Grebbestad semifinalklart i DM efter 1-0 mot Kungshamn

Tidigt ledningsml av Christoffer Sderlund men sedan hackande spel gjorde att det inte blev ngon bekvm resa fr Grebbestad. Kungshamn stretade emot bra och hade att par fina kvitteringschanser.

Frsta halvlek
Grebbestad lt ett antal spelare vila i denna match men inledningen lovade nd mer. Det tog bara 90 sekunder innan matchens frsta mlchans kom och det var Grebbestad som skapade lget.

Efter en hrna vann Grebbestad genom Marcus Broberg andrabollen och Marcus spelade fint in till Hugo Stenelind som fick ett kanonlge men inte tillrcklig fart i skottet som d klarades av Kungshamns mlvakt Joakim Ramn.

Ledningsmlet fr Grebbestad kom efter bara 11 minuters spel och efter en hrna fr Kungshamn. Grebbestad fick undan bollen och upp till Emeka Uche som slppte ut p Victor Edvardsson som slog en hrlig crosspassning till Christoffer Sderlund. Christoffer lpte sig fri och placerade skert in 1-0 fr Grebbestad.

Ett tidigt ledningsml kan ju vara bra fr att snka moralen hos ett lag frn ngra divisioner lngre ner i seriesystemet men s blev det inte alls. - Kom igen nu, kmpa p, hrdes det ropas bland Kungshamnsspelarna.

Och anfrda av kmpen Bjrn Syversen var det precis vad man gjorde.

Efter 22 minuter fick Grebbestad en bra chans sedan Victor Edvardsson satt fint i djupet p Christoffer Sderlund som hittade in till Emeka Uche vars skott tcktes av slngande frsvarsspelare.

Fem minuter senare spelade Felix Norn in till Erik Andreasson som klippte till direkt men ver.

S hr lngt ett spelvertag fr Grebbestad men nd inte ngot direkt tryck mot Kungshamns ml. I stllet brjade Grebbestad slava med passningsspelet och Kungshamn kunde bryta flera gnger och skapa kontringslgen som man dock inte klarade av att utnyttja.

Efter 31 minuter fick Grebbestad till ett dubbellge. Frst rddade Joakim Ramn p Erik Andreassons skott (lite osker om det var Erik) och returen gick ut till Victor Edvardsson men ven det skottet klarade Joakim Ramn.

Men Grebbestads slarviga avslutning p halvleken gav ngra lgen fr Kungshamn. Frst efter 35 minuter dr man brt p Grebbestads planhalva och Bjrn Syversen provade ett lobbskott d Anders Tjernberg stod lngt ute men skottet gick ver.

Och efter 39 minuter hade Kungshamn en hrna dr man fick tv bra skottlgen men ttt Grebbestadsfrsvar lyckades blockera bda skotten.

Andra halvlek
Grebbestad ppnade sedan andra halvlek klart bttre n hur man avslutade den frsta och efter 54 minuter hittade Christoffer Sderlund in till Erik Andreasson som klippte till p ett tillslag. Bra trff men strax ver mlet.

Nr vi nrmade oss timmen spelade spelade Emeka Uche in fint mot Christoffer Sderlund men en frsvarare var precis fre och kunde spela undan bollen till en hrna.

Men efter en ganska okej start ven p andra halvlek fll Grebbestad in i smre tempo igen och slarvigt passningsspel och kredit till Kungshamn som inte lt Grebbestad komma igng.

Efter 74 minuter hittade Emeka Uche till Mergim Berisha som tog sig ner mot kortlinje och passade in mot Hugo Stenelind som kom bra men Kungshamns frsvar kunde blockera skottet.

Felix Norn hade ett bra skott utifrn som Joakim Ramn klarade efter 75 minuter.

En 1-0 ledning r knapp och farlig och Kungshamn skulle s nr ftt till en kvittering som i s fall inneburit frlngning.

Frst efter en frispark som man lyfte in efter 34 minuter. Andrabollen kom fint till Max Albertsson som klippte till med vnstern i bra lge men skottet 2-3 meter utanfr.

Men Max Albertsson skulle f ett nnu bttre lge. Fr minuten efter slarvade Grebbestad och Kungshamn kom med mnga spelare mot f fr Grebbestad. Fin crosspassning till Max Albertsson som blev fri mot Anders Tjernberg som rddade skottet till en hrna. Nra nra en kvittering.

Efter 86 minuter skt Mergim Berisha utifrn och Joakim Ramn klarade men slppte en farlig retur mot motsatt stolpe man han var sedan snabbt uppe och knep bollen innan Erik Andreasson han dit.

Minuten senare kontrade Grebbestad bra och fick till ett fint inlgg mot Anton Henriksson som dock inte kunde hlla nere skottet som smet ver. Efter detta hnde det inte s mycket mer och Grebbestad kunde hlla undan.

En knapp seger men knappast en godknd insats som helhet. Stor eloge som tidigare sagt till Kungshamnskillarna fr bra instllning och krigande matchen igenom.

GIF-Kungshamns IF 1-0 Kungshamns IF Bilder Grebbestad-Kungshamn

Stort TACK till alla hrliga ideella krafter som bidrog till att arrangemanget idag blev mycket lyckosamt och vl genomfrt. Trots rekordpublik p ca 1150 personer s funkade allt precis s bra som vi planerat. GIF fick berm frn svl publik som gstande IKO och Fotbollfrbundets matchdelegat som var p Siljevi och tittade till vr organisation och genomfrandeplan.
TACK fr er insats under vrssongen, nu tar vi sommarledigt p Siljevi, vl mtt 12 och 18 augusti d vra seniorlag har hstpremir med hemmamatcher.

Div I Sdra
2018-07-13 19:00

IK ODDEVOLD

Div I Sdra
I övermorgon 19:00
TVIDABERGS FF (b)
Kopparvallen, tvidaberg

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.