Tuff nykomling på lördag, Vårgårda IK

På lördag har Grebbestad bortamatch mot en riktigt bra nykomling. Laget har öppnat med tre vinster på de fem matcherna och endast två insläppta mål. - Vårgårda är bästa nykomlingen, sa bland annat en av tränarna till ett annat lag i serien, som jag pratat med.

Vårgårda IK Vårgårda fick möta ”vårt lag” i premiären (Lidköping som vi mötte tre år på rad i premiären). Det blev förlust för Vårgårda där med matchens enda mål. I omgång två kom en ”målrik” historia med Vårgårdamått mätt, 1-1 hemma mot Trollhättan.

Men sedan har vinsterna kommit, tre på raken med 1-0 mot Skoftebyn, Uddevalla och senast mot Stenungsund.
Tränaren jag pratat med som sa att det är bästa nykomlingen berömde dom för att ha ett eget spel bland annat.

Vårgårdas fina start gör att laget ligger på sjätte plats i tabellen. På samma poäng som trean och en poäng bakom Grebbestad på andra plats

För egen del skall det också bli kul att träffa Vårgårdas Karl-Anton Pettersson. En kille jag fick pratat med under en träningsmatch på Siljevi 2016.

Grebbestad Grebbestad har nu klarat av sin tuffa inledning på serien där man stött på fyra av aspiranterna till topplacering i serien på de första fem matcherna. Med den äran har man avverkat dessa matcher utan förlust och har klättrat upp på en andra plats i tabellen.

Efter den strålande insatsen borta mot Trollhättan och vinst med 5-0 så blev det betydligt tuffare och jämnare mot Uddevalla. Men tillslut kunde Grebbestad ändå vinna med 1-0. Detta efter en bra första halvlek och en sämre andra. Men trots en sämre andra halvlek kunde Grebbestad bärga segern via att kriga när spelet inte fungerade optimalt.

Men man får ändå säga att försvarsspelet var bra då Uddevalla trots bollövertag inte vaskade fram speciellt mycket framåt.

Efter matchen mot Uddevalla så spelade Grebbestad semifinal mot Kungshamn (div 4) och man vann med 1-0 och är klara för semifinal. Matchen i sig var ingen höjdare från Grebbestads sida och Kungshamn hade några riktigt bra kvitteringschanser.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med IK Vårgårda
Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestad och Vårgårda IK har mötts 1 ggr.
- Totalt matcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vårgårda 0 vinster, 3-1 i målskillnad
- Träningsmatcher:  1 st, Grebbestad 1 vinster, 0 st oavgjort, Vårgårda 0 vinster, 3-1 i målskillnad
- Tävlingsmatcher, serie, Inga matcher
- Fem senaste, senast först: GIF-VIK 3-1 (2016)
- Det blir 4 mål i snitt/match mellan Grebbestad och Vårgårda
- Målrikaste matchen: 2016-07-23 GIF-VIK 3-1
- Antal 0-0 matcher: Inga
- Största vinsten:  2016-07-23 GIF-VIK 3-1
- Största förlusten: Inga
- Flest gjorda mål för Grebbestad:  2016-07-23 GIF-VIK 3-1
- Flest insläppta för Grebbestad: 2016-07-23 GIF-VIK 3-1
- Grebbestads senaste målskytt: Jonas Henriksson satte 3-1 i 91:a minuten när Grebbestad vann med 3-1 2016-07-23
- Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestads IF-Vårgårda IK  genom åren

Tabelltoppen
1. Karlstad BK 13p
2. Grebbestad 11p
6. Vårgårda 10p

Fem senaste matcherna för Grebbestad, senast först
GIF-Uddevalla 1-0
Trollhättan-GIF 0-5
GIF-Nordvärmland 2-0
Vänersborgs FK-GIF 0-0
GIF-Karlstad 0-0

Fem senaste matcherna för Vårgårda IK
Stenungsund-Vårgårda 0-1
Vårgårda-Uddevalla 1-0
Skoftebyn-Vårgårda 0-1
Vårgårda-Trollhättan 1-1
Lidköping-Vårgårda 1-0

Skytteligan
1. Valon Gashi, Vänersborgs FK, 8 st
2. Alexander Karlsson, Vänersborgs FK, 4 st
3. Jonas Henriksson, Grebbestad, 3 st + 5 man till.

Bästa målskyttar Grebbestad
Jonas Henriksson 3 st
Emeka Uche 2 st
Anton Henriksson 2 st