Emeka Uche och Erik Andreasson klara för Grebbestad

Idag skrev två man till på för Grebbestad. Emeka Uche närmast från Lysekils AIK och Erik Andreasson från Munkedals IF.

Peter Svensson, sportchef i Grebbestad, Efter en tids stiltje på spelarfronten har det smällt till de senaste dagarna och idag skrev två man till på, Emeka Uche och Erik Andreasson.
– Ja det stämmer. Tiden går och matcherna börjar ju nu till helgen så nu känner vi att vi vill göra färdigt truppen så man kan spela ihop laget så fort som möjligt. Så det är naturligt att vi brassar på på slutet.

Båda två har varit med sedan i januari och tränat och har sett bra ut på träningarna?
– Ja visst. Men det är ju tränarna som får bedöma den biten och deras bedömning är ju att det är två intressanta spelare med unika egenskaper. Erik är ju en vass avslutare har vi sett på träningarna. Emeka har en snabbhet som få har så dom är intressanta båda två.

Övrigt då?
– Vi pratar väl med något namn till men nu börjar truppen bli full och vi har ett par yngre egna spelare som skall spikas in i truppen. Men visst, vi pratar med något namn till.

Och med tanke på övergången tar vi oss naturligtvis ett pratstund med Erik Andreasson. Emeka Uche tar vi något senare

Hej Erik och välkommen till Grebbestad
– Tack så jättemycket!

Du har tränat med laget sedan i januari nu, vem är lättast att tunnla?
– Oj, det var en bra fråga. Det är nog någon av juniorerna men jag har kan nog inte namnge någon specifik.

Varför blev det Grebbestad?
– Jag är sugen på att testa att spela högre upp. Jag har ju inte varit i div 2 tidigare så det är en rolig utmaning.

Du kommer närmast från Munkedal och div 4. Har du spelat i andra lag än Munkedal?
– Jag har spelat i Kungshamns IF under två säsonger, mellan 2012 och 14 tror jag (och 2012, 2013 och 2014 blir tre säsonger tror jag)

Har du spelat mot Grebbestad någon gång?
– Det har jag allt gjort. Med Kungshamn när dom vann div 4 och gick upp i trean. Och i en DM-final Kungshamn-Grebbestad där Grebbestad vann med 3-0 (3-1 blev det 2013).

Får man vara nyfiken och fråga om det fanns andra lag med i bilden? Du behöver ej nämna vilka om du inte vill
– Nej, det har bara varit Grebbestad som varit aktuellt.

Beskriv dig själv som person, ålder, civilstånd, jobb osv?
– Jag är 24 år, singel. Jobbar som konstruktör på LLENTAB i Kungshamn.

Beskriv dig själv som spelare, favoritposition, styrkor, svagheter
– I huvudsak anfallare, djupledsgående och gör ganska mycket mål. Svagheter: Det felvända spelet, ryggen mot mål, huvudspelet.

Du har varit med och tränat med Grebbestad sedan januaris början, skönt nu när det är klart?
– Ja det är skönt att ha bestämt sig så slipper man oroasig för vad det blir i framtiden.

Har du satt något personlig målsättning för ditt förhoppningsvis första av många år i Grebbestad?
– Spela så mycket som möjligt, konkurrera om en startplats.

Hur länge har du varit med i Munkedals A-lag
– Oj, sedan jag var 15 år, det blir väl sju år då (samt de två åren jag gjorde i Kungshamn).

Hur många mål gjorde du ifjol? Brukar du göra mycket mål?
– Det brukar bli en del mål, men ifjol blev det bara 13 st i serien. Det var en personlig besvikelse att det blev så få.

Hur väl känner du till Grebbestad?
– Laget känner jag till rätt så väl sedan tidigare. Jag har mött dom flesta och så har jag spelat tillsammans med Jimmie Larsson under tiden i Kungshamn. Så killarna har jag ganska bra koll på.

Har du någon koll på vilka lag det är i Grebbestads serie ännu?
– Lagen har jag väl ungefärlig koll på men jag är väl inte jätteinläst på hur bra resp. lag är och så. Mest koll har jag väl på IFK Uddevalla.

Hur många gånger har du fått böter för fortkörning?
– Noll!

Hur många felparkeringsböter har du fått?
– Två st tror jag.

Favoritlag i fotboll?
– Manchester United

Värdens bästa lag?
– Real Madrid

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Messi

Hur kort är du
– 187 cm

Hur lite väger du?
– 82 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Inte alt för mycket

Dricker helst?
– Mjölk skulle jag vilja säga

Läser helst
– Dagstidningar, sportdelen.

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Peter Forsberg

Om du inte spelat fotboll, vad hade du gjort då?
– Förmodligen spelat ishockey som jag gjorde tills jag var 18 år.

Tack så mycket och välkommen till Grebbestads IF
- Tack själv!

Se mer om spelaren Erik Andreasson:

Se mer om spelaren Emeka Uche:

Se mer vilka som klara för Grebbestads trupp 2017 :

Se bilder från när spelarna skriver på för 2017 :

Se lite fler bilder på Erik Andreasson och Emeka Uche :

Det innebär att just nu är 19 man klara för 2017:
Emeka Uche
och
Markus Svensson

Emeka Uche Erik Andreasson