Återstart av serien. Tuffast möjliga start med Karlstad BK borta

Seriefavoriten Karlstad BK i omstarten av serien. Ja, jag håller fortsatt Karlstad som favorit trots Grebbestads försprång. Men det kan krympa snabbt om Karlstad vinner till helgen.

Seriepremiären mellan lagen slutade 1-1. Ett resultat Grebbestad var klart nöjda med med tanke på hur matchen gestaltade sig. Karlstad hade som väntat mycket boll och man är det bollskickligaste laget i serien.

Efter 50 minuters spel fick Grebbestad Granit Berisha utvisad för en hands och Karlstad tog då ledningen via en straff. Då såg det riktigt mörkt ut.

Men Grebbestad lyckades koma tillbaka och efter en bra frispark av Tobias Carlsson kunde Emeka Uche sätta 1-1 i 80:e minuten vilket blev slutresultat.

Karlstad BK Karlstad BK är alltså fortsatt seriefavorit i mina ögon. Formmässigt är ju alltid svårt direkt efter ett uppehåll men den har fina 3-0 borta mot Örebrolaget Forward som leder sin div 2-serie.

Ett nyförvärv har man införskaffat i Oskar Jansson som har et förflutet i IFK Göteborg. Sedan har man tappat Filip Saganowski som flyttat till Helsingborg pga jobb.

Man fick även en spelare skadad i matchen mot Forward och letar ersättare för denne spelare.

Grebbestad Grebbestad då. Fågel eller fisk under hösten? I fjol var det en grymt bra höst som räddade oss kvar med marginal i serien. Vi hade en grym svit när vi åkte till Karlstad bara för att få stordäng. Formmässigt för Grebbestad då? En bra match mot Kongahälla div 3, där Grebbestad vann med förkrossande 11-0 vittnar om att motståndet inte var det allra bästa även om Grebbestad gjorde en bra match och gasade på under 90 minuter trots stor ledning.

Mot Uddevalla senast såg det väl inte fullt lika bra ut bakåt då Uddevalla var det lag som hade flest bra målchanser i matchen trots att Grebbestad hade en hel del boll. Där måste vi definitivt täta till bakåt mot Karlstad på ett annat sätt än vad som var fallet mot Uddevalla.

Vad det gäller nytt och förluster så har Grebbestad en ny kille tillgänglig för denna match. Det är förre Kungshamnsspelaren Tobias Luvenberg som är klar för match mot Karlstad om han blir uttagen.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Karlstad BK

Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestads IF och Karlstad BK har mötts 8 ggr.

- Totalt matcher: 8 st, 1 vinster, 2 oavgjord, 5 förluster, 5-17 i målskillnad
- Träningsmatcher: 1 st, 0 vinster, 0 oavgjord, 1 förluster, 0-1i målskillnad
- Tävlingsmatcher, 7 st, 1 vinster, 2 oavgjord, 4 förluster, 5-16 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: GIF-KBK 1-1 (2017), KBK-GIF 6-0, GIF-KBK 0-3, KBK-GIF 3-2 (2015), GIF-KBK 0-0 (2015)
- Det blir 2,75 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Karlstad:
- Målrikaste matchen: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Antal 0-0 matcher: 1 st 2015-04-24
- Största vinsten: 2014-05-28 GIF-KBK 1-0
- Största förlusten: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Flest gjorda mål för Grebbestad: 2015-08-01 KBK-GIF 3-2
- Flest insläppta för Grebbestad: 2016-09-24 KBK-GIF 6-0
- Grebbestads senaste målskytt: Emeka Uche spikade slutresultatet 1-1 i årets seriepremiär i 80:e minuten.
- Se alla tidigare matcher och kommande som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Karlstad genom åren

Tabelltoppen
1. Grebbestad 35p
2. Karlstad 30p