söker upp honom igen då han kommer att fortsätta utvecklas.

Emeka Uches matchtröja kommer nu att skickas till honom som ett minne och med hopp om återseende

I övrigt var det kul att se att nu är det igång igen. Tre spelare var med på prov och ett par spelare deltog inte på grund av skador.

Nedan en sammanställning på spelare klara för 2018 samt vilka som lämnat

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 14 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:

Marcus Broberg Kungshamns IF
Mattias Svensson Missade 2017 och missar även 2018 pga skada

Emeka Uche

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45