Grebbestad utslaget ur DM. Uddevalla vann med 4-2

Grebbestad startade matchen bra, tog ledningen, men sen var det roliga slut. Uddevalla vnde till ledning 3-1 i paus och kunde sedan bevaka ledningen i den andra halvleken.

Bilden: Uddevalla stter 3-1

Frsta halvlek
Grebbestad ppnade som sagt bst i matchen och tidigt hade Christoffer Sderlund et ra avslut utifrn men rakt i hnderna p Uddevallas mlvakt Besarion Kodalaev. Strax efter fick Anton Henriksson ett slumpartat lge d bollen studsade rtt till honom men skottet gick utanfr.

Grebbestad fortsatte att vara spelfrande men s kom Uddevalla upp och fick en hrna efter 20 minuter. Hrnan ndde Abdultaofik Ahmed som p ett avslut som efter studs hamnade p mllinjen innan Jonatan Hrenberg vifta ut bollen och Grebbestad sedan f bort den.

Tv minuter senare svarade Jonatan Hrenberg fr en superrddning men till ingen nytta d Uddevallas spelar var offside, men vilken rddning det var.

Men efter ett par Uddevallachanser blev det Grebbestad som tog ledningen efter 25 minuter. Anton Henriksson lyfte in till Christoffer Sderlund som nickskarvade till Emeka Uche som tog emot, vnde runt och slog in 0-1.

S lngt allt gott fr Grebbestad som dominerat spelet s hr lngt. Uddevallas trnare Jrgen Eriksson var inte njd med ytor Grebbestad fick p mitten utan ropade i brjan mycket p sitt lag om detta.

Om det nu var det som gav resultat eller inte lter jag vara osagt. Men helt pltsligt svngde matchen.

Det hela brjade med ett misstag av Mathias Hegeland och Uddevallas Joakim Berggren kunde servera Abdultaofik Ahmed som satte 1-1 via stolpen efter 35 minuter.

Pltsligt hittade Uddevalla ytor och skapade chanser fr bara tv minuter senare tog sig Petrit Zhubi igenom och avslutade bra men Jonatan Hrenberg gjorde en bra rddning.

Men vi stannar kvar i matchminut 37 fr Uddevalla toh tillbaka bollen och hittade p nytt fram till Abdultaofik Ahmed som dundrade in 2-1 fr hemmalaget. Spelmssigt s hr lngt knappast rttvist men Uddevalla skapade hetare chanser.

Och det skulle bli mer. Fr i frsta tillggsminuten i frsta halvlek kunde Uddevalla spela in frn hger. Bollen hittade fram till Bilal Moussa som Avslutade galant till 3-1.

Andra halvlek
Grebbestad gjorde ett byte i paus d Erik Andreasson knde yrsel efter en smll. In kom Oskar Lindberg och denna var pigg vrre. Allra bst minns vi nr han snurrade upp en Uddevallaspelare s denne gick i backen.

Efter 51 minuter presenterade sig Oskar bra. Ett par fina tvfotsdribblingar och skott utifrn men rakt i Besarion Kodalaevs hnder.

Efter 57 minuter fick Oskar Lindberg nytt lge efterinlgg frn Mathias Hegeland. Oskar skt ra p volley men i burgaveln.

I stllet kunde Uddevalla ka p efter 58 minuter. Joakim Berggren tog sig till lge och skt. Men han hade nd flyt d ett frsvarsben styrde bollen i en bge ver Jonatan Hrenberg och in till 4-1.

Med resultatet 3-1 frn frsta halvlek tog Uddevalla inga risker framt utan sg hela tiden till att ha 10 av 11 man defensivt och 4-1-mlet avgjorde tillstllningen.

Grebbestad hade mycket boll men skapade inte s mycket. Inte fre det gtt 72 minuter s fick nd matchen en gnutta liv. Ett lngt bra Grebbestadsanfall avslutades med att Anton Henriksson hittade Oskar Lindberg som blev fri och satte 4-2.

Grebbestad frskte lyfta fram fr att f till ytterligare reducering men hade svrt at komma till. Istllet blev det Uddevalla som fick ytor fr kontringar och Sebastian Jaconelli fick tv fina lgen men bda rddades fint av Jonatan Hrenberg.

Sista fina Grebbestadschansen kom efter 88 minuter. Emeka Uche fick en bra boll, kom frbi mlvakt men fick fel vinkel nr han skulle skjuta och skottet gick klart utanfr.

Tung frlust men rttvist d Uddevalla kom till bttre avslut. Att sedan Grebbestad hade bollen mer spelar ingen roll tyvrr.

IFK Uddevalla-GIF 4-2 IFK Uddevalla 37 bilder frn Uddevalla-Grebbestad

Stort TACK till alla hrliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och vl genomfrt. Trots rekordpublik p ca 1150 personer s funkade allt precis s bra som vi planerat. GIF fick berm frn svl publik som gstande IKO och Fotbollfrbundets matchdelegat som var p Siljevi och tittade till vr organisation och genomfrandeplan.
TACK fr er insats under vrssongen, nu tar vi sommarledigt p Siljevi, vl mtt 12 och 18 augusti d vra seniorlag har hstpremir med hemmamatcher.

Div I Sdra
2018-07-13 19:00

IK ODDEVOLD

Div I Sdra
I övermorgon 19:00
TVIDABERGS FF (b)
Kopparvallen, tvidaberg

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.