Intervju med korsbandsskadade Olle Kristoffersson

I fredags, i samband med Grebbestads match mot Torslanda, träffade jag och flera av spelarna Olle för första gången sedan det trista beskedet att hans korsband är av. Vi passade på för en intervju med Olle

Det var alltså första gången som merparten av spelarna i laget och jag träffade Olle efter beskedet från röntgen: Korsbandet är av, samt skador på menisk och ledband. Detta märktes då ett flertal av spelarna när dom kom ut till matchstart gick rak vägen fram till Olle och kramade om honom.

Hur är läget efter ditt trista besked med korsbandsskadan?
- Det känns lite tungt så klart men man får försöka att vara positiv men det är klart att det inte är ett kul besked att få.

Hur ser den närmaste framtiden ut? Har du fått någon indikation på när en operation kan ske?
- Man måste få tillbaka styrkan och rörligheten så det är det jag håller på med nu. Sedan skall jag in på torsdag och träffa läkaren som skall operera mig så jag antar att vi då bestämmer datum för operationen.

Har du hunnit tänka något om framtiden då det är en tuff skada? Kommer du att fortsätta spela eller tankar på att sluta?
- Man får rehabilitera nu och se hur det känns. Det beror naturligtvis på hur rehabiliteringen kommer att gå så det är inget beslut jag har tänkt att ta nu utan det får man ta senare.

Om vi bortser från skadan i ser på försäsongen som varit. Det har sett het ut och svarat för tio mål, flest i Grebbestad så här långt. Hur tycker du det har känts?
- Det har känts helt okey och jag har fått spela ganska mycket vilket varit roligt. Så det är klart att det var tråkigt med skadan precis innan serien skall börja.

23:e mars skedde skadan, berätta vad som hände?
- Jag fastnade väl med foten när jag skulle slå in en retur. Jag fläkte mig fram och foten satt kvar. Jag kände direkt att det small till inne i knät och förstod direkt att det var allvarligt.

4 år och fyra dagar tidigare: 19:e mars 2013 vad hände då?
- De hände väl i princip samma sak. Man får väl ge fan i dom sista veckorna i mars och vila där i stället i fortsättningen? Man verkar inte tåla försäsongen så långt. Man kanske skall börja träna i april i framtiden?

(Fotnot: Den gången gick korsbandet (samma knä) inte helt av utan bara delvis och Olle kunde vara tillbaka på planen 3-4 månader senare).

Många kommenterar din skada på bla Facebook. Du verkar vara väldigt omtyckte vilket visas av att det är många som bryr sig. Det måst väl kännas kul efter denna trista skada?
- Det är klart att det är jätteroligt. Grebbestads IF är en förening som folk bryr sig om. Dom stöttar en i med och motgång så det gör ändå att det känns lättare att tackla det här. Så är det absolut.

Så, med det så önskar vi dig en bra rehab och att du snart kan vara tillbaka på planen Olle, Lycka till med rehaben!

Se bilder från på när spelarna träffar Olle för första gången sedan skadan

Olle Kristoffersson Seger i genrepet, 0-2 borta mot Torslanda -uppdate Korsbandet av på Olle Kristoffersson Storseger med bitter eftersmak Olle Kristoffersson skadad

Grattis Tobias Carlsson till priset som Sveriges bästa back i div. 2! Mycket välförtjänt!

2017-10-15 15:00

SKOFTEBYNS IF