Intervju med Anton Henriksson

Anton skrev på för ca en månad sedan och då utlovade vi en intervju. Här är den...

Hej Anton, hur är läget?
– Det är bra, bara bra!

Nu är det knappt en månad sedan det blev klart att du valde att spela för Grebbestad. Hur tycker du att det känts så här långt?
– Det känns bra. Det är som vanligt, som det var när jag lämnade för 2,5 år sedan. Jag har lite ont i foten just nu men annars känns det bra och kul nu när matcherna börjar igen.

Det blev 2,5 år i Örgryte. Om du blickar tillbaka på den tiden, är du nöjd med vad du fick presterat där?
– Både och skulle jag vilja säga. Första halvåret var ju lita att lära sig det och komma in i det hela. Men säsongen efter i div 1 så gjorde jag en bra säsong och fick starta en 14-15 matcher och fick gjort en 4-5 mål. Och vi gick upp i superettan via kval, så den säsongen är jag nöjd med. I fjol då i superettan gick det lite upp och ner, fick spela en del matcher men presterade inte riktigt som jag ville så det har varit lite blandat men helt okey.

I fjol fick du väl ganska mycket speltid på försäsongen, men så kom en skada i armen, handen?
– Ja, exakt. Jag bröt ett finger som jag fick operera och var sedan gipsad och gjorde detta precis innan serien startade så det var ingen jättebra tajming. Och då hade ja fått spela ganska mycket på försäsongen så det var lite tufft. Men jag har fått lära mig mycket, haft bra lagkamrater och fått vänner för livet. Lärt mig mycket om vad fotboll handlar om på hög nivå. Haft lagkompisar som varit proffs i olika ligor, tränare som ställer höga krav, supportrar med höga krav så man har fått lära sig mycket, så det har varit en väldigt lärorik period.

Framöver om det går bra här så har du som målsättning att komma högre upp i seriesystemet igen
– Ja, så klart. Jag är ju trots allt bara 21 år så man har ju som mål att spela så högt upp som möjligt. Nu har jag provat 1:an och superettan och visst vill man tillbaka dit. Rorligast hade förstås att klara det med Grebbestad men visst är målet att komma uppåt seriesystemet igen.

Du skall påbörja en ny utbildning, eller har du redan börjat? Är det pappa Niklas som ”lurat” in dig på denna banan
– Både och är det väl. Det är som fastighetsmäklare och farsan är ju det. Vi har diskuterat det en del och jag har varit med han lite på jobb och så och blivit intresserad. Så det skall bli kul så man har något vid sidan om fotbollen med.

Hur känns det i kroppen? Du har haft lite ont i en fot?
– Det känns okey, det blir bättre och bättre. Fick en stukning så jag har tagit det lite försiktigt för att inte riskera något under januari. Målet är ju att vara med första matchen, absolut.

Tidigare har du även haft lite ryggproblem, känns ryggen bra?
– Ryggen har jag fått ordning på, där har jag inte känt något men det kan komma och gå men jag tror inte det skall vara några problem med den.

Nästa helg är första matchen, direkt en tävlingsmatch mot Lysekils AIK. Skönt när matcherna nu kommer igång?
– Väldigt skönt. Man blir lite trött på att bara träna så det skall blir roligt när det nu börjar.

Det blev ju klart med ett nyförvärv idag i Hugo Stenelind (intervjun med Anton gjordes i lördags). Men tidigare var det ju bara du och Jonatan Hårenberg som var klara. Låt oss tänka att att du och Jonatan Hårenberg bytt plats i laget. Vem av er hade gjort det bäst på den andres plats?
– Jag tror att jag hade löst det rätt bra som målvakt. Jag stod i mål rätt mycket när jag var liten. Farsan var ju gammal målvakt och lite har jag nog kvar. Dessutom har jag längden för det. Jonte på på topp? Nja, det vet jag inte, det skulle nog se lite roligt ut.

Nästa vecka fyller ju Mattias Svensson år har du klart med present ännu?
– Ja, det är klart, det har jag fixat.

Vilket är ditt favoritnummer och vilket skulle du vilja ha om du inte fick favoriten?
– Jag har nr 11 och det känns rätt bra. 9 eller 10 hade fungerat om jag inte haft 11.

Hur många ggr har du fått böter för fortkörning?
– Aldrig

Hur många felparkeringsböter har du?
– Det har jag fått några gånger inne i Göteborg, tyvärr.

Favoritlag i fotboll?
– Manchester United

Värdens bästa lag?
Barcelona

Sveriges bäste fotbollsspelare?
– Zlatan

Världens bäste fotbollsspelare?
– Messi

Hur kort är du
– 193 cm

Hur lite väger du?
– 80 kg

Din bästa fot är?
– Höger

Godis?
– Absolut

Dricker helst?
– Ramlösa

Läser helst
– Pocketböcker

En middag med en kändis, vem skulle du vilja satt mitt emot dig och åt då?
– Zara Larsson

Tack så mycket
- Tack själv

Anton Henriksson