Intervju med Henrik Carlsson Sparbanken Tanum

För ca en vecka sedan blev det klart med ett nytt sponsoravtal mellan Grebbestad och Sparbanken Tanum. Vi tog tillfället att få en pratstund med Sparbankens Henrik Carlsson och det kom att handla om klädetik, sponsring och ”bankens egna lag” bla. Och om nya banktjänstemannen Olle Kristoffersson. Även Everton dök märkligt nog upp...

Henrik Carlsson var en person jag aldrig tidigare träffat och själv är jag väl alltid lite spänd när man skall träffa en ny person. Men samtalet kom att bli oerhört lättsamt och man kan väl lugnt säga att Henrik ”bröt isen” direkt.

Han visade mig in på sitt kontor, böjde sig ner till sin väska och drog upp en blå tröja med trycket Chang på. Evertons tröja!
- Jag hörde att du håller på Liverpool, sa Henrik. Och det verkar ju stämma fortsätter han och pekar på min ryggsäck med Liverpool FC emblemet på. Och det ser ut som du har något rött på dig med under collegetröjan?

- Ja, det stämmer säger jag och får lyfta på collegetröjan och visar vad som är under. Och sedan rullade samtalet på direkt och lättsamt.

Jag fortsatte: Lyckligtvis har vi ingen direkt klädkod på jobbet att det måste vara finkläder med skjorta och finbyxor utan vi kan gå med blåjeans och typ som denna en Liverpooltröja.

- Vi har precis samma säger Henrik. Våra kunder är ju vanliga personer som bönder och byggare och det kanske skulle bli stelt om vi satt med skjorta och slips. Och kunder från exempelvis Göteborg som flyttar upp känner sig väldigt ”hemma” direkt när vi är ledigt klädda.

Efter denna lättsamma inledning så gick vi över på mitt ärende, en intervju med Henrik.

Hej Henrik, allt bra?
- Det är mycket bra. Och jag får bara bryta in lite direkt, jag måste få berömma er hemsida där du jobbat i många år. Jag är nog en av de mest frekventa besökarna, jag är inne där minst en gång om dagen. Speciellt nu, man är nyfiken på om det kommer påskrifter och nyförvärv så du är en förebild för många tror jag med hur du jobbar med sidan.

Tack tack, kul att höra :-) Henrik på banken, är tydligen namnet du går under? Stämmer det och hur länge har du haft det namnet?
- Jag har varit på banken i sju år. Henrik på banken har det väl blivit undan för undan. Det är något jag själv börjat använda mig av i sociala medier, när man skriver svar på en fråga så blir det mer familjärt när man skriver Henrik på banken, än något så tråkigt som marknadschef Henrik Carlsson på Sparbanken Tanum. Så Henrik på banken har det i alla fall varit i ett par år.

Sponsoravtal vad ju klart med Grebbestads IF, vad är det som gör att ni vill sponsra Grebbestads IF och vad har ni för kriterier för detta?
- För det första så var det självklart att vi skulle sponsra vilket vi gjort i alla år och det vill vi fortsätta med. Sedan är det så klart väldigt spännande att GIF är uppe i div 1 vilket gör att föreningen syns mer och då kommer även vi att synas mer.
- Vi är den lokala banken och vi skall gå i bräschen. För oss var det också viktigt att vi var dom första som blev huvudpartner för då kanske det blir ännu lättare för GIF att få fler partners och det som är bra för GIF är bra för oss.
- Kriterier som du var inne på är ju givetvis att det finns en motprestation. Motprestationen är att vi skall synas i samband med GIF's matcher, det gäller GIF's a-lag men även för GIF's ungdomslag vilket är väldigt viktigt för oss. Vi ser ju att GIF varit väldigt framgångsrika med sin ungdomssatsning och det är därför man är i div 1 idag. Så det är väldigt viktigt att vi syns även på ungdomssidan.

Hur stort är intresset på bankpersonalen för fotboll? Ni ordnade ju bland annat en resa för att se Grebbestads bortamatch mot Lidköping i år
- Man kan väl säga att för några av oss är det extrem stort intresse medans det för andra är obefintligt. Jag märker att det blir mer grupperingar på raster efter hur stort fotbollsintresse man har. Speciellt nu när det gått så bra för Grebbestad så har det varit det ständiga samtalsämnet. Vem skall starta, vem skall vara på bänken, inga namn nämnda, haha. Så det blir mycket fotbollsnack. Det är jag, Magnus Widengård, Magnus Karlsson som gjort flest match i GIF bland bankpersonal. Sedan har vi Katarina Henriksson.
- Det finns naturliga kopplingar till fotbollen och snart blir det ännu mer. Grebbestads Olle Kristoffersson är nyanställd och börjar i februari. Så vi hoppas han kan komma ifatt efter sin skada.
- Det har alltid varait mycket fotbollssnack men i år har det varit extremt mycket och då mest om GIF.

Den här resan då, till Lidköping: Var du själv med? Vad tycke ni (de som var med) om resan
- Jag var själv inte med men jag var initiativtagare till att vi skulle göra det. Dom som var med från oss var Katarina Henriksson och Annelie Johannesson. Dom tyckte det var fantastiskt kul och det kom även någon video från segerdans i Grebbestads omklädningsrum vilket var uppskattat. Så det kan nog bli fler resor.

Anders Eklund, Grebbestads ordförande, har rotat en del i arkivet och hittat ett gammalt sponsringsavtal med Grebbestad och på den tiden Tanums Sparbank. Vet då från när?
- Jag har hört det och Anders har berättat för mig. Jag vet att det var väldigt länge sedan. 50-talet? Nähä, tidigare? 1928 känns bekant

Rätt svar är 1937
- 1937! Herregud! 80 år sedan blir det!

Nu tänkte jag du skulle ta ut ett lag, Sparbanken Tanum laget. Men för att göra det lite enklare så blir det en på varje position. Vi börjar med målvakt, vem hade du tagit ut där och varför?
- Jag har redan tagit ut backen och mittfältaren. Öhh, målvakt? Det får bli Anna-Lena Edvardsson, vår VD. Hon är den som har koll på mig och Magnus Widengård då vi har de lite mer vilda idéerna i banken. Så han kan ropa på oss och se till att vi står på rätt ställe

Försvarsspelare, vem hade du tagit ut där och varför?
- Magnus Widengård. Jag har aldrig själv spelat mot honom men jag har hört att han var en ettrig djävul. Kanske ingen större bollbegåvning men bra på att psyka sin motståndare vilket jag får erfara när vi spelar tennis ibland. Så han blir ettrig back.

Mittfältare, vem hade du tagit ut där och varför?
- Det blir självklart Magnus Karlsson. Han har ju som sagt gjort många matcher i Grebbestad innan. Har inte sett han heller spela vad jag kommer ihåg. Men när man pratar med honom så tror man ju att han har varit världens bästa spelare.

Forward, vem hade du tagit ut där och varför?
- Sara Moberg. Hon är en målskytt av rang i innebandy vet jag. Jag tror hon varit duktig även i fotbollen så det blir Sara på topp.

Hur ser det ut med dit egen fotbollsintresse? Har du exempelvis spelat själv och på vilken nivå?
- Jag själv har spelat på lägsta möjliga nivå. Jag slutade redan när jag var 14-15 år. När jag var 22-23 år startade vi upp ett C-lag i Dingle, ett gäng gamla gubbar som egentligen slutat och jag. Främsta meriten? Jag gjorde två mål mot Hunnebostrands B-lag i samma halvlek en gång på Sjövallen i Hällevadsholm. Men intresset är stort och jag ser väldigt mycket fotboll framäst de loka lagen ser jag mycket. Lokalfotboll där man spelar för varandra och inte för pengarna som det blir högre upp.

Avslutningsvis lite Grebbestads frågor igen, Har du någon favoritspelare i Grebbestad?
- Många är ju duktiga och har talang. Men Jonatan Hårenberg är en fantastisk målvakt och verkar vara en väldigt trevlig kille dessutom. Sedan är ju Mathias Hegeland en favorit då han kommer från Dingle, precis som jag.

Hur tror du det kommer att gå för Grebbestads IF i sin första säsong någonsin i div 1?
- Jag tror man får kämpa för att hänga kvar men det kommer man att klara

Då tackar vi för pratstunden och hoppas på ett bra samarbete framöver
- Tack själv och så ses vi på Siljevi framöver.

Sparbanken Tanum är GIFs första HUVUDPARTNER inför 2018

GIF visar väldigt stark moral

Div I Södra
Igår 16:00

OSKARSHAMNS AIK
2-2

Arena Oskarshamn, Oskarshamn
Div I Södra
2018-10-27 15:00
MJÄLLBY AIF (h)
Siljevi, Grebbestad


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.