Intervju med Anton Henriksson

Anton skrev p fr ca en mnad sedan och d utlovade vi en intervju. Hr r den...

Hej Anton, hur r lget?
Det r bra, bara bra!

Nu r det knappt en mnad sedan det blev klart att du valde att spela fr Grebbestad. Hur tycker du att det knts s hr lngt?
Det knns bra. Det r som vanligt, som det var nr jag lmnade fr 2,5 r sedan. Jag har lite ont i foten just nu men annars knns det bra och kul nu nr matcherna brjar igen.

Det blev 2,5 r i rgryte. Om du blickar tillbaka p den tiden, r du njd med vad du fick presterat dr?
Bde och skulle jag vilja sga. Frsta halvret var ju lita att lra sig det och komma in i det hela. Men ssongen efter i div 1 s gjorde jag en bra ssong och fick starta en 14-15 matcher och fick gjort en 4-5 ml. Och vi gick upp i superettan via kval, s den ssongen r jag njd med. I fjol d i superettan gick det lite upp och ner, fick spela en del matcher men presterade inte riktigt som jag ville s det har varit lite blandat men helt okey.

I fjol fick du vl ganska mycket speltid p frssongen, men s kom en skada i armen, handen?
Ja, exakt. Jag brt ett finger som jag fick operera och var sedan gipsad och gjorde detta precis innan serien startade s det var ingen jttebra tajming. Och d hade ja ftt spela ganska mycket p frssongen s det var lite tufft. Men jag har ftt lra mig mycket, haft bra lagkamrater och ftt vnner fr livet. Lrt mig mycket om vad fotboll handlar om p hg niv. Haft lagkompisar som varit proffs i olika ligor, trnare som stller hga krav, supportrar med hga krav s man har ftt lra sig mycket, s det har varit en vldigt lrorik period.

Framver om det gr bra hr s har du som mlsttning att komma hgre upp i seriesystemet igen
Ja, s klart. Jag r ju trots allt bara 21 r s man har ju som ml att spela s hgt upp som mjligt. Nu har jag provat 1:an och superettan och visst vill man tillbaka dit. Rorligast hade frsts att klara det med Grebbestad men visst r mlet att komma uppt seriesystemet igen.

Du skall pbrja en ny utbildning, eller har du redan brjat? r det pappa Niklas som lurat in dig p denna banan
Bde och r det vl. Det r som fastighetsmklare och farsan r ju det. Vi har diskuterat det en del och jag har varit med han lite p jobb och s och blivit intresserad. S det skall bli kul s man har ngot vid sidan om fotbollen med.

Hur knns det i kroppen? Du har haft lite ont i en fot?
Det knns okey, det blir bttre och bttre. Fick en stukning s jag har tagit det lite frsiktigt fr att inte riskera ngot under januari. Mlet r ju att vara med frsta matchen, absolut.

Tidigare har du ven haft lite ryggproblem, knns ryggen bra?
Ryggen har jag ftt ordning p, dr har jag inte knt ngot men det kan komma och g men jag tror inte det skall vara ngra problem med den.

Nsta helg r frsta matchen, direkt en tvlingsmatch mot Lysekils AIK. Sknt nr matcherna nu kommer igng?
Vldigt sknt. Man blir lite trtt p att bara trna s det skall blir roligt nr det nu brjar.

Det blev ju klart med ett nyfrvrv idag i Hugo Stenelind (intervjun med Anton gjordes i lrdags). Men tidigare var det ju bara du och Jonatan Hrenberg som var klara. Lt oss tnka att att du och Jonatan Hrenberg bytt plats i laget. Vem av er hade gjort det bst p den andres plats?
Jag tror att jag hade lst det rtt bra som mlvakt. Jag stod i ml rtt mycket nr jag var liten. Farsan var ju gammal mlvakt och lite har jag nog kvar. Dessutom har jag lngden fr det. Jonte p p topp? Nja, det vet jag inte, det skulle nog se lite roligt ut.

Nsta vecka fyller ju Mattias Svensson r har du klart med present nnu?
Ja, det r klart, det har jag fixat.

Vilket r ditt favoritnummer och vilket skulle du vilja ha om du inte fick favoriten?
Jag har nr 11 och det knns rtt bra. 9 eller 10 hade fungerat om jag inte haft 11.

Hur mnga ggr har du ftt bter fr fortkrning?
Aldrig

Hur mnga felparkeringsbter har du?
Det har jag ftt ngra gnger inne i Gteborg, tyvrr.

Favoritlag i fotboll?
Manchester United

Vrdens bsta lag?
Barcelona

Sveriges bste fotbollsspelare?
Zlatan

Vrldens bste fotbollsspelare?
Messi

Hur kort r du

Hur lite vger du?
80 kg

Din bsta fot r?
Hger

Godis?
Absolut

Dricker helst?
Ramlsa

Lser helst
Pocketbcker

En middag med en kndis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och t d?
Zara Larsson

Tack s mycket
- Tack sjlv

Anton Henriksson

Ont i halsen i dag!
Ensam hejarklack i gr p Skarsjvallen!
Ni fr ordna en hejarklack med ledare ven till bortamatcherna.
Lycka till i resten av serien!
Mvh Jonas

Div I Sdra