Intervju med David Edvardsson

I lrdags kte David Edvardsson med till a-lagets bortamatch mot Karlstad. P ett fikastopp passade d hemsidan p att ta en liten intervju med killen som strax ker p landslagslger fr 15-ringar.

Han tycker sjlv att han r bttre n brorsan Victor och han drmmer om spel i Manchester United

Hej David
- Tjena

Du blev nyligen uttagen till landslagslger, hur knns detta?
- Det knns jttebra, skitkul!

Jag gjorde en snabb koll p Svenska Fotbollsfrbundets hemsida. Dr fanns en David Edvardsson frn Kungshamns IF som var uttagen, en kommentar till detta
- Jag spelade fr Kungshamn i Gothia Cup och vi hade inte hunnit skriva mig tillbaka till Grebbestad.

Men du tillhr Grebbestad igen nu?
- Ja, nu r jag tillbaka.

Nr r det du skall ivg p lgret?
- 3:e till 6:e augusti s det r frn nu p torsdag.

Du var ju ganska nyligen p Utvecklingslgret i Halmstad, det mste gtt ganska bra d du har blivit uttagen?
- Ja, det gick vldigt bra tycker jag och jag var vldigt nd med det lgret.

Vad vet du om vad som hnder p lgret p Bosn?
- Jag vet inte s mycket egentligen. Vi kommer att ha 3 eller fyra trningar, teorigenomgngar. Det r vl det jag vet.

En frmodligen ganska dum frga men ser du fram emot lgret?
- Ja, det gr jag verkligen

Efter lgret kommer landslaget att spela matcher i slutet av augusti, och du hoppas vl p att komma med?
- Ja, vi kommer att spela mot Finland i tv matcher, 20:e och 22:a augusti. Jag tror det r 20 av de 44 spelarna som r p lgret som kommer att bli uttagna till matcherna. S jag hoppas verkligen jag har stor chans att komma med.

Din bror, Victor Edvardsson, var ven han nyligen p landslagslger med P17. Vem av er r egentligen bst?
- Haha, det r jag!

Framtiden d? Hur lngt vill du komma med fotbollsspelandet?
- S lngt jag kan. Vi fr se hur lngt det rcker.

En drm om att bli proffs?
- Ja, och spela i Manchester United.

D nskar vi dig lycka till med lgret till en brjan med.
- Tack s mycket!

Vad har d Grebbestads sportchefen Peter Svensson att sga om Grebbestadstalangen/talangerna

Vi har ju tv brder som nyligen varit med och skall vara med p landslagslger Det r tv fina talanger i David och Victor Edvardsson som vi har?
- Ja definitivt. Och fatastiskt roligt att dom har ftt komma med p landslagslgren. Det r ju ocks ett bra kvitto p att vr ungdomsverksamhet fungerar riktigt riktigt bra fr tillfllet.

- Frutom Victor och David hade vi ju ven Gustav Henriksson som fr ngra r sedan ven han var med p landslagslger och ven spelade i landslagets matcher. Numera tillhr Gustav Elfsborg

David Edvardsson, bara 15 r gammal r den som senast kommit med. En riktigt stor talang?
- Ja, det r han ju, helt klart. Den uttagningen var helt klart rtt och den kan man knappast klaga ver. Det r ju redan hans andra r i vrt div 5-lag (Grebbestads andralag) och han r ven med och trnar ganska mycket med a-laget. Dock inte alla pass och han skter sig riktigt bra dr med.

David Edvardsson David Edvardsson till landslagslger

Stort TACK till alla hrliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och vl genomfrt. Trots rekordpublik p ca 1150 personer s funkade allt precis s bra som vi planerat. GIF fick berm frn svl publik som gstande IKO och Fotbollfrbundets matchdelegat som var p Siljevi och tittade till vr organisation och genomfrandeplan.
TACK fr er insats under vrssongen, nu tar vi sommarledigt p Siljevi, vl mtt 12 och 18 augusti d vra seniorlag har hstpremir med hemmamatcher.

Div I Sdra
2018-07-13 19:00

IK ODDEVOLD

Div I Sdra
2018-07-19 19:00
TVIDABERGS FF (b)
Kopparvallen, tvidaberg

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.