0-0 mot Nordvärmland

Inget av lagen förmådde att få bollen förbi de båda målvakterna. Därmed blev det 0-0 vilket gör att lagen bakom Grebbestad knappar in på försprånget.

Men en poäng är ändå inte illa borta mot Nordvärmland. Tänker vi då även på att tre spelare var avstängda och Granit Berisha fortsatt skadad så var poängen ganska bra. Och vi hade dessutom lägen att avgöra. Men även Nordvärmland hade bra lägen så oavgjort var kanske ändå rättvist?

Första halvlek
Matchinledningen var ganska jämn och inget jättefarligt hände. Första 12 minuterna fick vi se att bra inspel för Grebbestad som Marko Nikitovic dök ut på. Nordvärmland hade ett bra inspel som i händerna på Jonatan Hårenberg. Samt ett skott utifrån som Jonatan Hårenberg greppade.

Efter 13 minuter fick Grebbestad frispark efter e snabb omställning där Christoffer Söderlund revs ner. Frisparken slogs av Tobias Carlsson och var mycket bra och den tvingade Marko Nikitovic till en ypperlig räddning till en hörna.

Nordvärmland hade lite mer boll men hade ändå svårt att tränga igenom Grebbestads försvar. Efter 21 minuter kom ändå Sasa Glendza till skottläge men sköt på Grebbestadsförsvarare till en hörna.

Planen som såg ganska bra ut var ändå svårspelade med en del studs och ibland såg bollen näst inill ut att fastna för spelarna. Detta gjorde att båda lagen emellanåt slog farliga felpassningar in mot mitten men inget av laget lyckades utnyttja detta.

Efter 38 minuter hade Nordvärmland skaffat sig en hörna. Bartosz Wojas eller om det var Christopher Suta kom upp högst men nickade över. Såg inte riktigt vem av dom det var.

Mer än så här hände egentligen inte i den första halvleken som var ganska jämn men med lite mer bollinnehav för Nordvärmland.

Andra halvlek
Grebbestads öppning av andra halvlek var inte bra och Nordvärmland fick där ett jätteläge att ta ledningen.

Men först var det Miralem Malic som fick ett nickläge då han vann en nickduell med Tobias Carlsson men nicken var säkert minst fem meter utanför. Detta efter 47 minuter

Några minuter senare fick Nordvärmland ett bra frisparksläge. Hyfsat lika Tobias Carlssons läge från första halvlek. Dragan Kavcic sköt men Jonatan Hårenberg behövde inte ingripa då skottet gick utanför.

Men efter 53 minuter var det ytterst nära vi noterat 1-0 för Nordvärmland. Ett långt inkast touchades mot bakre stolpe där Grant Bell fick ett kanonläge men sköt utanför. Oj oj vad nära det var.

Men efter en trevande start i andra blev det mer Grebbestad och lite målchanser. Den första efter 63 minuter då Mergim Berisha lyfte bollen över Nordvärmlands backlinje fram till Anton Henriksson som fick ett bra läge men skottet smet precis utanför.

Ett bra anfall för Grebbestad efter 71 minuter var sedan nära att resultera. Emeka Uche fick in bollen till Anton Henriksson som kom till fint läge och sköt. Men Marko Nikitovic i Nordvärmlands mål svarade för en fin fotparad.

Strax efter slog Tobias Luvenberg ett bra inlägg som Erik Andreasson mötte med skallen men avslutet klart utanför.

Efter 77 minuter tvingades Marko Nikitovic till sin tredje kanonräddning i matchen. Det var en Grebbestadshörna som nickades ut men hamnade hos Felix Norén som fick på ett bra skott som Marko Nikitovic kunde tippa till en hörna.

Den följande hörnan nådde Anton Henriksson men hans nick prickade inte målet.

Sista läget kom i den absolut sista sekunden. Oskar Lindberg nickade fram mot Anton Henriksson som fick ett besvärligt läge att skjuta när bollen studsade högt. Därmed kunde han tyvärr inte hålla ner skottet som smet över.

Efter matchen: En pratstund med tränaren Matti Demegård

Återigen 0-0, nu mot Nordvärmland. Beskriv lite kort matchen för oss
- Det var en första halvlek med väldigt få chanser. Vi fick överlag inte rytmen i vårt passningsspel och vi får lite korta anfall. Vi blev även lite långa i vårt försvarsspel vilket vi pratade om i pausen.

- Det blev något bättre i den andra halvleken även om det inte var mycket men det skapade inte lika mycket bekymmer för oss.

- Sammantaget tycker jag vi ligger närmare tre poäng då vi har fler lägen än Nordvärmland. Vi har två riktigt bra lägen i den andra halvleken som bör rendera i mål. Vi har dessutom ett par lägen som är ganska nära.

Nordvärmland öppnade annars bäst i den andra där dom även hade ett jätteläge efter ett långt inkast
- Det inkastet skapade ett jätteläge för dom och de första 7-8 minuterna av halvleken var inte bra från oss. Men det blev många avbrott i matchen och det blev därmed ingen rytm i spelet.

Felix Noréns skott
- Ja han fick på ett praktskott och det var en riktigt bra räddning från deras målvakt.

Någon spelare att lyfta fram
- Jag tycker Jimmie Larsson gör en väldigt bra match. Det var även roligt att se Marcus Broberg göra en bra match då han inte spelat 90 minuter på ett bra tag.

Nordvärmlands FF-GIF 0-0 Nordvärmlands FF Bilder Nordvärmland-Grebbestad

Imponerad som oftast Grebbestad ni överraskar hela tiden som samhälle, människor o ert / vårt fantastiska Fotbollslag GIF Tack

2017-08-18 19:00

IFK UDDEVALLA