7 st Grebbestadfostrade spelare till Utvecklingsläger

Utvecklingslägret ersätter tidigare Elitlägret. Grebbestad har tidigare som bäst fått med fyra spelare. Men nu är det rekordmånga - hela 7 spelare som fostrats i Grebbestad.

Ja, vi skriver spelare som fostrats i Grebbestad. För det är nämligen så att samtliga tre tjejer som blivit uttagna numera spela för andra klubbar. Men samtliga spelade för Grebbestad tills dom var 13 år och då spelade tjejerna tillsammans med pojkarna.

Detta år fyller hela gänget 15 år och det är alltså dags för utvecklingslägret och följande spelare har tagits ut:
Edison Hajdari
David Edvardsson
Lukas Berntsson
Linnea Edvardsson
Sofia Bellner
Ella Burman Pettersson
Philip Berrish

Samtliga killar tillhör fortfarande Grebbestads IF medan tjejerna Linnea Edvardsson och Sofia Bellner numera spelar för Bullarens GoIF. Ella Burman Pettersson spelar numera i IFK Strömstad.

Från varje distrikt tas 16 spelare ut som får åka till utvecklinglägret. 16 st flickor och 16 st pojkar. Dessa fördelas på två st målvakter och fjorton utespelare.

För tjejernas del bär det nu av till Halmstad redan i morgon för träningar. Pojkarna, ja dom får hålla på sig i en vecka innan det är deras tur.

En eloge i sammanhanget måste givetvis gå till lagets tränare. Björn Berntsson, tidigare spelare och tränare för Grebbestads a-lag har haft hand om detta gäng sedan de var små.

Se kort på de uttagna till Utvecklingsläger 2017

PS, på stora bilden saknas Ella Burman Pettersson och Philip Berrish som tyvärr inte hade möjlighet att koma för fotograferingen.

Edison Kelmendi (Hajdari) David Edvardsson Lukas Berntsson Sofia Bellner Linnea Edvardsson Ella Burman Pettersson Philip Berrisch Björn Berntsson

Stort TACK till alla härliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och väl genomfört. Trots rekordpublik på ca 1150 personer så funkade allt precis så bra som vi planerat. GIF fick beröm från såväl publik som gästande IKO och Fotbollförbundets matchdelegat som var på Siljevi och tittade till vår organisation och genomförandeplan.
TACK för er insats under vårsäsongen, nu tar vi sommarledigt på Siljevi, väl mött 12 och 18 augusti då våra seniorlag har höstpremiär med hemmamatcher.

Div I Södra
2018-07-13 19:00