Intervju med Jesper Carlzon

I tisdags blev han klar för Grebbestad. Så idag passade hemsidan på att besöka träningen för en intervju.

Hej, Jesper Carlzon

Välkommen till Grebbestads IF
- Tack!

En första fråga, är du en trött person?
- En trött person? Nej, det kan jag inte säga att jag är.

Den frågan var lite på skämt med tanke på Z i namnet
- Okej, men jag har ju bara ett Z

Berätta lite snabbt om tidigare klubbar du spelat i
- Mestadels Stångenäs AIS. Även varit i IK Oddevold i tre år där jag även då var utlånad till Kungshamns IF och Lyskils FF.

Största upplevelsen på planen har varit?
- Det var inte lätt? Men det är klart att det måste varit när vi gick upp i div 3 med Stångenäs. Det var en go känsla för några år sedan. Det var en jäkla härlig känsla, vi spelade kval till div 3 och behövde kryss borta mot Lunden i Göteborg och löste krysset så den hemresan var ju väldigt härlig. (Det året som Stångenäs kom tvåa i fyran och kvalade var det Grebbestad som vann och gick upp direkt)

Hur känner du för denna utmaning som sträcker sig säsongen ut?
- Det är spännande! Inspirerande och jäkligt tufft och komma in med bara några veckor kvar av serien. Men jag ser fram emot det, att få sträva mot något med en grupp.

Du har ju spelat ett antal gånger mot Grebbestad tidigare. Tuffa matcher i toppen av div 3 och 4 bland annat. Har det varit speciellt att spela mot Grebbestad?
- Det har alltid varit väldigt roliga matcher. Konstigt nog har det känts som ett derby men det har nog bara blivit så för att det varit hyfsat högt i divisionerna? Det är ju egentligen inte alls ett derby. Det märker jag ju nu när man åker sex mil en väg till träningarna så det känns ju inte nära. Men det har alltid varit fantastiska matcher. Och jag tror Peter Svensson sa att publikrekordet (fotbollsmatch i serie) var mot Stångenäs så det är många andra som tycker det är intressanta matcher också.

Toppmatchen i div 3 i Brastad, när Grebbestads klack GIF Ultras kom, blev ni överraskade när dom kom så många?
- Jag minns inte riktigt vad vi sa om det? Jag kommer inte íhåg om vi visste eller misstänkte att dom skulle komma? Något säger mig att det inte var en chock när dom kom så många. Men däremot var det imponerande att dom orkade hålla igång under de 95 minuter som matchen varade.

Hur är din form? Om jag förstått saker rätt så har du inte spelat med Stångenäs under året? Varför?
- Det stämmer. Jag opererade axeln i julas och har inte fått spela tidigare under året. Och jag hade inte riktigt suget under vårsäsongen heller. Jag kanske kunde drivit det mer mot sjukhuset att få ett okej att spela igen. Men jag hade mycket annat att greja med och kände inte suget före nu i somras. Då kände jag att jag måste hitta på något och jag kontaktade då Peter Svensson.

Du har ju varit med och tränat med Grebbestad sedan man startade efter sommaruppehållet. Hur känns det, börjar du komma i form?
- Ja. Första veckorna var skittufft måste jag erkänna. För då var det ju runt 9-10 månader sedan man spelade match i div 5. Men jag känner att det går bättre och bättre för varje träning. Man lär sig hur spelarna spelar, man vet vad dom heter i snabba situationer så det blir bara bättre för varje träning som kommer.

Temposkillnad från div 5 till 2 även om du tidigare varit i div 1
- En otrolig skillnad och det visste jag om. Fantastiskt tempo och en bra grupp där alla strävar efter samma mål. Även på träningarna vilket jag märkt och det är roligt.

Kontraktet är ju säsongen ut. Om det går bra och du trivs, kan vi få sig dig här även nästa säsong?
- Så långt har jag inte tänkt ännu. Jag har ju spelat i div 1 tidigare och det är en jäkligt tuff serie. Framför allt att få ihop helheten i gruppen, med jobb, resor osv. All tid man måste lägga ner. Du ser ju hur det går för Ljungskile och Oddevold, det är tufft. Men jag stänger inga dörrar, absolut inte men jag fokuserar på denna säsong först och främst.

Då tackar jag så mycket Jesper
- Tack!

Jesper Carlzon Grebbestad breddar truppen

Tack gif för en kanontillställning