Ny poäng för Grebbestad

Trots att Grebbestad drabbades av ett sent återbud av Stratos Kenstanlis lyckades man ta en poäng av tippade topplaget Ytterby borta genom att spela 2-2. Ytterby ledde med 1-0 i paus och hade 2-1 men båda gångerna kvitterade Grebbestad

När Grebbestads spelare skulle ut och värma lite innan genomgången för matchen kände lagets mittfältsmotor Stratos Kenstanlis att det inte stod bra till i den ena vaden och tvingades kasta in handduken.

15-årige Markus Svensson fick då kliva in och göra sin tredje raka match från start för Grebbestad och har dessutom spelat full tid i dessa matcher.

Ytterby började matchen med ett litet spelövertag och lagets duktige amerikan Marc Oehlman hade en nick över på en hörna redan i inledningen och det var inte det sista man såg av honom.

Grebbestad var inte ofarliga och Daniel Visone var på väg igenom efter tio minuter men en back kunde bryta precis innan avslutet. Ett misstag i Grebbestads backlinje gav så när 1-0 för hemmalaget men Tomas Meijer i Grebbestads mål kunde rädda Christian Gunnarssons skott med en fin parad.

Grebbestad jämnade ut spelet och var ytterst nära 0-1 när Jonas Söderlund kunde nicka fram Daniel Visone till ett friläge som hemmamålvakten kunde rädda.

Ytterby tog efter hand över något igen och efter 31 minuter kom ledningsmålet genom Marc Oehlman som fick på en bra träff när han snappade upp en andraboll. Ett par minuter senare var Ytterby nära igen då Marc Oehlman var i genom igen men Tomas Meijer räddade.

Söderlund och Meijer räddade poäng!

Grebbestad fick en bra start på andra halvlek då Håkan Hanssons rensning blev till en bra passning till Daniel Visone som hittade Jonas Söderlund med ett bra inlägg. Jonas kunde ta ner bollen och placera in 1-1 efter 57 minuter.

Grebbestad verkade nu var på gång men Ytterby kunde ändå ta initiativet i matchen igen och man hade ett par fina nicklägen. Efter 68 minuter samspelade Daniel Visone och Jonas Söderlund igen men denna gång missade Jonas i princip öppet mål.

Tomas Meijer tvingades till en fin räddning efter 73 minuter då Greg Schroeder sköt från nära håll. Sex minuter senare fick ändå Tomas kapitulera då pigge Marc Oehlman fick på en ny fin träff och Ytterby var åter i överläge. Två minuter senare rann Marc Oehlman igenom igen men denna gång kunde Tomas Meijer styra bollen tätt utan för stolpen.

Grebbestad gick ner på en tre backslinje och det gav omedelbart resultat då Jonas Söderlund kunde nicka in en frispark från Martin Kallin i 82:a minuten som lyrades in från mittlinjen.

Bästa chansen att ta en trepoängare fick Ytterby med en bra nick i 92:a minuten men den gick utanför.

– Jag är nöjd med poängen då vi ligger under två gånger plus att vi reste oss bra mentalt trots bakslaget med Stratos som inte kunde vara med, sa Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

I ett bra kämpande Grebbestad var Jonas Söderlund, Tomas Meijer, Daniel Landén och Daniel Visone bäst.

16.00 idag lämnade GIF-bussen Siljevi för ca 40 mil resa till Kosta, där det blir övernattning på hotell. Imorgon knappa 10 mil till Karlskrona och Västra Mark för match mot FK Karlskrona.
Hemmavarande GIF-supporters önskar resenärerna god tur och en trevlig helg.
Vi håller alla tummar och kommer att följa matchen på Ettanplay.

Div I Södra
2018-09-15 15:00