Onsdagsmatch när Vänersborgs IF kommer på besök

Vi är nu inne i en intensiv matchperiod. Match i lördags, denna på onsdag och sedan ny match på söndag igen. Och nu kommer alltså nykomlingen Vänersborgs IF på besök.

Vänersborgs IF En tuff start på säsongen så här lång för nykomlingen. Bara 1 seger (Gauthiod) på de inledande sju matcherna. Men kvalité verkar ändå finnas även om man inte fått med sig resultat så här långt.

I träningsmatcher har man bla besegrat Gauthiod, Skoftebyn och Lidköping, alla tre seriekonkurenter. Sedan är i och för sig träningsmatcher alltid träningsmatcher.

Efter en ond trend med tre raka förluster har man nu tagit poäng först av Trollhättan och sedan senast av Uddevalla. Och mot Uddevalla kom man tillbaka efter underläge med 0-2 där kvitteringen kom i den 88:e minuten.

Grebbestad Grebbestad ångar på och har fem raka vinster och är fortsatt obesegrade efter sju spelade matcher. Men i ärlighetens namn kommer vi även allt närmare en förlust. Men kommer du nu? Eller senare? Vi hoppas naturligtvis att det dröjer.

Nu senast mot FBK Karlstad hade Grebbestad en tuff match. FBK, oftast genom förre Kungshamnsspelaren Viktor Olsson, hade sina chanser. FBK med mycket boll inledningsvis men sedan var Grebbestad bättre under första 45 minuterna och hade några fina lägen.

I den andra halvleken blev det FBK som fick medvind och ett övertag då Grebbestad slutade rulla boll. I stället var det via bra försvarsspel och målvaktsspel som man kunde bärga tre värdefulla poäng. Tobias Carlsson och Jimmie Larsson tätar till fint där bak tillsammans med Mathias Hegeland och Felix Norén.
Inte heller får vi glömma övriga spelare där ute, mittfält och forwards som alla bidrar med sitt i försvarsspelet.

Och Jonatan Hårenberg, tränare och målvakt. En himla duktig målvakt dessutom. Två mycket vassa räddningar senast inkluderat den när han tappar fotfäste och ndå lyckas få dit fingertopparna och reda ut det hela.

2013 låg vi i samma serie senast som Vänersborg och då vann Grebbestad borta medans vi kryssade på hemmaplan som ni kan se av statistik nedan.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Vänersborgs IF
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Vänersborgs IF har mötts 3 ggr.
- Totalt matcher:  3 st, Grebbestad 2 vinster, 1 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 6-1 i målskillnad
- Träningsmatcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 2-0 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, serie, 2 st, Grebbestad 1 vinster, 1 st oavgjort, Vänersborgs IF 0 vinster, 4-1 i målskillnad
- Fem senaste, senast först (endast tre matcher spelade): GIF-VIF 2-0 (2016), VIF-GIF 0-3 (2013), GIF-VIF 1-1 (2013)