Vilken seger! Fantastiska 5-0 borta mot Trollhättan! Grebbestad upp på tredje plats!

Bästa matchen för året gav helt otroliga 5-0 borta mot seriefavoriten Trollhättan. Detta efter en formidabel insats av Grebbestad. Målen då? Jodå, 5 st av Henrikssons!

Första halvlek
Matchen var jämn inledningsvis där båda lagen fick ganska långa bollinnehav när man fick bollen under kontroll.

Första läget i matchen kom efter sex minuter då ett inlägg hamnade hos Trollhättans Arlind Beqiri som fick på ett bra skott som smet tätt utanför.

Även nästa chans var Trollhättans och den var mycket bra. Den kom efter tolv minuter och borde renderat Trollhättan ett ledningsmål men vänsterinlägget som nådde frie Pelle Ödlund som mötte på volley men han lyckades inte hålla nere bollen som smet över.

Minuten senare fick Grebbestad sin första målchans. Detta via en frispark utifrån om sköts av Tobias Carlsson men skottet klart över.

Efter 18 minuter var Trollhättan framme i högerläge där Josef Daoud fick på ett bra skott som Jonatan Hårenberg klarade.

Men sedan började det bli mer Grebbestad som fick kontroll på Trollhättans många långbollar. Och efter 21 minuter skaffade sig Grebbestad en hörna, som blev till en dubbelhörna. Den andra hamnade hos Tobias Carlsson som kunde ta sig till skottläge men Trollhättans försvar låg bra till och kunde blockera skottet.

Efter 31 minuters spel tog Grebbestad ledningen. Christoffer Söderlund slog ett inlägg från höger som hittade Felix Norén som sköt och Jonas Henriksson störtade påpassligt fram och styrde in 0-1 i matchen.

Bara minuten senare kunde det varit kvitterat då Fredrik Söderqvist var på väg igenom men Jontan Hårenberg kom ut perfekt och bröt.

I stället var det Grebbestad som kunde öka på efter 37 minuter. Mittbacken Tobias Carlsson avancerade fram och släppte bollen till Marcus Svensson som snabbt hittade Anton Henriksson. Anton såg att målvakten var långt ute och drog snabbt iväg ett lobbskott som fick en perfekt bana till 0-2.

Och när Trollhättans Sean Conaboy tre minuter senare fick rött kort direkt gick nog luften ur Trollhättan mer ellermindre.

Andra halvlek
Trollhättans chans att ta sig tillbaka in i matchen skulle nog varit ett snabbt reduceringsmål. Läget var på väg efter 48 minuter då Grebbestad fick lite problem med en långboll och Josef Daoud var på väg igenom då Felix Norén kom in och gjorde en perfekt brytning.

Minuten senare var det Grebbestad som anföll och efter ett bra inlägg fick Christoffer Söderlund på en bra nick som Filippos Sachsanidis klarade med en fin räddning.

Efter 51 minuter kom nog ändå det avgörande målet. En Grebbestadshörna rann i pricip rakt igenom mot bakre stlpen där Felix Norén lyckades få fram bollen mot Anton Henriksson som kunde ta med sig bollen och enkelt sätta 0-3.

Efter detta kontrollerade Grebbestad matchen på ett säkert sätt och lät Trollhättan i perioder ha mycket boll för att sedan sätta in snabba stötar.

Men det handlar inte bara om att göra mål framåt. Det gäller att hålla tätt bakåt med. Efter 54 minuter lyfte Johan Lundgren in en frispark som Josef Daoud fick på en bra nickskarv på och Grebbestads burväktare Jonatan Hårenberg tvingades till en kanonräddning uppe vid sitt högra kryss.

Strax efteråt slarvade Trollhättan och Anton Henriksson kunde bryta och drog på ett skott från 30 meter som Filippos Sachsanidis klarade med möda till en hörna. Det var som sagt en hel del Grebbestad och efter 63 minuter var det nära mål igen. Jonas Henriksson fick en bra djupledsboll. Han drog sin back, tog sig i läge och sköt. I stolpen och ut.

Efter 76 minuter ställde Grebbestad om snabbt och kom 6 man mot 4 och Jonas Henriksson slog en bra boll in mot Anton Henriksson som via ett försvarsben kunde sätta 0-4. (Då domaren satt självmål kommer även detta att bokföras som självmål i statistiken)

Resten av matchen blev en transportsträcka mot slutsignalen. Trollhättan var uppgivna och Grebbestad kunde öka på till 0-5 efter 85 minuter. Erik Andreasson tog emot ett uppspel och hittade snabbt Jonas Henriksson som blev fri och placerade in 0-5.

Efter match fick vi en pratstund med tremålskytten Anton Henriksson

Grattis till en fantastisk seger mot Trollhättan, 0-5!
- Det var en tuff match på förhand så det var otroligt skönt att kunna vinna med 0-5.

Det måste ha gått enklare i denna match än vad ni någonsin hade kunnat trott?
- Jo det är klart. Trollhättan är ett bra lag som kommer att vara med i toppen. Dom började ganska okej och var jobbiga med mycket långbollar på sina duktiga forwards. Så det var skönt när vi fick 0-1 och strax därpå 0-2. Sedan fick dom utvisningen med och då kändes det rätt skönt. Man kände att dom hade huvudena nere.

Som forward vill du göra mål och i förra matchen fick du chans från straffpunkten men missade. Så det måste skönt när målen trillade in idag i stället
- Ja verkligen. Man vill ju göra mål. Går det 3-5 matcher så börjar man ju fundera så det var skönt att det lossnade med tre mål. Samtidig har vi mött tufft motstånd så det har inte blivit så mycket anfallsspel. Så man har fått mest kriga vilket jag tycker gått bra även om man vill göra mål som anfallare.

Stort grattis, än en gång Anton
- Tack tack.

Efter match fick vi en pratstund med tränare Matti Demegård

0-5 borta mot tippade topplaget Trollhättan. Ganska bra känsla just nu eller?
- Hehe, Det känns väldigt väldigt bra. Naturligtvis stor glädje att kunna prestera så bra mot ett förväntat topplag.

Beskriv matchen. Vi fick en ganska smidig resa efter en jämn inledning
- En ganska jämn halvlek där vi har lite problem första 15-20 minuterna med deras längre bollar. Men sedan fick vi kontroll även på dessa. Vi växte in i matchen och kunde etablera spel och fick både 0-1 och 0-2.

Direkt efter det fick dom även en utvisning och sedan blev det väl en ganska bekväm resa?
- Ja. Vi pratade i halvlek om att inte slappna av. Det är lätt att man gör det, man går ner i bolltempo. Men vi sa att det står 0-0 och nu börjar vi om och jag tycker dom genomförde andra halvlek väldigt ra.

Det blev nästan lite uppgivet från Trollhättan på slutet?
- Det är klart att sista tio minuterna så känner dom att dom inte har möjlighet att vända på matchen. När vi gjorde 0-4 visade do att dom hade givit upp.

Inför säsongen pratade du om vikten av att forwards gör mål och idag hade du bra utdelning där
- Ja. Anton Henriksson gjorde väl tre och Jonas Henriksson två. Det är roligt och det är viktigt. Det är viktigt för deras självförtroende, så det var enormt glädjande att se.

En dag som denna har jag väl känslan av svaret men är det någon du vill lyfta fram extra?
- Det är klart att en spelare som gör tre mål (Anton Henriksson) bra men jag tycker en dag som denna att hela laget skall ha en jättestor eloge är för hur dom genomfört matchen. Så jag vill hylla hela laget!

FC Trollhättan-GIF 0-5 42 bilder från Trollhättan-Grebbestad Grebbestads trupp mot Trollhättan Ny toppmatch då FC rollhättan kommer på besök

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i går på Skarsjövallen!
Ni får ordna en hejarklack med ledare även till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Södra
I förrgår 17:00

LJUNGSKILE SK
0-2

Skarsjövallen, Ljungskile
Div I Södra
2018-06-24 16:00
KRISTIANSTAD FC (h)
Siljevi, Grebbestad


 
GIF Andralag
IFK Strömstad (h)
Idag 19:30
Siljevi