2 dagar kvar: Seriepremiär, Karlstad BK hemma

Seriefavoriten Karlstad. Karlstad som värvat friskt. Minst 11 nya spelare ilaget varav de tre sista värvades in sista veckan före deadline. Kan Grebbestad råda på Karlstad? Kom till Sparvallen i Tanum så får vi se om det kan gå?

Karlstad är väl ingen favoritmotståndare för Grebbestad så här långt om vi blickar tillbaka på tidigare matcher mellan lagen. Tre raka förluster, och fem raka utan vinst. Men alla sviter är till för att brytas.

Det såg vi inte minst ifjol. Grebbestad föll 0-3 hemma då vi hade en minst sagt svag våromgång och ett tag låg på delad sistaplats i tabellen. Men sedan kom Giffarna igång ordentligt och på hösten radade Grebbestad upp vinster. När vi åkte till Karlstad hade Grebbestad 9 raka vinster och då flög den sviten all värdens väg efter hemmaseger med förkrossande 6-0.

Men nu är det Grebbestads tur att kanske bryta sviten utan vinster mot Karlstad. Inte sedan första året i tvåan har Grebbestad vunnit och då gjorde man det med 1-0 på Siljevi.

Har då nya tränarna fått ordning på laget? Svårt att säga efter ett antal träningsmatcher och några i DM. Kanske lite för ofta med lite klent motstånd. Men nu senast, mot Torslanda (div 2), var det ett klart fall framåt och hela laget såg riktigt bra ut och verkade hungriga. Matchens intensitet och även stundvis tuffa spel så stod Grebbestad upp på ett bra sätt och vann helt rättvist matchen där även siste man Jonatan Hårenberg fick visa kvalitéer vid några tillfällen.

Konstgräs vs riktigt gräs? Tja, jag vet ju att killarna i laget hemskt gärna spelar på naturgräs och Siljevi. Men en premiärmatch och hemmaplan gör det alltid svårt att få till en spelbar plan till omgång 1. Men helt klart är väl min egna personliga uppfattning att konstgräs passar oss ganska bra och skall inte vara en nackdel.

Vi tar en liten titt på tidigare möten med Karlstad BK

Matcher sedan dessa börjades fyllas i på hemsidan, år 2000: Grebbestads IF och Karlstad BK har mötts 7 ggr.

- Totalt matcher: 7 st, 1 vinster, 1 oavgjord, 5 förluster, 4-16 i målskillnad
- Träningsmatcher: 1 st, 0 vinster, 0 oavgjord, 1 förluster, 0-1i målskillnad
- Tävlingsmatcher, 6 st, 1 vinster, 1 oavgjord, 4 förluster, 4-15 i målskillnad
- Fem senaste, senast först: KBK-GIF 6-0, GIF-KBK 0-3, KBK-GIF 3-2 (2015), GIF-KBK 0-0 (2015), KBK-GIF 3-1 (2014)