Storseger med bitter eftersmak

Grebbestad vann grdagens DM-match stort mot div 5-laget Stngens. Hela 0-13 slutade matchen. Positiv var Emeka Uche med 6 ml. Negativt skada p Olle Kristoffersson.

D jag sjlv inte kunde nrvara p matchen har jag idag ftt en pratstund med lagledaren Peter Svensson

Peter Svensson, match igr mot Stngens, ett lag vi haft mnga goa tuffa matcher mot tidigare under div-4 och och div-3 tiden. Men sedan dess har det hnt lite och igr fick Grebbestad till en riktig storvinst. Bertta lite kort om matchen
- Ja, det blev ju precis som du sger en storseger och det r klart det blev vl kanske ingen jtterolig match. Det blir lite fr stora siffror fr att det skulle bli det egentligen.

- Vi fick hl p dom tidigt med 0-1 och 0-2 och d kan det ltt bli s hr nr man mter lag frn lgre divisioner. S det blev vl ingen vrdemtare p ngot vis. Men det var kul att gra lite ml nd.

Positivt att ta med sig frn matchen var vl Emeka Uche som gjorde sex ml?
- Ja och det r ju inte s vanligt att man gr s mnga ml i samma match. ven om det var ett svagare motstnd s r det nd inte s ofta detta hnder. Det var roligt fr Emeka Uche och vi hoppas det fortstter s fr honom och han visar bttre och bttre takter.

- Mer positivt var att vra yngre killar i truppen fick en hel del speltid. D tnker jag p Hugo Stenelind, Oskar Lindberg och Victor Edvardsson. Dom spelade mycket och gjorde det bra alla tre.

Chansmssigt d, hotade Stngens oss ngot i matchen s do kunde ftt ngot ml?
- Neeej, inte vad jag minns faktiskt. Dom hade nog inte riktigt ngon bra chans, ngot halvlge lr dom vl ha haft men inget riktigt bra som provade Anders Tjernberg i mlet fr oss.

Mnga l framt ngot som var lite tjusigare n ngot annat?
- En 3-4 av mlen var riktigt fina kombinationer dr vi trixade oss igenom. S det sg trevligt ut p mnga hll.

Tyvrr ven lite negativt frn matchen, Olle Kristoffersson som r bst mlmssigt fr oss under frssongen med 10 ml blev skadad?
- Det var nr Olle gjorde sitt andra ml i matchen (inhopp som varade i 13 minuter) som han vred sitt kn. Samma kn som han skadade fr ngra r sedan d korsbandet delvis gick av. D behvdes ingen operation och Olle var tillbaka efter ca tre mnader.

- Nu har han varit inne och trffat en ortoped och med 95 % skerhet r korsbandet nu helt av vilket r oerhrt trkigt.

D innebr d med strsta sannolikhet 1 rs frnvaro p planen?
- Ja, blir beskedet s efter rntgen, som grs p tisdag, s lr han vara borta s lnge, ja.

Hur ser det d ut med laget? Kommer ni att frska plocka in en ersttare? Har ni en reservplan om det hnder ngot?
- Nej, s lngt har vi ju inte kommit. Det r ju inte mnga timmar sedan det hnde. Man r ju aldrig frberedd p att det skall hnda och tiden r ju knapp fr att ta in ngon ny. Marknaden r vl ganska tmd med s det ser nog svrt ut. Men vi fr se, man vet aldrig?

Stngens AIS-GIF 0-13 Emeka Uche Olle Kristoffersson Stngens AIS Intervju med korsbandsskadade Olle Kristoffersson

Ikvll hller vi tummarna fr GIF

Div I Sdra
Igår 19:00

TVIDABERGS FF

Kopparvallen, tvidaberg
Distriktsmsterskap
2018-08-14 18:45
STENUNGSUNDS IF (b)
Nsnsvallen, Stenungsund

Inga matcher för de andra lagen den nrmaste veckan finns inlagda.