Breaking news: Ulrik Karnström borta säsongen ut

I veckan opererade Ulrik Karnström sig. En enkel meniskoperation skulle göras. Men tyvärr blir det inte alltid som förväntat.

Efter magnetröntgen såg det ut som en enkel rutinoperation för att ta bort en liten bit av mensiken. En operation som skulle innebära några veckors frånvaro, kanske n månad.

Men vid operation upptäckte man att menisken låg dubbelvikt vilket innebar att man fått veckla ut den samt sy ihop den skadade delen.

Detta gör att det i stället blir sjukskrivning i 2-3 månader samt efter detta 6 månaders rehab.

Därmed missar Ulrik denna säsong helt och hållet och gör Olle Kristoffersson sällskap vid sidan om.

Ulrik Karnström

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger på plats 15 i gjorda mål för gif genom tiderna.

Sorterar man på bara a-lagsmål ligger han 4:a efter J Söderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter säsongen 2017 gjort 75 och står med årets två pytsar alltså på 77. Tredjeplatsen inom räckhåll!

Tittar man istället på mål/match (för spelar som gjort mer än ett mål) så ligger han tvåa med ett snitt på 0,77 mål/match. Etta är Bernt med 1,12 mål/match.

Pllana och J Söderlund trea och fyra på 0,71 resp 0,64 mål/match.

Distriktsmästerskap
I förrgår 18:45