Tuff bortamatch mot FC Trollhättan väntar

Grebbestads tuffa schema i öppningen väntar och på måndag är det bortamatch mot en av seriefavoriterna, FC Trollhättan. Och så här långt är det FCT som även toppar tabellen även om det bara spelats tre omgångar.

FC Trollhättan Rivstartade serien med mycket imponerande 6-0 hemma mot Nordvärmland men fick sedan ”bara” kryss i mötet med Vårgårda. Senast vann man med återigen med ett fint resultat, nu 4-2 borta mot IFK Uddevalla, en annan topplaceringsasspirat.

Denna seger har säkerligen stärkt FCT som kommer att göra allt för att besegra även Grebbestad.

Grebbestad: För Grebbestads del så är man fortsatt obesegrade, liksom FCT. Men Grebbestad har en vinst mindre men segern togs senast mot Nordvärmland vilket borde ge grabbarna en del självförtroende. Matchen mot Nordvärmland var ganska jämn under de första 45 minuterna men det var Nordvärmland som där hade de bästa chanserna.

Men i andra halvan var det Grebbestad som tog över och våra inhoppare Jonas Henriksson och Emeka Uche kunde ge oss segern med varsitt mål.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med FC Trollhättan

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och FC Trollhättan har mötts 3 ggr? Nu tyder allt på ett namnbyte på antingen Trollhättans IF eller Trollhättans FK skett av misstag på hemsidan då annars första matchen skulle varit spelad innan FCT bildades. Så här bortser vi från träningsmatchen som spelades 2001 och säger då att 2 match är spelad
• Totalt matcher: 2 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 4-3 i målskillanad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 2 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 0 st, Trollhättan 1 vinst, 4-3 i målskillanad
• Fem senaste (endast 2 möte): GIF-FCT 4-1 (2015), FCT-GIF 2-0 (2015)
• Målrikaste match: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1
• Antal 0-0 matcher: Ingen
• Största vinsten: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1
• Största förlusten: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 2015-09-05 GIF-FCT 4-1
• Flest insläppta för Grebbestad: 2015-05-24 FCT-GIF 2-0
• Grebbestads senaste målskytt mot FC Trollhättan: Mattias Svensson som satte 4-1-målet (83:e min) i segermatchen hemma 2015
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-FC Trollhättan genom åren

Fem senaste matcherna för Grebbestad:
GIF-Nordvärmland 2-0

6 man 1 st
Totalt 11 gjorda mål

FC Trollhättan Grebbestads trupp mot Trollhättan

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF