Fortsatt god form hos Grebbestad. Stenungsund besegrades med 2-0

Topplaget Grebbestad vann som väntat hemma mot ett Stenungsund som har det tufft. Men Grebbestads båda mål första halvleken kom direkt efter Stenungsunds bästa period i matchen. Målskyttar för Grebbestad var Felix Norén (1-0) och Jonas Henriksson (2-0).

Första halvlek
Första halvlek var Grebbestads men trots ett massivt bollövertag hade man svårt att få till farliga målchanser. Och gade det velat sig riktigt illa kunde det varit Stenungsund som i stället tagit ledningen då Granit Berisha fick rensa på mållinjen.

Just denna Granit Berisha stod för tre avgörande saker under matchen. 1: Räddningen på mållinjen. 2: Assist till 1-0. 3: Assist till 2-0.

Även om det var tunt med chanser i första så hade Grebbestad några stycken. Den första efter sex minuters spel då ett uppspel nådde Granit Berisha som fint släppte till Anton Henriksson som dock inte prickade målet.

Några minuter senare var det en hörna för Grebbestad där Christoffer Söderlund fick skottläge på andraboll men skottet rakt på Robert Josefsson.

Och under första halvtimmen så var det inte mycket som oroade Stenungsunds målvakt Robert Josefsson som oftast enkelt kunde plocka ner lite inlägg eller skott utifrån som gick rakt på.

Stenungsund hade en jobbig start på matchen där man fick jaga boll mycket men efter 23 minuter så hittade man fram på sin vänsterkant. Man försökte med ett inspel som Grebbestad bröt men bollen hamnade hos en Stenungsundsspelare som fick på ett bra skott som touchade ett försvarsben och gick till en hörna.

Den följande hörnan blev farlig då den nådde Christopher Normén som vann duellen mot Jonatan Hårenberg men på mållinjen stod Granit Berisha och fick bort bollen.

Tre minuter senare hade Stenungsund ett nytt ra skott utifrån vänster. Nu genom Axel Pettersson men skottet smet utanför.

Men efter denna period med Stenungsundschanser så kom Grebbestad tillbaka. Det började med Jonas Henriksson som tog sig fram och förbi ett par Stenungsundsspelare och avslutade bra men en välplacerad Robert Josefsson klarade.

Och efter 32 minuter tog Grebbestad ledning. Felix Norén stormade fram och hittade till spelade framåt och efter att par snabba passningar hamnade bollen hos Granit Berisha. Felix Norén löpte vidare och plötsligt var Felix helt fri efter Granits perfekta passning. Och helt ren, en ovan position, så var Felix iskall när han lugnt placerade in 1-0.

Egentligen första gången som Grebbestad kunde kombinera sig igenom centralt mot Stenungsunds backlinje.

Av bara farten kom även 2-0 efter 39 minuter. Återigen då med Granit Berisha som framspelare då han fixck bollen till höger och spelade in till Jonas Henriksson som mötte på ett tillslag och satte bollen i nät.

Två fina spelmål av Grebbestad.

Andra halvlek
Även i den andra halvleken var det mer boll för Grebbestad men nu såg det mer ut som man valde att bevaka sina 2-0 och att man då inte hotade så mycket framåt. Dessutom gick man ner i tempo.

I stället var det Stenungsund som var nära att ta sig in i matchen efter 52 minuters spel. Efter ett Grebbestadsanfall vände Stenungsund med en djupledsboll längs sin vänsterkant på Axel Pettersson som kunde ta sig in och skjuta mycket bra men precis utanför.

Chansmässigt var det ganska tunt även i andra halvlek men Grebbestad vaskande fram några stycken som efter 75 minuter då Mathias Hegeland fint tog sig fram och hittade en fri Granit Berisha men i sista stund hann Marcus Hjelm fram och bryta till en hörna.

Efter 84 minuter kom ett mycket vackert Grebbestadsanfall. Fullt i klass med 1-0-målet och kanske ännu vackrare?

Hur som helst var det Mathias Hegeland som spelade fram till Erik Andreasson som snyggt släppte fram till Granit Berisha. Granit petade bollen förbi målvakten Robert Josefssonoch sprang runt honom. Men återigen i sista stund hann en försvarare emellan och fick bort bollen när Granit skulle lägga in bollen i tomt mål.

Matchens sista målchans kom i den 90:e minuten och det för Stenungsund. Man spelade kort till Erik Johannessen som sköt via ett försvarsben och bollen prickade överkant av ribban och gick till en ny resultatlös hörna.

Grebbestad fortsättar att tuffa på. Går som tåget och fick fina 2-0 mot Stenungsund
- Sett över det stora hela är det ett rättvist resultat och vi kontrollerar stora delar av matchen.

Första halvlek, stort spelövertag men få heta chanser men ni malde på och tillslut kom lägena
- Vi har ett bra kontrollerat passningsspel första halvlek. Kanske lite långsamma och tappar tempo emellanåt. Vi saknade överlag, inte bara i första, utan även i den andra halvleken, djupledsspel. Det gjorde att Stenungsund kunde samla sig och var på rätt sida.

- Stenungsund skapade ett par chanser på fasta. En hörna och en frispark varav den ena fick Granit Berisha rädda på mållinjen. Stenungsund hade här en bra period på en 10 minuter.

- Sedan gjorde vi två snabba mål och kontrollerade resten av halvleken. Andra halvlek kontrollerade vi bara.

Två fina mål med kombinationsspel och pass in till målskytt. Bland annat till Felix Norén som är ovan med att bli helt fri centralt.
- Ja, det är ju inte ofta Felix Norén kommer så centralt men det var ett väldigt vackert mål med flera passningar och bra kombinationsspel där han fick avsluta centralt. Även Jonas Henrikssons mål så hade vi ett bra förarbete och bra avslut. Två vackra mål tycker jag.

Det kändes lite som ni bara bevakade i den andra halvleken, stämmer det?
- Så var det. Vi ville kontrollera halvleken med vårt passningsspel. Vi pratade om att vara noggranna och inte gå bort oss. Vi hade 2-0 men skall givetvis utnyttja lägen men absolut inte stressa fram någonting.

Och trots allt skapade vi några bra lägen genom Granit Berisha där Stenungsund räddar i princip på mållinjen.

Härnäst, Gauthiod borta. Gauthiod som hänger på i toppen
- Det blir en väldigt tuff bortamatch. Vi har två matcher kvar innan uppehållet, först Gauthiod och sedan Vänersborgs FK. Men en match i taget och det är Gauthiod först. Gauthiod är ett bra lag och vi spelar dessutom på bortaplan.

Någon spelare du vill lyfta fram idag?
- Nej, idag var det en gedigen laginsats som gjorde det. Alla bidrog till det!

GIF-Stenungsunds IF 2-0 Bilder Grebbestad-Stenungsund

Grattis Tobias! Lycka till och välkommen tillbaka om några år.

Div I Södra
2018-11-10 14:00

HUSQVARNA FF
3-2

Vapenvallen, Husqvarna
Inga matcher planerade.


 
Inga matcher för de andra lagen den närmaste veckan finns inlagda.