#31 Anders Tjernberg klar för 2018

Grebbestad har gjort klart med årets andremålvakt, Anders Tjernberg. Efter fina insatser i DM och andralaget har han fått nytt förtroende och signerade idag nytt kontrakt med Grebbestad för 2018.

Anders Tjernberg: Lite okänd för mig då jag tyvärr inte hinner med att se andralagets matcher. Men rapporter jag fått säger att han varit stark där och hand stod 4 matcher under DM där han håll nollan i samtliga.

Grattis till nytt kontrakt med Grebbestad Anders
- Tack så mycket!

Antar att det känns bra att få vara en del av Grebbestads IF även under 2018 i div 1
- Det känns väldigt bra, väldigt inspirerande.

Hur har det känns för dig själv den gångna säsongen? Är du nöjd med vad du presterat? . Jag ser ju inte matcherna med andralaget men har fått rapporter om bra spel från din sida där och du gjorde även fina insatser i DM under året
- Ja det är jag, jag spelade väl 5 DM-matcher (rätt är 4 st) och höll nollan i samtliga. Och det gick bra även i övriga matcher jag stod i a-laget och jag höll nollan även där så mer kan jag ju inte göra. (Totalt 5,5 match för Anders i förstalaget och noll insläppta)

Du är nog den spelare som jag själv känner minst i a-truppen då du är ganska ny där och mest varit med andralaget. Om jag förstått rätt så är du utespelare från grunden?
- Det stämmer nog att jag är minst känd för dig? Från första första början var jag målvakt men jag slutade spela när jag var runt 14 år och spelade då bara hockey. Men när jag flyttade hit var Mattias Svensson och Christian Mattsson på mig om att jag skulle vara med och spela och då var jag utespelare under 3-4 år och spelade med andralaget.
- Men så var det någon som inte kunde vara med och då började jag stå igen på träningarna och så blev det som det blev.

Och nu har det varit helsatsning som målvakt under de senaste åren
- Ja precis. Jag är ju målvakt i grunden så...och det är jäkligt kul.

Berätta lite om din bakgrund. Du är ju inte Grebbestadsspelare från grunden
- Jag är från Vänersborg så jag spelade i VIF först men så slutade jag och spelade bara hockey. Sedan spelade jag i VIF's B-lag på skoj och även lite med a-laget och då låg dom i div 5. Sedan gick jag till VFK och spelade med dom i femman och sexan. Och sedan flyttade jag till Grebbestad och började här.

Det har gått bra för Vänersborgslagen sedan du lämnade :-)
- Precis, det var faktiskt så, :-)

Hur känner du med din roll som målvakt då, Ser du att du har en chans att peta Jonatan Hårenberg eller är du nöjd som andremålvakt?
- För det första så är jag ju tränare med (målvaktstränare) men skall man vara helt ärlig så är han ju jävligt bra. Peta han, det blir nog tufft. Men man vet aldrig vad som kan hända? Största chansen är väl att han blir skadad och man då för chansen och gör det bra. Men det scenariot vill jag inte skall hända. Nöjd? Man vill ju spela men man får vara realistisk liksom...

Årets kompis! Det priset fick då på årsfesten, överraskad?
- Jag är ju den som skäller mest så så var det ju konstigt? Men grejen är väl att om jag skall vara med så kör jag 100 %. Oavsett om det är träning eller match, jag kan inte bara så och vara tyst utan måste vara igång hela tiden. Jag sitter mycket på bänken i a-laget och glädjes med lagets framgångar och är med och pushar laget hela tiden.

Om du själv fick dela ut det priset till någon annan, vem hade det varit?
- Kanske den som skäller minst? Jonatan Hårenberg. Han pushar alltid han med så han är bra. Sedan är jag bra kompis med alla så det kanske skulle kunna vara vem som helst.

Så där, tack så mycket Anders!
- Tack själv

----------------------------------------------------

Vi tog ett snabbt ord med Peter Svensson, sportchef i Grebbestad: Årets sista träning för Grebbestads IF och det blev klart med en nionde spelare in i truppen, Anders Tjernberg har skrivit på. Bra att fylla på målvaktsplatserna som då är klara
- Ja, det känns bra att ha båda målvakterna klara och nio spelare klara under november månad. Fortsätter vi med nio i månaden är vi klara i början av januari. Så det ser bra ut.

Det är ju en månads uppehåll nu träningsmässigt för laget men det låter på dig som vi kan fortsätta att fylla på truppen under december?
- Ja det hoppas jag verkligen. Jag fortsätter ju jobba ungefär som jag gjort fram till nu. Nackdelen är att det inte är lika lätt att träffa killarna nu men det får ske via telefon eller hembesök i stället så jag jobbar på.

Anders är en duktig målvakt. Bra insatser i DM och andralag men realistiskt får han svårt att rubba Jonatan Hårenberg?
- Ja, det är ju en sjukt tuff uppgift han har där om han har målet att konkurrera ut Jonatan. Men nu tror jag inte han har det? Han började ju bara för ett par tre säsonger sedan med ordentlig satsning igen och har på den tiden utvecklats enormt och är numera en fullgod målvakt! Det var inte riktigt så när han började igen men hans utveckling har varit mycket bra.

Man kan lugnt säga att vi har en bra andremålvakt?
- Ja verkligen. Och han är på varje träning och pushar Jonatan och hjälper honom med träningar och ställer upp varje match, en kanonkille!

Se lite fler bilder på vilka som är klara :
Se vilka som är klara Truppen 2018 :

Det innebär att just nu är 9 spelare klar samt 3 ledare: Klicka på resp. namn så kommer ni till personens egna sida.

Ledare:
Matti Demegård :