Viktig vinst för Grebbestad

Grebbestad tog en viktig vinst och får andrum mot bottenlagen i tabellen efter segern med 2-4 (1-3) borta mot Inland. Detta sedan nyförvärvet Daniel Visone gjort tre mål.

Och kanske lossnar det nu för Daniel Visone, nyförvärvet från Oddevold. Daniel Visone har tidigare lagt ner ett stort arbete för laget men inte fått någon utdelning framåt. Ett mål på de första sju matcherna var facit innan onsdagskvällens match och kanske lossnar det ordentligt nu.

Annars var själva matchen lite upp och ner men ändå en klar förbättring gentemot förlusten senast. Anfallsspelet var mycket bra men försvarsspelet fungerar inte som det borde emellanåt.

Smakstart för GIF

Grebbestad fick en smakstart på matchen då man tog ledningen redan efter 90 sekunders spel. Peter Karlssons hörna hittade Niklas Palm som skarvade bollen vidare till Daniel Visone som kunde slå in bollen till 0-1 i stort sett i tomt mål.

Nu blev det en snabb kvittering sedan Grebbestad kommit väldigt högt med laget och Inland kontrat. Kontringen bröts men inte bättre än att Inland kunde komma i en andra våg och Robert Karlsson kunde enkelt förpassa bollen i mål bakom en övergiven Tomas Meijer till 1-1.

Efter kvitteringen hade Grebbestad en riktigt dålig period med flera missade uppspel som gav Inland möjligheter till att vända spelet då Grebbestad var på väg uppåt men man lyckades inte förvalta dessa lägen.

Jonas nickade fram Daniel

Istället kunde Grebbestad på nytt ta ledningen efter 19 minuter. En frispark som lyftes in av Martin Kallin nickades fram av Jonas Söderlund och Daniel Visone kunde enkelt sätta 1-2 vid bortre stolpen. Fem minuter senare hade Inland ett mycket bra skott tätt utanför av Fredrik Lundblad.

Bästa chansen till kvittering för hemmalaget kom efter 31 minuter när Tomas Meijer agerade passivt men Erik Anderssons avslutning var mycket svag i gick löst rakt i händerna på Tomas som snabbt satte igång spelet och Grebbestad kontrade bra. Håkan Hansson blev fri men skottet räddades av Stefan Abrahamsson men Arber Plava höll sig framme och slog in 1-3 på returen.

Direkt efter målet hade Inland två fina chanser genom Erik Andersson och Marcus Tersing som båda räddades av Tomas Meijer.

Passiv inledning straffade sig

Grebbestad inledde andra halvlek riktigt svagt och Inland tryckte på bra och efter 56 minuter fick man straff sedan Niklas Palm varit onödigt het och glidtacklat i straffområdet. Straffen satte Marcus Tersing till 2-3.

Man väntade sig nu en anstormning från Inland efter ett par halvchanser fick man ett jätteläge där Grebbestad med en överspelad målvakt fick se skottet gå i burgaveln.

Julian hade lekstuga

Grebbestad bytte in Julian Herrera och vilket lyckat inhopp det blev. Grebbestad kunde lyfta upp spelet mycket tack vare Julian trollkonster på kanten där han läckert gång på gång dribblade bort Inlandspelare.

I och med att man fick lyft upp spelet kom även chanser och med kvarten kvar kom Arber Plava fri men målvakten kunde rädda till hörna. Sista fem minuterna backade sedan Grebbestad hem och försvarade sig utan problem och på två minuters tilläggstid avgjordes det.

Tomas Meijer fångade ett långt inkast och slog en lång utspark till Daniel Visone som kunde hålla undan sin back och satta 2-4.

– Det känns bra anfallsmässigt och vi skapar mycket chanser men det var inte speciellt stabilt bakåt. Vi hade stora problem i första halvlek med deras långbollar på touch och bollar ut på vår vänsterkant men det blev stabilare i andra halvlek, sa Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Bäst i Grebbestad var Daniel Visone, Robin Olsson och Håkan Hansson.

Grym insats idag och så enormt snopet och nära. Eloge till alla för en fantastisk säsong degradering till trots! Är så stolt över vad ni åstadkommit över de senaste säsongerna!

Div I Södra
2018-11-10 14:00