Grebbestad seriesegrare! - Update

Efter seger mot Skoftebyn och ngra dramatiska minuter efter slutsignalen i Grebbestads match s kom ntligen beskedet: 2-2 slut i Trollhttan! 2-2 och jttejubel p Sparvallen i Tanum dr sista matchen spelades, Grebbestad seriesegrare!

Frsta halvlek
Frutsttningarna var klara fr Grebbestads del, endast en seger skulle kunna ta dom upp till topp. Nr matchen startade var det Skoftebyn som ppnade bst frsta tio minuterna och man fick ocks matchens frsta mlchans efter fem minuter. Detta sedan Fredrik Larsson hunnit upp en boll p kanten och ftt in den bra till Albin Freiholtz som skt ett lurigt skott men utanfr.

Tv minuter senare var Grebbestad framme och hotade d Mathias Hegeland slog ett bra inspel men varken Jonas eller Anton Henriksson ndde bollen.

Men efter de frsta tio minuterna var det Grebbestad som tog ver och resten av halvleken gick till Grebbestad och Skoftebyns trnare var inte helt njd med sitt lag och fick ropa ut till sina spelare vid flera tillfllen.

Grebbestad vann bollen ofta hgt upp i detta skede och efter 20 minuter ledde detta till en bra chans nr man kunde spela in till Felix Norn vars skott dock smet en bit utanfr.

1-0 Efter 22 minuter fick Grebbestad en hrna. Hrnan slogs av Mathias Hegeland och ndde fint Anton Henriksson som nickade in 1-0 fr Grebbestad.

Men trots bra spelvertag s blev det inte en uppsj med bra chanser. Men efter 40 minuter var det nra ett ypperligt lge fr Grebbestad d Jonas Henriksson snodde bollen av en slarvande mittback i Skoftebyn. Men bollen kom lite fr lngt ifrn Jonas som inte hann upp bollen fre mlvakten Michael Kllehult

I 44:e minuten kom Grebbestad i ett snabbt fint anfall och Anton Henriksson var p vg igenom och det kamp mot Michael Kllehult och en frsvarare och dom fick stopp p Anton. Men andrabollen hamnade hos Christoffer Sderlund som fick lget frn kanten och en snv vinkel s skottet smet utanfr det tomma mlet.

Grebbestad hann med ett lge till minuten senare d Mathias Hegeland terigen kom bra p sin hgerkant. Lngt bra inlgg mot bakre stolpe dr Christoffer Sderlund kom och nickade men bollen i burgaveln.

Andra halvlek
I den 51:a minuten slarvade Skoftebyn rejlt i frsvaret igen och Christoffer Sderlund fick skottlget men Michael Kllehult var bra med och rddade.

Tv minuter senare vann Grebbestad terigen bollen av ett slarvikt frsvar och Markus Svensson kunde peta fram bollen till Anton Henriksson som slog p ett bra skott utifrn som Michael Kllehult klarade till hrna.

Men utver dessa chanser s blev det betydligt mer Skoftebyn i inledningen av den andra halvleken. Och efter 58 minuter fick man ett bra frisparkslge men Fredrik Larssons skott gick rakt i muren.

Bsta lget fr Skoftebyn kom efter 63 minuter p en hrna. Sg tyvrr inte vem som ndde hst men man fick p en bra nick som Grebbestads mlvaktsfantom Jonatan Hrenberg klarade med en bra rddning och sedan fick hjlp med ett rensa bort returen.

Fram till runt en 70 minuter i andra halvlek s var det mycket Skoftebyn spelmssigt men utver fasta situationer skapade man egentligen inget.

Sedan sista 20 minuterna blev det mer Grebbestad igen, lite naturligt kanske d Skoftebyn var tvungna att g fram med folk fr att f till en kvittering.

Men d blev det i stllet Grebbestad som kunde f till ngra bra lgen som efter 73 minuter Jonas Henriksson gjorde det ra p hgerkanten och hans inspel ndde Christoffer Sderlund som fick ett fint lge men Michael Kllehult rddade fint igen till en hrna.

Efter 83 minuter kom ett ypperligt lge fr Grebbestad att punktera matchen. Detta efter ett lngt inkast och duell om frstabollen s hamnade bollen hos frie Granit Berisha men hans skott smet precis ver.

Ytterligare ett jttelge fick Jonas Henriksson som blev fri i 91:a minuten men nnu en gng var det en bra rddning frn Michael Kllehult som rddade Skoftebyn.

I tredje tillggsminuten fick Skoftebyn en hrna. Men gjorde en variant och kom till skott och en viss kalabalik innan Grebbestad fick bort bollen. - Kndes nd lugnt och skottet hade inte trffat mlet, sa Jonatan Hrenberg senare p segerfesten.

Efter match fick vi en pratstund med trnare Matti Demegrd

Efter 90 dramatiska minuter hr s blev det ytterligare ngra spnnande minuter innan beskedet om slutresultatet kom frn Trollhttan, beskriv knslorna
- Dom sista minuterna p vr match var nervsa givetvis. Vi lyckades inte f in 2-0 och d en tryggare avslutning. Vi har tillrckligt med mlchanser fr att gra 2-0-mlet men lyckades inte, varken i frsta eller andra halvlek.

- Sedan blstes ju vr match av och d blev det ngra minuter med vntan, nervs vntan. Vad jag frstod forcerade Trollhttan ordentligt p slutet men lyckades inte riktigt hela vgen.

Skoftebyn ppnade matchen bra innan det svngde ver till vr frdel i frsta halvlek
- Resten av halvleken var klart vran och vi skapade en del bra mlchanser och ett par tre hyfsade lgen. Sedan i andra halvlek vann vi boll flera gnger och hade lgen p omstllning men slarvade med passningen som gjorde att vi inte fr avslut.

Skoftebyn kom betydligt hgre upp i planen i den andra halvleken utan att direkt skapa mnga mlchanser
- Ja, chanserna dom fick skapade dom p fasta situationer. Dom hade en nick dr efter en hrna dr Jonatan Hrenberg svarade fr en kanonrddning. Men i spelet skapade dom inget.

Knslan nr Anton Henriksson nickade in 1-0?
- Den r ju fantastiskt skn men sedan var det ju en lng vg kvar. Mlet var sknt men sedan r man helt fokuserad p fortsttningen.

Sjlv r jag s upprymd av seriesegern s jag knappt kan prata, s vi rundar av dr Matti med ett stort Grattis
- Stort grattis till dig sjlv med

GIF-Skoftebyns IF 1-0 Skoftebyns IF Imorgon r en annan dag ... Bilder Grerbbestad-Skoftebyn

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Sdra
2018-06-17 17:00