Grebbestad förstärker – Tobias Luvenberg klar

Med bara tre dagar kvar till återstarten av div 2 presenterar Grebbestad ett nyförvärv. Förre Kungshamnsspelaren Tobias Luvenberg är klar för Grebbestad.

Pratstund med Sportchefen Peter Svensson

Efter träningsmatchen mot Kongahälla hade jag trott på Eric Johansson eller Felix Kristoffersson när du sa att en spelare blir klar idag (även om du meddelat att det inte blev något med Felix). Till att börja med, status om du vill berätta om varför inget hände med Felix K, samt om läget med Eric?
– Felix Kristoffersson kommer att åka till USA och vara borta i två veckor. Sedan har han det jäkligt tufft i skolan (pluggar till advokat). Dessutom är han registrerad hos Guldheden som ligger som ligger risigt till vid det nedre strecket i sin serie. Sammantaget där kände han att det passade illa just nu samt att han får svårt med tiden. Sedan sa vi att vi tar en diskussion lite senare. Det kan lätta för Felix och Guldheden kan komma på säker mark. Men det får vi se längre fram.

- Vad det gäller Eric Johansson så har vi sagt att det är upp till honom. Vi har en plats i truppen till honom om han skulle vilja komma hem. Han går och funderar själv och vi trycker inte på på något vis utan har får koma om han känner för det själv.

Dagens nyförvärv då, Tobias Luvenberg, berätta om varför Grebbestad önskar honom i laget?
– Jag kan väl börja med att säga äntligen! Jag har pratat med Tobias i 4-5 år inför varje säsong och frågat om han är på väg hemåt från Norge..

– Det är en spelare som är enormt duktig tycker vi. Framförallt ser vi honom som en forward/yttermittfältare. Men jag har även sett honom som en central mittfältare där han gjort det ra med. Senast har han spelat ytterback och gjort det med bra enligt rapporter.

– Sedan träffade jag Lars-Ture Larsson som sa att han är jävligt bra i mål med. Så detta är kanon det här.

Någon mer överraskning på gång?
– Inget mer så. Det kommer en kille och tränar med oss ett tag framåt, Jesper Carlzon från Stångenäs som skall känna sig för under ett par veckor. Han är en gammal div 1 spelare men har inte spelat något tidigare i år så det kommer att ta några veckor innan vi ser hur han ser ut och kan värdera om vi vill ha in honom.

Med anledning av övergång tog vi en kort pratstund med Tobias Luvenberg

Hjärtligt välkommen till Grebbestad Tobias
– Tusen tack för det.

Detta var en överraskning för mig. Har detta gått snabbt eller har det varit på gång en stund? När fick du frågan av Grebbestad?
– Grebbestad har varit på mig i många år i sträck nu. Nu har jag varit hemma i sommar och Peter Svensson såg mig på läktaren en match och då ringde han igen. Då var jag i förberedelser för att flytta hem så det kom väldigt lägligt. Grebbestad ligger i en bra division och det är där jag vill spela fotboll. Det är ungefär samma som det varit för mig i Norge och det är där jag vill vara. Så nu kände jag at nu får jag testa när Peter Svensson hörde av sig igen.

Hjälper det till att Grebbestad har din gamla lagkompis Jimmie Larsson i laget?
– Jovisst gör det det. Det kan hjälpa mig att komma in i gruppen, så det är bara bra.

Vad har du spelat de senaste åren. Jag vet att du gick till norska Levanger 2013
- Ja dit gick jag från Kungshamn. Sedan har jag även spelat i Verdal IL (samma division som Grebbestad) sedan har jag varit i FK Gjövik-Lyn som var i div 1.

Berätta snabbt om vilka klubbar du tidigare spelat för:
- Kungshamn, Ljungskile, Kungshamn, Levanger, Verdal och Gjövik-Lyn och nu då Grebbestad.

Har du hunnit träna något med laget tidigare eller är detta första passet?
– Det här blir första passet med laget så det skall bli skoj så man kommer igång.

Några speciella minnen från tidigare matcher mellan Kungshamn och Grebbestad?
– Man kommer väl näst intill alla matcher. Det var alltid kul att möta Grebbestad då det var jämna matcher. Men bästa minnet är nog en andralagsmatch när jag gjorde tre eller fyra mål på Grebbestad här på Siljevi.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är Tobias Luvenberg, 26 år, singel. Arbetssökande.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– Alltid svårt att prata om sig själv. Senast har jag spelat högerback. Snabb högerback eller forward, vart man nu vill placera mig. Jag springer mycket, energisk.

– Svagheter, kan väl bli för energisk och dra på mig ett onödigt gult kort. Dålig vänsterfot.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Min personliga målsättning är ju alltid att få spela. Men som det ser ut nu så leder Grebbestad serien och det är en tuff konkurrens. Jag hoppas Grebbestad kan ta klivet upp. Sedan kan man bara slita på och hoppas att man får spela.

Hur väl känner du till dagens Grebbestad?
– Som förening kan jag väl inte så mycket men jag har följt hur laget klättrat upp till div 2 och så har jag ju spelat mot dom många gånger. Grebbestad har blivit ett väldigt starkt lag.

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu?
– Jag har lite kompisar som spelar i konkurrerande lag, Gauthiod och Vänersborg, Trollhättan så jag har ganska bra koll på serien.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning?
– Ingen

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Ca 10 st..

– Helst vatten

Läser helst
– Harry Potter

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Zlatan och jag hade ätit Pasta Carbonara

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Golf

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack själv!

Tobias Luvenberg