Ny toppmatch då FC rollhättan kommer på besök

I förrförra matchen mötte Grebbestad Karlstad BK i en seriefinal. Nu är det dags för ytterligare en då Trollhättan passerade Karlstad i tabellen då vi kryssade mot Karlstad. Och lita på att det är ett revanschsuget Trollhättan som kommer till Siljevi.

Revanschsuget Trollhättan. Ja ni som var på plats när Grebbestad gjorde sin kanske bästa match för säsongen på Edsborg och Trollhättan sin sämsta förstår vad jag menar. 5-0! Ja, det stämmer, hela 5-0 vann Grebbestad borta mot Trollhättan efter en perfekt genomförd match. Nämnas får även göras att Trollhättan fick en man utvisad redan i första halvlek vid ställningen 2-0 för Grebbestad.

Båda lagen har endast en förlust vardera. Trollhättans mot just Grebbestad.

FC Trollhättan Ett formmässigt starkt lag med 4 vinster på de senaste 5 matcherna. Kryss mot Karlstad BK och sedan 4 raka vinster vittnar o en kommande tuff match för Grebbestad.

Man var illa ute i en av vinstmatcherna. Nämligen mot Vårgårda som satte 1-3 på Edsborg i matchens 49:e minut. Då såg det tufft ut men tämligen snabbt 2-3 (54:e) gav hopp. Fredrik Söderqvist satte sedan kvitteringen 3-3 i 82:a innan Pelle Ödlund fixade segern i matchens 95:e minut! Vilken vändning, mycket starkt.

Man har två killar i toppen av skytteligan. Fredrik Söderqvist ligger 3:a med 10 mål och Pelle Ödlund delar 4:e platsen med 9 mål.

Grebbestad: Är kvar i serietopp även om ledningen krympt rejält efter 2 raka kryss. Detta gör att Trollhättan vid en vinst skulle passera och gå upp i serieledning.

Två raka kryss alltså för Grebbestad. 2 raka mållösa matcher gör att vi nu hoppas få igång målskyttet igen. 0-0 senast mot Nordvärmland var väl okej med plus för Grebbestad som hade tre riktigt bra chanser mot Nordvärmlands enda. Anton Henriksson hade ett bra avslut centimeter utanför och fick även ett fint läge räddat med en bra fotparad. Sedan hade Felix Norén nytt fint skott men fick se den räddad av Nordvärmlands målvakt som fick pris som lagets bäste spelare.

Nu har vi dessutom tre man tillbaka från avstängning (Jonas Henriksson, Markus Svensson och Mathias Hegeland) och så tror jag Granit Berisha kommit igång med träning. Nu har jag själv inte varit nere så jag vet inget om hur det verkar med honom, typ om han redan nu kan köra för fullt och då vara aktuell för match?

Vi tar en liten titt på tidigare möten med FC Trollhättan

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och FC Trollhättan har mötts 4 ggr? Nu tyder allt på ett namnbyte på antingen Trollhättans IF eller Trollhättans FK skett av misstag på hemsidan då annars första matchen skulle varit spelad innan FCT bildades. Så här bortser vi från träningsmatchen som spelades 2001 och säger då att 3 matcher är spelade
• Totalt matcher: 3 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 9-3 i målskillanad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 3 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 9-3 i målskillanad
• Fem senaste (endast 3 möten): FCT-GIF 0-5 (2017), GIF-FCT 4-1 (2015), FCT-GIF 2-0 (2015)
• Målrikaste match: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1, 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Antal 0-0 matcher: Ingen
• Största vinsten: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Största förlusten: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 2017-05-01 FCT-GIF 0-5
• Flest insläppta för Grebbestad: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Grebbestads senaste målskytt mot FC Trollhättan: Jonas Henriksson som i våras spikade slutresultatet 0-5 i 85:e minuten.
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-FC Trollhättan genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 37p
2. Trollhättan 35p
3. Karlstad 34p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Nordvärmland-GIF 0-0

Fredrik Söderqvist 10 st
Pelle Ödlund 9 st
Emil Svensson 4 st

FC Trollhättan-GIF 0-5 Grebbestads trupp mot Trollhättan Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

Imponerad som oftast Grebbestad ni överraskar hela tiden som samhälle, människor o ert / vårt fantastiska Fotbollslag GIF Tack

2017-08-18 19:00

IFK UDDEVALLA