Intervju med David Edvardsson

I lördags åkte David Edvardsson med till a-lagets bortamatch mot Karlstad. På ett fikastopp passade då hemsidan på att ta en liten intervju med killen som strax åker på landslagsläger för 15-åringar.

Han tycker själv att han är bättre än brorsan Victor och han drömmer om spel i Manchester United

Hej David
- Tjena

Du blev nyligen uttagen till landslagsläger, hur känns detta?
- Det känns jättebra, skitkul!

Jag gjorde en snabb koll på Svenska Fotbollsförbundets hemsida. Där fanns en David Edvardsson från Kungshamns IF som var uttagen, en kommentar till detta
- Jag spelade för Kungshamn i Gothia Cup och vi hade inte hunnit skriva mig tillbaka till Grebbestad.

Men du tillhör Grebbestad igen nu?
- Ja, nu är jag tillbaka.

När är det du skall iväg på lägret?
- 3:e till 6:e augusti så det är från nu på torsdag.

Du var ju ganska nyligen på Utvecklingslägret i Halmstad, det måste gått ganska bra då du har blivit uttagen?
- Ja, det gick väldigt bra tycker jag och jag var väldigt nöd med det lägret.

Vad vet du om vad som händer på lägret på Bosön?
- Jag vet inte så mycket egentligen. Vi kommer att ha 3 eller fyra träningar, teorigenomgångar. Det är väl det jag vet.

En förmodligen ganska dum fråga men ser du fram emot lägret?
- Ja, det gör jag verkligen

Efter lägret kommer landslaget att spela matcher i slutet av augusti, och du hoppas väl på att komma med?
- Ja, vi kommer att spela mot Finland i två matcher, 20:e och 22:a augusti. Jag tror det är 20 av de 44 spelarna som är på lägret som kommer att bli uttagna till matcherna. Så jag hoppas verkligen jag har stor chans att komma med.

Din bror, Victor Edvardsson, var även han nyligen på landslagsläger med P17. Vem av er är egentligen bäst?
- Haha, det är jag!

Framtiden då? Hur långt vill du komma med fotbollsspelandet?
- Så långt jag kan. Vi får se hur långt det räcker.

En dröm om att bli proffs?
- Ja, och spela i Manchester United.

Då önskar vi dig lycka till med lägret till en början med.
- Tack så mycket!

Vad har då Grebbestads sportchefen Peter Svensson att säga om Grebbestadstalangen/talangerna

Vi har ju två bröder som nyligen varit med och skall vara med på landslagsläger Det är två fina talanger i David och Victor Edvardsson som vi har?
- Ja definitivt. Och fatastiskt roligt att dom har fått komma med på landslagslägren. Det är ju också ett bra kvitto på att vår ungdomsverksamhet fungerar riktigt riktigt bra för tillfället.

- Förutom Victor och David hade vi ju även Gustav Henriksson som får några år sedan även han var med på landslagsläger och även spelade i landslagets matcher. Numera tillhör Gustav Elfsborg

David Edvardsson, bara 15 år gammal är den som senast kommit med. En riktigt stor talang?
- Ja, det är han ju, helt klart. Den uttagningen var helt klart rätt och den kan man knappast klaga över. Det är ju redan hans andra år i vårt div 5-lag (Grebbestads andralag) och han är även med och tränar ganska mycket med a-laget. Dock inte alla pass och han sköter sig riktigt bra där med.

David Edvardsson David Edvardsson till landslagsläger

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF