Intervju med David Edvardsson

I lrdags kte David Edvardsson med till a-lagets bortamatch mot Karlstad. P ett fikastopp passade d hemsidan p att ta en liten intervju med killen som strax ker p landslagslger fr 15-ringar.

Han tycker sjlv att han r bttre n brorsan Victor och han drmmer om spel i Manchester United

Hej David
- Tjena

Du blev nyligen uttagen till landslagslger, hur knns detta?
- Det knns jttebra, skitkul!

Jag gjorde en snabb koll p Svenska Fotbollsfrbundets hemsida. Dr fanns en David Edvardsson frn Kungshamns IF som var uttagen, en kommentar till detta
- Jag spelade fr Kungshamn i Gothia Cup och vi hade inte hunnit skriva mig tillbaka till Grebbestad.

Men du tillhr Grebbestad igen nu?
- Ja, nu r jag tillbaka.

Nr r det du skall ivg p lgret?
- 3:e till 6:e augusti s det r frn nu p torsdag.

Du var ju ganska nyligen p Utvecklingslgret i Halmstad, det mste gtt ganska bra d du har blivit uttagen?
- Ja, det gick vldigt bra tycker jag och jag var vldigt nd med det lgret.

Vad vet du om vad som hnder p lgret p Bosn?
- Jag vet inte s mycket egentligen. Vi kommer att ha 3 eller fyra trningar, teorigenomgngar. Det r vl det jag vet.

En frmodligen ganska dum frga men ser du fram emot lgret?
- Ja, det gr jag verkligen

Efter lgret kommer landslaget att spela matcher i slutet av augusti, och du hoppas vl p att komma med?
- Ja, vi kommer att spela mot Finland i tv matcher, 20:e och 22:a augusti. Jag tror det r 20 av de 44 spelarna som r p lgret som kommer att bli uttagna till matcherna. S jag hoppas verkligen jag har stor chans att komma med.

Din bror, Victor Edvardsson, var ven han nyligen p landslagslger med P17. Vem av er r egentligen bst?
- Haha, det r jag!

Framtiden d? Hur lngt vill du komma med fotbollsspelandet?
- S lngt jag kan. Vi fr se hur lngt det rcker.

En drm om att bli proffs?
- Ja, och spela i Manchester United.

D nskar vi dig lycka till med lgret till en brjan med.
- Tack s mycket!

Vad har d Grebbestads sportchefen Peter Svensson att sga om Grebbestadstalangen/talangerna

Vi har ju tv brder som nyligen varit med och skall vara med p landslagslger Det r tv fina talanger i David och Victor Edvardsson som vi har?
- Ja definitivt. Och fatastiskt roligt att dom har ftt komma med p landslagslgren. Det r ju ocks ett bra kvitto p att vr ungdomsverksamhet fungerar riktigt riktigt bra fr tillfllet.

- Frutom Victor och David hade vi ju ven Gustav Henriksson som fr ngra r sedan ven han var med p landslagslger och ven spelade i landslagets matcher. Numera tillhr Gustav Elfsborg

David Edvardsson, bara 15 r gammal r den som senast kommit med. En riktigt stor talang?
- Ja, det r han ju, helt klart. Den uttagningen var helt klart rtt och den kan man knappast klaga ver. Det r ju redan hans andra r i vrt div 5-lag (Grebbestads andralag) och han r ven med och trnar ganska mycket med a-laget. Dock inte alla pass och han skter sig riktigt bra dr med.

David Edvardsson David Edvardsson till landslagslger

Grebbestadsbor och alla GIF-fans - vi ses p Sparvallen imorgon senast 14.55 fr att sttta rdsvart i match mot Karlskroniterna. Forza GIF !

Div I Sdra
2018-04-14 15:00