”Riktiga” hemmapremiären, Nordvärmland på besök

Grebbestad möter på lördag Nordvärmland hemma på Siljevi. Nordvärmland är nykomling för året i div 2 men fanns med i tvåan 2014 och 2015. ”Riktiga” hemmapremiären för det är ju på Siljevi laget vill spela sina hemmamatcher.

Nordvärmland: Spelade alltså i tvåan ihop med Grebbestad 2014 och 2015 dr lagen även var inblandade i några målrika matcher som 3-3 och 3-4. Båda gångerna med Nordvärmland som bra spurtare i matcherna när Grebbestad såg ut att gå med seger.

Efter en bra säsong 2014 gick det mesta fel för Nordvärmland under 2015 och laget fick ta steget ner i div 3. Men sejouren där blev bara ettårig och tillsammans med FBK Karlstad tog man sig tillbaka till div 2.

Starten i årets serie har inte varit allt för bra och man parkerar sist med 0 poäng och 1-8 i målskillnad. Men serien är ung och tabellen har långt ifrån satt sig så mycket kan hända.

Nordvärmland öppnade borta mot Trollhättan och föll där med hela 6-0. Sedan var det dags för hemmapremiär. I i alla fall var det tänkt så men förra helgen vräkte snön ner och planen låg med 15 cm snö. Matchen skulle gått på långfredagen och för att inte få en haltande tabell och svårt att hitta datum för ny match erbjöd IFK Uddevalla att spela matchen i Uddevalla i stället, sagt och gjort på annandag påsk i stället.

Väl där var det Nordvärmland som tog ledningen innan Uddevalla kvitterade och i slutminuten fick en straff som man satte till 2-1 och därmed fick Nordvärmland en andra förlust och lång jobbig hemresa.

Och nu är det alltså dags för en ny lång bortamatch för Nordvärmland som kommer på besök till Siljevi.

Grebbestad: Grebbestad har öppnat helt okej med två raka kryss. Först mot Karlstad BK vilket var en mycket fin insats med en man mindre i 40 minuter. 1-1 slutade den matchen. Senast blev det mållöst när Grebbestad gästade Vänersborgs FK i en match där båda lagen hade fina lägen för segermål även om de riktigt heta chanserna inte var supermånga.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Nordvärmland

Matcher sedan dessa börjades fylla i på hemsidan: Grebbestad och Nordvärmland har mötts 4 ggr.
• Totalt matcher: 4 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 2 st, Nordvärmland 1 vinster, 10-7 i målskillnad
• Träningsmatcher: Inga
• Tävlingsmatcher, serie: 4 st, Grebbestad 1 vinster, Oavgjort 2 st, Nordvärmland 1 vinster, 10-7 i målskillnad
• Fem senaste (endast fyra möten): GIF-NFF 4-0 (2015), NFF-GIF 3-3 (2015), GIF-NFF 3-4 (2014), NFF-GIF 0-0 (2014)
• Det blir i snitt 4,25 mål per match mellan Grebbestad och Nordvärmland
• Målrikaste match: 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Antal 0-0 matcher: 1 st
• Största vinsten: 15-08-08: Grebbestad-Nordvärmland 4-0
• Största förlusten: 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Flest gjorda mål för Grebbestad: 4 st, 15-08-08: Grebbestad-Nordvärmland 4-0
• Flest insläppta för Grebbestad: 4 st, 14-10-04: Grebbestad-Nordvärmland 3-4
• Grebbestads senaste målskytt mot Nordvärmland: Christoffer Söderlund som satte 4-0 i 88:e minuten när Grebbestad vann hemma 2015 med 4-0.
Se alla tidigare matcher som finns registrerade på Grebbestads hemsida Grebbestad-Nordvärmlands FF genom åren

Fem senaste matcherna för Grebbestad (senast först), endast två matcher spelade:
Vänersborgs FK-Grebbestad 0-0
Grebbestad-Karlstad 1-1

Fem senaste matcherna för Nordvärmland (senast först), endast två matcher spelade:
Uddevalla-Nordvärmland 2-1
Trollhättan-Nordvärmland 0-0

Skytteligan Div 2 Norra Götaland
1. Fredrik Larsson, Trollhättan, 2 st
1. Fredrik Söderqvist, Trollhättan, 2 st
1. Gustav Kjellström, Uddevalla, 2 st
1. Paul Khajo, Skoftebyn, 2 st