Bortamatch i Värmland igen då GIF möter Nordvärmland

Efter poäng senast borta mot Karlstad BK åker Grebbestad återigen till Värmland. Nu för längsta bortamatchen då Grebbestad skall spela mot Nordvärmland.

I våras slutade matchen 2-0 till Grebbestad på Siljevi. Men det var en tämligen jämn match och det dröjde ända till 82:a minuten innan Grebbestad kunde spräcka Nordvärmlands nolla genom Jonas Henriksson. Sedan kunde Emeka Uche öka på till 2-0 i 92:a minuten och bärga hemmapoängen.

[fet]]Nordvärmland: Denna match blir något så unikt som femte raka hemmamatchen för Nordvärmlands FF. Hur kommer detta sig då? Jo, lottningen är ju en del samt byte av hemmamatch med IFK Uddevalla då när lagen skulle mötts första gången hade det kommit en massa snö och planen var ospelbar så lagen kom överens om att byta.

Man är ju nykomling och parkerar på en 9:e plats av 14 lag. Ganska okej placering och man har sex poäng tillgodo till Lidköping som ligger under nedflyttningsstrecket. Så just nu god marginal där.

Uppåt då? Jo en poäng till Stenungsund på åttonde plats men sedan hela nio poäng till Vårgårda på sjunde plats.

Formmässigt har man bara tre inspelade poäng på de sista fem spelade matcherna. Men det var tre fina poäng som kom mot Uddevalla som jagar för att komma ifatt topplagen. Och Uddevalla besegrade ju oss själva för kort tid sedan i DM.

Nordvärmland består av en stor mängd tekniska spelare och det kommer med all säkerhet till att bli en mycket tuff match för oss.

Grebbestad: Svåraste/tuffaste bortamatchen i serien avverkades i lördags. Karlstad BK borta. Vi kan bara se vad som hände i fjol där så vet vi hur bra Karlstad är på hemmaplan. Men i år har Grebbestad varit stabilare och man gjorde en ny stark insats i matchen och klarade 0-0. Detta efter storspel av bla Jonatan Hårenberg.

Karlstad hade visserligen någon mer bra chans än Grebbestad men Grebbestad hade tre ypperliga lägen i andra halvlek och hade med lite flyt kunnat få med sig alla poängen hem.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Nordvärmland

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Nordvärmland har mötts 5 ggr.
• Totalt matcher: 5 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 2 st, Nordvärmland 1 vinster, 12-7 i målskillnad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 5 st, Grebbestad 2 vinster, Oavgjort 2 st, Nordvärmland 1 vinster, 12-7 i målskillnad
• Fem senaste, senaste matchen först: GIF-NFF 2-0 (2017), GIF-NFF 4-0 (2015), NFF-GIF 3-3 (2015), GIF-NFF 3-4 (2014), NFF-GIF 0-0 (2014)
• Det blir i snitt 3,8 mål per match mellan Grebbestad och Nordvärmland
• Målrikaste match: 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Antal 0-0 matcher: 1 st
• Största vinsten: 15-08-08: Grebbestad-Nordvärmland 4-0
• Största förlusten: 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 4 st, 15-08-08: Grebbestad-Nordvärmland 4-0
• Flest insläppta för Grebbestad: 4 st, 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Grebbestads senaste målskytt mot Nordvärmland: Emeka Uche som satte 2-0 i 92:e minuten när Grebbestad vann hemma i våras med 2-0
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Nordvärmlands FF genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 36p
2. Trollhättan 32p
2. Karlstad 31p
9. Nordvärmland 16p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
Karlstad BK-GIF 0-0

Miralem Malic 3 st
Nasser Abraham 3 st

Nordvärmlands FF Grebbestads trupp mot Nordvärmland

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF