Intervju med Jesper Carlzon

I tisdags blev han klar fr Grebbestad. S idag passade hemsidan p att beska trningen fr en intervju.

Hej, Jesper Carlzon

Vlkommen till Grebbestads IF
- Tack!

En frsta frga, r du en trtt person?
- En trtt person? Nej, det kan jag inte sga att jag r.

Den frgan var lite p skmt med tanke p Z i namnet
- Okej, men jag har ju bara ett Z

Bertta lite snabbt om tidigare klubbar du spelat i
- Mestadels Stngens AIS. ven varit i IK Oddevold i tre r dr jag ven d var utlnad till Kungshamns IF och Lyskils FF.

Strsta upplevelsen p planen har varit?
- Det var inte ltt? Men det r klart att det mste varit nr vi gick upp i div 3 med Stngens. Det var en go knsla fr ngra r sedan. Det var en jkla hrlig knsla, vi spelade kval till div 3 och behvde kryss borta mot Lunden i Gteborg och lste krysset s den hemresan var ju vldigt hrlig. (Det ret som Stngens kom tva i fyran och kvalade var det Grebbestad som vann och gick upp direkt)

Hur knner du fr denna utmaning som strcker sig ssongen ut?
- Det r spnnande! Inspirerande och jkligt tufft och komma in med bara ngra veckor kvar av serien. Men jag ser fram emot det, att f strva mot ngot med en grupp.

Du har ju spelat ett antal gnger mot Grebbestad tidigare. Tuffa matcher i toppen av div 3 och 4 bland annat. Har det varit speciellt att spela mot Grebbestad?
- Det har alltid varit vldigt roliga matcher. Konstigt nog har det knts som ett derby men det har nog bara blivit s fr att det varit hyfsat hgt i divisionerna? Det r ju egentligen inte alls ett derby. Det mrker jag ju nu nr man ker sex mil en vg till trningarna s det knns ju inte nra. Men det har alltid varit fantastiska matcher. Och jag tror Peter Svensson sa att publikrekordet (fotbollsmatch i serie) var mot Stngens s det r mnga andra som tycker det r intressanta matcher ocks.

Toppmatchen i div 3 i Brastad, nr Grebbestads klack GIF Ultras kom, blev ni verraskade nr dom kom s mnga?
- Jag minns inte riktigt vad vi sa om det? Jag kommer inte hg om vi visste eller misstnkte att dom skulle komma? Ngot sger mig att det inte var en chock nr dom kom s mnga. Men dremot var det imponerande att dom orkade hlla igng under de 95 minuter som matchen varade.

Hur r din form? Om jag frsttt saker rtt s har du inte spelat med Stngens under ret? Varfr?
- Det stmmer. Jag opererade axeln i julas och har inte ftt spela tidigare under ret. Och jag hade inte riktigt suget under vrssongen heller. Jag kanske kunde drivit det mer mot sjukhuset att f ett okej att spela igen. Men jag hade mycket annat att greja med och knde inte suget fre nu i somras. D knde jag att jag mste hitta p ngot och jag kontaktade d Peter Svensson.

Du har ju varit med och trnat med Grebbestad sedan man startade efter sommaruppehllet. Hur knns det, brjar du komma i form?
- Ja. Frsta veckorna var skittufft mste jag erknna. Fr d var det ju runt 9-10 mnader sedan man spelade match i div 5. Men jag knner att det gr bttre och bttre fr varje trning. Man lr sig hur spelarna spelar, man vet vad dom heter i snabba situationer s det blir bara bttre fr varje trning som kommer.

Temposkillnad frn div 5 till 2 ven om du tidigare varit i div 1
- En otrolig skillnad och det visste jag om. Fantastiskt tempo och en bra grupp dr alla strvar efter samma ml. ven p trningarna vilket jag mrkt och det r roligt.

Kontraktet r ju ssongen ut. Om det gr bra och du trivs, kan vi f sig dig hr ven nsta ssong?
- S lngt har jag inte tnkt nnu. Jag har ju spelat i div 1 tidigare och det r en jkligt tuff serie. Framfr allt att f ihop helheten i gruppen, med jobb, resor osv. All tid man mste lgga ner. Du ser ju hur det gr fr Ljungskile och Oddevold, det r tufft. Men jag stnger inga drrar, absolut inte men jag fokuserar p denna ssong frst och frmst.

D tackar jag s mycket Jesper
- Tack!

Jesper Carlzon Grebbestad breddar truppen

nskar A-laget all lycka p resan i sderled till Strandvallen, en klassisk allsvensk arena.

Distriktsmsterskap
2018-05-23 19:00

HENNS IF

Ivars Frg Arena, Henn
Div I Sdra
Idag 16:00
MJLLBY AIF (b)
Strandvallen, Slvesborg

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.