Mittbacksparet avstängt

Daniel Landén och Niklas Palm missar nästa match mot Lärje/Angered pga avstängning. Daniel åkte på en onödig utvisning senast medan Niklas fick sitt tredje gula kort.

Detta innebär att tränarparet Sven-Erik Olsson och Tommy Larsson har lite huvudbry om hur man skall komma till start på lördag. Mittbacken och trotjänaren Mikael Mattsson är dessutom på resande fot och kan inte träna med laget för en eventuell match som, han om så önskas, hinner hem till.

På dagens träningen fick man lite indikationer på hur Sven-Eriks funderingar ser ut då man tränade försvarsspel med nytt folk. Mer behöver inte avslöjas.

Förutom de avstängda spelarna ser det ut som Arber Plava kommer att missa matchen. Arber som spelat upp sig det senast tvingades utgå senast efter en smäll i huvudet och har huvudvärk sedan dess. Troligen skall han besöka en läkare för att få en diagnos ställd.

Otto Jahnson-Bock är fortfarande förkyld men bör hinna bli bättre innan helgen och kan då vara aktuell igen även om förkylningen givetvis tagit på krafterna.

Andremålvakten Jan Svensson var åter med på träning efter sin förkylning. Jan var uppsatt på laguppställningen senast men behövde ej byta om då spel var uteslutet. Han är inte helt ok än men så pass att han kan träna och därmed kan även han vara aktuell för en bänkplats igen.

Martin Johansson har åter känningar bak i låret och tvingas till ny vila. Ser redan ut att gå mot en klar seger (andra raka i så fall) i årets glaslirarpris? För inte kan väl Tomas "hur gick det i matchen" Meijer kunkurera?

För att hitta lite mer positiva saker att nämna så är Robin Olsson äntligen i full träning och går troligen in i laget direkt.

Ser i artikeln om matchstatistiken att J Henrikssson nu ligger p plats 15 i gjorda ml fr gif genom tiderna.

Sorterar man p bara a-lagsml ligger han 4:a efter J Sderlund (154), Bernt (121) och Curt (80).

Jonas hade efter ssongen 2017 gjort 75 och str med rets tv pytsar allts p 77. Tredjeplatsen inom rckhll!

Tittar man istllet p ml/match (fr spelar som gjort mer n ett ml) s ligger han tva med ett snitt p 0,77 ml/match. Etta r Bernt med 1,12 ml/match.

Pllana och J Sderlund trea och fyra p 0,71 resp 0,64 ml/match.

Distriktsmsterskap
I förrgår 18:45