Grebbestad krigade till sig en 1-0-seger mot Skoftebyn

Som vntat en tuff drabbning mot ett fysiskt starkt Skoftebyn. Tidig ledning i andra efter ml av Anton Henriksson men sedan fick Grebbestad slita hrt fr att ta med sig pongen hem. Segern gr att Grebbestad fortsatt r tva p samma pong som ledande Karlstad BK.

Frsta halvlek
Frsta halvlek var en tmligen jmn halvlek, kanske ngot plus fr Grebbestad? Men det var vldigt chansfattigt om man ser till riktigt bra chanser och den allra bsta kom vl p tillggstid i den frsta halvleken.

Grebbestad bevakade sina positioner fint under frsta 45 minuterna och man sg vldigt tidigt att Skoftebyn vill stlla om men snabba djupledsbollar p sina yttermittfltare eller ytterbackar.

Solen vrmde gott denna dag och nr den tittade fram mellan molnen blev det riktigt varmt.

Frsta lget i matchen som luktade mlchans kom efter 10 minuter d Felix Norn slog ett fint inspel mot Erik Andreasson som Michael Kllehult rddade. Dock hade jag svrt frn min position att se om Erik var p bollen eller inte?

I vrigt var det egentligen bara lite halvchanser t bda hll och inget riktigt farligt.

Inte fre klockan tickar ver 45 minuter. D fick Skoftebyn till en riktigt bra chans. Grebbestad tappade boll p mitten och Skoftebyn spelade djupt p Paul Khajo som slog ett bra inspel som ndde Skoftebyns farlige mlskytt Linus Ewenborg. Men Linus kom aningens fel till bollen och avslutet gick utanfr och dr var det mycket nra ett ledningsml fr hemmalaget.

Andra halvlek
Andra halvlek ppnades med en hrna i 47:e minuten fr Skoftebyn. Grebbestad tappade helt markeringen p Erik Johansson som nickade via backen och Jonatan Hrenberg fick gra en bra rddning genom att tippa till en ny hrna.

P den andra hrnan kontrade sedan Grebbestad snabbt och via en klack bak till Erik Andreasson fick Grebbestad en mlchans men Eriks skott gick lngt utanfr.

Men strax efter, efter 49 minuter, tog Grebbestad ledningen. Tobias Carlsson spelade upp p Granit Berisha som vnde upp fint och spelade bra p djupet till Anton Henriksson som blev fri. Skoftebyns mlvakt Michael Kllehult kom ut och rddade avslutet.

Men returen hamnade hos Anton Henriksson och d var Michael Kllehult ur spel och Anton Henriksson kunde rulla in 0-1 trots en frsvarare som frskte rdda.

Efter mlet var det sedan ganska mycket boll fr Skoftebyn och Grebbestad fick slita hrt. Men trots spelvertaget var det inte s mnga bra chanser som Skoftebyn fick till.

Ett frsta lge kom efter 55 minuter d Grebbestad blev av med bollen i backlinjen till Linus Ewenborg men sedan revanscherade sig GIF-frsvaret med att bryta s mlchansen frsvann.

Grebbestad kontraslog bra vid ngra f tillfllen och efter 63 minuter spelade man bra upp p Anton Henriksson som kunde ta emot och sedan frska placera in bollen vid bortre stolpen men skottet smet precis utanfr.

Efter 70 minuter hade Grebbestad frispark hgt upp och sedan i andralget rullade man bak till Markus Svensson som fick p ett bra skott frn ca 30 minuter som tvingade Michael Kllehult till en bra rddning.

Minuten senare blev det en tilltrasslad situation i Grebbestads frsvar till vnster och Engjell Ramadani klippte till snabbt men Jonatan Hrenberg var med bra och rddade fint.

Minuterna tickade p lngsamt och efter 78 minuter fick Skoftebyn en frispark nstan i hrnet av 16-metaren. Kanske ngon meter mot mitten. Engjell Ramadani skt en mycket bra frispark som Jonatan Hrenberg rddade mycket fint.

Efter 86 minuter hade Grebbestad ett lngre bra anfall och p slutet fick Granit Berisha bollen och drog p en farlig tpaj som Michael Kllehult rddade till en hrna.

I slutminuterna tryckte Skoftebyn p bra och matade in bollar i straffomrdet. Man kom till ngra skottlgen dr Grebbestads frsvar kunde blockera skotten.

I 4:e tillggsminuten fick Skoftebyn en billig frispark som man lyfte in. Tobias Carlsson ndde hgst och kunde nicka undan men sedan i andralget kom ett nytt snabbt inspel dr Skoftebyn fick bollen i nt. Men man blev avvinkade fr offside och Grebbestad kunde hlla undan och vinna med matchens enda ml.

Matti Demegrd, grattis till en go seger. En riktig kmpaseger
- Det var en kmpaseger. Det r klart att vi slet och krigade i den andra halvleken. Men vi gjorde det bra, stor moral i laget.

Frsta halvlek ganska jmn med f bra mlchanser.
- Jag tycker nog nd att vi har favr p den frsta halvleken. Vi spelade bra i frsvarsspelet. Dom har mycket boll i sin backlinje men dom skapade inte direkt chanser. Vi skapade mjligheter till flera omstllningslgen som vi dock inte lyckades frvalta till att bli en mlchans. Vi kommer till sista tredjedel, har mnga inspel men inte rtt kvalit p sista passningen.

- Andra halvlek inte riktigt lika bra som frsta. Vi fr omstllningsmjligheter men frvaltar dom sett ver det hela smre. Vi lyckades gra ett vldigt fint ml. Tobias Carlsson spelade fint igenom till Granit Berisha som valde att vnda upp och hota. Han satte ett fint instik till Anton Henriksson som kunde gra ml. Vi fick frsvarar oss p lnga bollar. Dom hade ngra tunga och duktiga huvudspelare. Vi fick kmpa och kriga med mycket andrabollsspel dr som vi verlag hanterade bra. Men visst Vi fick kriga!

Nervst p slutet nr dom lyfte in bollar och tillslut ven fick en boll i ml men bortdmt fr offside?
- Ja. Det var en situation dr bollen gick ur straffomrdet, vi lyfte lite och bollen lyftes in bakom vr backlinje. Man ser ju inte s bra frn vr position men nog sg det ut att vara offside trots allt s jag hann inte bli s orolig.

Jonatan Hrenberg svarade fr en fin rddning p en frispark?
- Visst r det s, jttefin rddning och bra gjort!

Ngon spelare att lyfta fram idag?
- Jonatan Hrenberg, Tobias Carlsson. Erik Andreasson gr ett jttejobb i frsvarsspelet. Anton Henriksson var bra.

Skoftebyns IF-GIF 0-1 Skoftebyns IF Bilder Skoftebyn-Grebbestad Avgrandet: Grebbestad tar emot Skoftebyn

Grattis GIF/HIF P15/17, vinst i dagens "seriefinal" mot Mellerud med 5-3 och fortsatt serieledning.

Div I Sdra
2018-06-17 17:00