Bottennapp för Grebbestad

Grebbestad svarade för en riktigt blek insats i hemmamatchen mot Finlandia/Pallo och föll med hela 0-4 (0-2). Med flera spelare borta hade Grebbestad inte mycket att sätta emot.

Totalt var det sex man från truppen oförmögna att delta pga skador, sjukdom och studier. Inte blev det då bättre av att F/P tog ledningen redan i den tredje minuten när Martin Berglund pangade in 0-1 när han snappade upp en andraboll.

F/P var det hetare laget inledningsvis men Grebbestad fick en ypperlig chans att komma in i matchen när Håkan Hansson blev nergjord av F/P’s målvakt Magnus Andersson och Grebbestad tilldömdes en straff. Men straffen av Martin Kallin räddades fint a Magnus Andersson och 0-1 stod sig.

Efter straffmissen var det som Grebbestad vek ner sig ordentligt och man visade ingen riktig vilja i laget och F/P hade inga bekymmer att freda sitt mål. Pauli Lepistö hade en bra volley över innan F/P ökade på till 0-2 efter ett långt inkast där Alexander Kolétic alldeles för enkelt kunde sätta bollen i nät.

Grebbestad gjorde sedan ett byte i paus för att försöka få igång laget. Julian Herrera som varit sjuk kom in men det hjälpte knappast och matchen punkterades efter 55 minuter då Alexander Kolétic blev frispelad och snyggt drog Tomas Meijer och enkelt satte 0-3.

Direkt efter avsparken slarvade Grebbestad grovt och Pauli Lepistö var nära att göra ytterligare mål för F/P.

Grebbestads bästa chans i andra halvlek hade Daniel Visone som från svår vinkel sköt ett skott som räddades men nog borde det ha kommit en passning till Otto Jahnson-Bock som kom fint.

På slutet var det inte mycket som stämde i Grebbestad och efter 78 minuter blev Alexander Kolétic 3-målsskytt när han satte en straff fram till 0-4. Efter detta mål hade F/P ytterligare fina chanser att öka på ledningen men resultatet stod sig matchen ut.

– När vi blev av med både Stratos Kenstnlis och Robin Olsson tappade vi hela vår organisation på mittfältet. Då gäller det jobba mycket och vara mentalt stark. Men så fick vi ett tidigt baklängesmål och missade sedan en straff och då orkade vi ta jobbet, analyserade Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Bäst i Grebbestad var Daniel Visone och Håkan Hansson. Hos gästerna var Alexander Kolétic och Martin Berglund bäst.

16.00 idag lämnade GIF-bussen Siljevi för ca 40 mil resa till Kosta, där det blir övernattning på hotell. Imorgon knappa 10 mil till Karlskrona och Västra Mark för match mot FK Karlskrona.
Hemmavarande GIF-supporters önskar resenärerna god tur och en trevlig helg.
Vi håller alla tummar och kommer att följa matchen på Ettanplay.

Div I Södra
2018-09-15 15:00