Fortsatt tvåa efter 0-0 mot Stenungsund

Serieledande Karlstad föll hemma mot Trollhättan. Det gav Grebbestad ett fint läge att ta tillbaka serieledningen men efter 0-0 är det i stället Trollhättan som toppar tabellen och Grebbestad är fortsatt tvåa

Dramatiken i årets div två kunde knappast vara mer dramatisk än vad den är. Fyra lag slåss om seriesegern inför sista omgången inför sista omgången nästa söndag.

1. Trollhättan 57
2. Grebbestad 56
3. Karlstad 55
4. Gauthiod 55

Alltså 4 lag inom två poäng. I sista omgången möts:
Trollhättan-Gauthiod
Grebbestad-Skoftebyn
Nordvärmland-Karlstad

Vilken grym spänning vi har att se fram emot nästa söndag!

Första halvlek
Stenungsund började piggt i matchen men efter hand blev det mer Grebbestad som bollförande lag men övertaget var mer symboliskt då Stenungsund matchen igenom stängde till viktiga ytor bra och Grebbestad hade svårt att tränga igenom.

Då inte heller Stenungsund hade speciellt mycket framåt blev det mer att man upplevde att det var mer som ett ställningskrig ute på planen.

Ett av få lägen för Grebbestad i första halvlek var en långboll på Anton Henriksson som i kamp med en försvarare kom till skott. Men vinkeln var dålig och skottet blev löst och rakt på Stenungsunds målvakt Franko Skugor.

Direkt efter var det nära att Stenungsunds Ebo Eduam kunde kommit igenom men Grebbestadsförsvaret hann upp och Ebo tappade bollen som hamnade hos Jonatan Hårenberg.

Grebbestads andra målchans kom efter 23 minuter efter en hörna. Det blev duell på förstabollen och sedan hamnade bollen hos Christoffer Söderlund som kom till skott men bollen smet ett par meter utanför.

Tre minuter senare kom halvlekens farligaste målchans. Stenungsund hade en hörna som man lyfte in och Axel Pettersson kom upp bra och nickade och Granit Berisha fick rensa undan bollen precis framför mållinjen.

Det var väl det som hände målchansväg om vi inte skall ta med ett offsideläge för Stenungsund där Ebo Eduam nickade från nära håll och Jonatan Hårenberg klarade fint.

Andra halvlek
Andra halvlek var inledningsvis ganska lik den första halvleken, jämt och inte allt för mycket chanser som var riktigt bra och fortsatt med mer boll för Grebbestad och med ett bra försvarande Stenungsund.

Efter 49 minuter utmanade Stenungsunds vänsterback Jimmy Hellström bra och vek in och sköt men ändå klart över.

Strax efter blev det ungefär samma på andra planhalvan. Då var det Grebbestad som hade en hörna som Stenungsund nickade undan.

Efter en timmes spel kom Grebbestad på högerkanten. Jonas Henriksson lyfte in bollen i svårt läge och bollen blev något lång. Men fångades upp av Oskar Lindberg som lyfte in bollen till Mathias Hegeland som löpte med fint men Stenungsunds målvakt Franko Skugor räddade fint på nicken.

När vi närmade oss kvarten kvar att spela blev det mer och mer Grebbestad som nu fick bra tryck stundvis.

Första läget här kom efter 74 minuter ett första läge sedan Grebbestad började trycka på. Och det kom väl egentligen på Stenungsundsförsvarets enda misstag i matchen? Grebbestad vann bollen högt upp och fick till ett bra inlägg som Franko Skugor stötte ut. Där, där kom Felix Norén fint för skottet blockades till en hörna.

Grebbestad försökte luckra upp Stenungsundsförsvaret men hade svårt att tränga igenom. Granit Berisha försökte hitta in till forwards efter 77 minuter men det var trångt. Men bollen hamnade ändå hoas Jonas Henriksson som vände runt och sköt men han var inte riktigt i balans och skottet smet klart utanför.

Grebbestads trygg blev nu under en period bra och efter 82 minuter var det så när att det resulterat. Grebbestad lyfte in en boll som Stenungsundsförvaret inte fick undan och Anton Henriksson kom i friläge med Franko Skugor som kunde rädda friläget.

Men trots tryck blev det inte så mycket mer. Grebbestad lyckades inte få hål på ett tätt och bra försvarande hemmalag.

Därmed lyckades inte Grebbestad återta serieledningen utan ny ledare är då Trollhättan poängen före Grebbestad.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

0-0 i en svår bortamatch mot Stenungsund. Jag antar att du inte är helt nöjd med poängen och du ser väldigt besviken ut då ni väl gick för seger fet]]
- Ja det är klart. Vi går alltid för seger vilket vi inte lyckades med idag. Det är klart man är besviken och man är inte helt nöjd då.

Första halvlek kändes som ställningskrig, det var tätt på mittplanen och få målchanser
- Det stämmer. Vi lyckades inte fullt ut i vårt anfallsspel. Vi lyckades inte med våra spelvändningar. Attackerade vi på en sida så blev vi fast där. Vi fick inte får offensiva mittfältare i spel genom spelövertaget centralt. Dom gjorde det trångt, dom gjorde sitt försvarsspel på ett bra sätt så det genererade inte många målchanser.

Andra halvlek till stora dela samma men undantag av sista kvarten då vi fick bra tryck på dom.
- Andra halvlek är en bättre halvlek. Vi fick som du säger tryck i slutet även om jag tycker det är längre än 15 minuter som du säger. Som helhet på 90 minuter så genererar vi bra målchanser för att kunna vinna matchen vilket vi inte gör.

Det var ju annars ett fint läge att ta tillbaka serieledningen när Trollhättan besegrade Karlstad BK
- Så var det. Vi hade möjligheten men vi tog den inte nu. Nu får vi gräma oss ikväll och så är det sedan fullt fokus på nästa söndag. Då skall vi göra allt vi kan för att göra vårt och så får vi se hur långt det räcker. Om det kan leda till något mer än det vi har idag.

Någon spelare du vill lyfta fram idag.
- Nej, jag tycker att det var ganska jämt idag. Granit Berisha vill jag lyfta och Emeka Uche hade ett fint inhopp. Man vill ju se inhopparna som att det skapas förändring på ett eller annat sätt.

Stenungsunds IF-GIF 0-0 Stenungsunds IF Bilder Stenungsund-Grebbestad

Grattis till seriesegern. Hammarby-klass!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF