Div 2 Norra Götaland – Vilket getingbo

Alla seriemakare drömmer nog om det. Att få till en slutstrid som denna. Och visst är det betydligt roligare än exempelvis när Carlstad United och FC Trollhättan avgjorde div 2 tidigt. Och då var det inte kval för tvåan som det är nu.

Med fem omgångar kvar att spela står nu kampen om seriesegern mellan fyra lag, Grebbestad, Trollhättan´, Karlstad BK och Gauthiod.

Att tippa hur det kommer att sluta är väl näst intill omöjligt. Grebbestad har lett serien ett bra tag nu men samtidigt har försprånget knaprats in. Vid sommaruppehållet var det fem poäng till godo på Karlstad BK medans det nu bara är två poäng till Trollhättan.

Ett Trollhättan som för bara en vecka sedan var fem poäng bakom Grebbestad och lade över favoritskapet på bla Grebbestad i en tidningsartikel. Men nu, med fem matcher kvar tror jag nog dom känner vittring.

Karlstad känns som man ibland tappar oväntade poäng. Seriens i mina ögon bollskickligaste lag men man har också en förmåga att rulla runt för mycket vilket gör att lagen dom spelar emot hinner samla upp sig.

Gauthiod har via åtta raka segrar jobbat sig ifatt övriga topplag. Grebbestad var senaste laget som besegrade Gauthiod och om jag inte mins fel var man då 10 poäng bakom. Men via en fantastisk form går även Gauthiod för serieseger.

Grebbestad då, Ganska bra form här med men en klart onödig förlust senast och dessa har man förstås inte råd med framöver.

Framöver gäller väl för samtliga lag ett inte slava bort några poäng utan göra sitt jobb mot alla lagen om man vill ta hand om seriesegern eller minst en andraplats som leder till kvalspel. Spännande här är ju att topp 4-lagen har en del matcher mot varandra så alla lagen kan helt omöjligt plocka 15 poäng.

Nedan gör vi en enkel koll på formen och vilka matcher som är kvar för topp 4-lagen

Formen

Nordvärmland-Karlstad
Trollhätan-Gauthiod