Grebbestad söker revansch!

I vårmötet var det precis som nu, tabellettan mot tabelljumbon. Men vad spelade det för roll? Lerum blev det segrande laget i matchen – och därför – söker Grebbestad revansch!

Lerums IS Comebackåret i div 2 har inte varit lätt för Lerum. Och inte heller för Grebbestads förra motståndare Lidköping (ej comebackår). För båda lagen finns bara en sak för fortsatt div 2 spel. Nämligen fyra raka vinster i avslutningen. Det plus att då Skoftebyn måste förlora sina fyra matcher, ja då förstår ni att det ser tufft ut.

Men med seger senast mot Grebbestad tror jag Lerum, även om man åker ut, skulle njuta av att ha tagit sex poäng mot serieledande laget.

Formen då för Lerum? Tja, som bottenlag är det väl inte lätt att ha en bra tendens. Tre raka förluster men dessförinnan var det seger mot Nordvärmland och ett kryss mot Vänersborgs FK.

Enda bortavinsten tog man i sin första bortamatch för året när Stenungsund besegrades borta i omg. 2 med 2-0.

Grebbestad Vinst senast! Mot Lidköping och Grebbestad drygade ut serieledningen till 3 poängs försprång till Karlstad BK. Men KBK har bättre målskillnad så en förlöst för GIF samtidigt som KBK vinner, ja då har vi ny serieledare.

Vinst senast alltså. Mot Lidköping. Grebbestads första någonsin mot Lidköping i Lidköping där vi tidigare hade tre raka förluster.

Men nu rivstartade Grebbestad i denna match. Planens kortaste spelare fick nöjet att nicka in 0-1 efter bara sex minuter, nämligen Granit Berisha. Sedan satte Anton Henriksson 0-2 efter 13 minuter. Så långt allt bra, okej, ett tag till såg det bra ut.

Men sedan vet jag inte om man slappnade av bara eller om det var Lidköping som höjde sig? Men en reducering fick man före paus. Och före och efter målet svarade Jonatan Hårenberg för frilägesräddning. Detta plus en frilägesräddning till i andra så förstår ni att segern kanske ände inte var så klar som det kanske såg ut med 1-3. Målet i andra halvlek nickade Berisha in, denna gång broder Mergim.

Det viktiga var ändå de tre poängen som vi behövde för att hålla oss kvar i toppen.

Och nu hoppas vi alla på revanschen mot Lerum och tre nya poäng. Ut och kriga i 90 minuter nu alla GIFare!

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lerums IS
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Lerums IF har mötts 4 ggr.
- Totalt matcher:  5 st, Grebbestad 1 vinster, 2 st oavgjort, Lerums IS 2 vinster, 7-10 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 5 st, Grebbestad 1 vinster, 2 st oavgjort, Lerums IS 2 vinster, 7-10 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: LIS-GIF 2-1 (2017), GIF-LIS 2-2 (2014), LIS-GIF 2-3 (2014), LIS-GIF 3-0 (2001), GIF-LIS 1-1 (2001)
- Det blir 3,4 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Lerums IS
- Målrikaste matchen: 2014-04-26 LIS-GIF 2-3
- Antal 0-0 matcher: 0 st
- Största vinsten:  2014-04-26 LIS-GIF 2-3
- Största förlusten: 2001-08-17 LIS-GIF 3-0
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2014-04-26 LIS-GIF 2-3
- Flest insläppta för Grebbestad: 2001-08-17 LIS-GIF 3-0
- Grebbestads senaste målskytt: 2017-05-28 Christoffer Söderlund gav Grebbestad ledningen i våras i den sjätte minuten. Men sedan vände Lerum och vann med 2-1.
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Lerum   genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 52p +33
3. Karlstad BK 49p +36