Grebbestad mot Lerum på söndag

Grebbestad, nyblivna serieledare, åker till Göteborgsregionen på söndag för match mot Lerums IS. Lerum är en nykomling som fått en tuff start på årets serie.

Lerums IS 2014 spelade Grebbestad och Lerum i samma serie senast. Det var Grebbestads premiärår i div 4 och Lerum fick det tråkiga ”nöjet” att åka ur då dom kom sist.

Men nu är man tillbaka i div 2!

I den andra omgången besegrade man Stenungsund men efter det har det gått tungt. Riktigt tungt. Som våran egen vår ifjol ungefär.

Dom har nu sex raka förluster och parkerar därmed på sista plats i tabellen.

Men det är bara två poäng upp till säker mark för dom så såhär långt in i serien är det ingen panik. Då hade vi själva det värre i fjol då vi delade sistaplatsen med Gunnilse efter halva serien, 13 omgångar.

Tabelläget gör naturligtvis att Lerum lär vara maximalt laddade för att ta en vinst mot nyblivna serieledarna Grebbestad.

Grebbestad Serieledning! Skall jag vara ärlig hade jag själv inte kunnat drömma om detta inför seriestarten, att Grebbestad skulle toppa serien. Okej, det är bara åtta matcher spelade, men ändå...
Nu blir det spännande att se hur laget tacklar detta läge.

Matchmässigt blir det ungefär som senast mot Vänersborgs IF. Då tvåan Grebbestad mot 11:an Vänersborg. Ni som såg matchen eller ni som läst referatet märker att det finns inga lätta matcher.

Grebbestad fick jobba riktigt hårt mot Vänersborg för att bärga tre poäng. Vänersborg toig en tidigt ledning men Grebbestads kvittering kom strax efter. Men sedan gick det tyngre spelmässigt även om Grebbestad hade en riktigt bra period på en kvart ungefär.

Avgörande för matchen blev nog Grebbestads styrka att jobba fullt ut i 90 minuter.

Något som kan visas av antal gjorda mål. Minut 0-75 8 gjorda mål. Min 76-90+ 8 gjorda mål.
Så nu ligger Grebbestad en placering bättre än man gjorde inför Vänersborg och Lerum ligger en placering sämre n Vänersborg.

Men detta har som sagt inge större betydelse utan det är jobbet ute på planen som skall göras och det är där nu Grebbestad måste visa att dom klarar av att vara serieledare.

2014 låg vi i samma serie senast som Lerum och då vann Grebbestad borta medans vi kryssade på hemmaplan som ni kan se av statistik nedan.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Lerums IS
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Lerums IF har mötts 4 ggr.
- Totalt matcher:  4 st, Grebbestad 1 vinster, 2 st oavgjort, Lerums IS 1 vinster, 6-8 i målskillnad
- Träningsmatcher:  Inga
- Tävlingsmatcher, serie, 4 st, Grebbestad 1 vinster, 2 st oavgjort, Lerums IS 1 vinster, 6-8 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast fyra matcher spelade): GIF-LIS 2-2 (2014), LIS-GIF 2-3 (2014), LIS-GIF 3-0 (2001), GIF-LIS 1-1 (2001)