Div 2 Norra Götaland – Vilket getingbo

Alla seriemakare drömmer nog om det. Att få till en slutstrid som denna. Och visst är det betydligt roligare än exempelvis när Carlstad United och FC Trollhättan avgjorde div 2 tidigt. Och då var det inte kval för tvåan som det är nu.

Med fem omgångar kvar att spela står nu kampen om seriesegern mellan fyra lag, Grebbestad, Trollhättan´, Karlstad BK och Gauthiod.

Att tippa hur det kommer att sluta är väl näst intill omöjligt. Grebbestad har lett serien ett bra tag nu men samtidigt har försprånget knaprats in. Vid sommaruppehållet var det fem poäng till godo på Karlstad BK medans det nu bara är två poäng till Trollhättan.

Ett Trollhättan som för bara en vecka sedan var fem poäng bakom Grebbestad och lade över favoritskapet på bla Grebbestad i en tidningsartikel. Men nu, med fem matcher kvar tror jag nog dom känner vittring.

Karlstad känns som man ibland tappar oväntade poäng. Seriens i mina ögon bollskickligaste lag men man har också en förmåga att rulla runt för mycket vilket gör att lagen dom spelar emot hinner samla upp sig.

Gauthiod har via åtta raka segrar jobbat sig ifatt övriga topplag. Grebbestad var senaste laget som besegrade Gauthiod och om jag inte mins fel var man då 10 poäng bakom. Men via en fantastisk form går även Gauthiod för serieseger.

Grebbestad då, Ganska bra form här med men en klart onödig förlust senast och dessa har man förstås inte råd med framöver.

Framöver gäller väl för samtliga lag ett inte slava bort några poäng utan göra sitt jobb mot alla lagen om man vill ta hand om seriesegern eller minst en andraplats som leder till kvalspel. Spännande här är ju att topp 4-lagen har en del matcher mot varandra så alla lagen kan helt omöjligt plocka 15 poäng.

Nedan gör vi en enkel koll på formen och vilka matcher som är kvar för topp 4-lagen


Formen
1. Grebbestad 49p : FVVVV
2. Trolhättan 47p: VVVVF
3. Karlstad BK 46p: FVVVV
4. Gauthiod 46p: VVVVV


Matcher kvar

Omg 22
Lidköping-Grebbestad
Gautiod-Nordvärmland
Karlstad BK-Vänersborgs FK
Stenungsund-Trollhättan

Omg. 23
Trollhättan-Skoftebyn
Grebbestad-Lerum
Vårgårda-Karlstad BK
Vänersborgs FK-Gauthiod

Omg 24
Grebbestad-Gauthiod
Trollhättan-Vänersborgs FK
Uddevalla-Karlstad BK

Omg 25
Gauthiod-Uddevalla
Karlstad BK-Trollhättan
Stenunsund-Grebbestad

Omg 26
Grebbestad-Skoftebyn
Nordvärmland-Karlstad
Trollhätan-Gauthiod

Bild lånad från:
http://www.xponerat.se/uploads/monthly_08_2014/post-1074-0-86409100-1407786582.jpg

Bra jobbat idag grabbar. Tråkigt !

Div I Södra
2018-10-13 14:00

TVÅÅKERS IF
1-2

Övrevi, Tvååker
Div I Södra
Idag 16:00
OSKARSHAMNS AIK (b)
Arena Oskarshamn, Oskarshamn


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.