Breaking news: Anton Henriksson vänder hem!

Underbart roligt, säger Sportchefen Peter Svensson om Anton Henriksson som nu återvänder till Grebbestad efter några säsonger i Örgryte IS.

Pratstund med Sportchefen Peter Svensson
Det var ett fint nyförvärv du kunde presentera i Anton Henriksson
- Definitivt! Det finns många anledningar till det och det är bland annat att det är en Grebbestadspojk som vi får tillbaka vilket vi tycker är underbart roligt. Sedan är det för truppen med där vi varit lite tunna på anfallssidan vilket gör att det är perfekt att få hem Anton. Så detta känns bra på alla sätt.

Fler lag har ju varit i kontakt med Anton. Har du fått jobba hårt för att få hem honom?
- Jobbat hårt och jobbat hårt. Det är klart att jag jobbat med det under en period. Det har väl egentligen lite mer varit upp till Anton om vad han vill? Och det har jag varit tydlig med och poängterat att han skall göra det som han tycker känns rätt. Och jag tror att han har valt rätt, det kommer att bli ett kanonår för Anton!

Några andra nyheter som finns att berätta vad det gäller truppen?
Eric Johansson kommer att lämna för Ljungskile. Han går i skola i Uddevalla och bor även där så han kommer att spela med Ljungskile åtminstone under våren. Det blir ett enklare fotbollsliv för Eric. Han kommer dessutom att tränas av sin lärare Alexander Kitic så jag förstår att det lockar honom.

Annars då, börjar truppen bli klar?
- Det börjar at ta form åtminstone. Vi har 3-4 killar som är med och provtränar i januari och en bit in i februari och vi tittar nu på dom och två, kanske tre av dom kommer vi nog att vilja ha med i truppen 2017. Vi kollar runt lite i övrigt med och vi har väl något mer på gång som vi pratar med, men som sagt, truppen börjar ta form.

- Vi har dessutom tappat båda fjolårets målvakter. Marcus Gerd, som inte riktigt vet var han hamnar, och Martin Pettersson, som verkar gå till Hamburgsund som målvakt/målvaktstränare. Rickard Johansson har väl i princip bestämt sig han lämnar. Men det känns ändå ganska bra. Vi har fyllt på lite och har några på gång så det känns som vi kommer att vara med när 2017 börjar.

- David Olsson är fortsatt ute på semesterresa men det är en kille som vi absolut hoppas på skall fortsätta och ansluta så fort han kommer hem vilket han gör om någon vecka tror jag.

Med anledning av övergång tog vi en kort pratstund med Anton (Längre kommer senare då jag tyvärr inte var förberedd på att det var ett nyförvärv idag).

Hjärtligt välkommen tillbaka till Grebbestad Anton
- Tack så mycket tack!

För mig en stor överraskning. Jag vet ju att Grebbestad pratat med dig men även om dina egna ambitioner om spel högre upp. Har du funderat mycket på hur du tillslut skulle göra?
- Ja, det är klart. Det har varit varit väldigt mycket tankar from och tillbaka, Grebbestad eller andra klubbar. Jag har funderat i många veckor nu, under semesterresan och även tidigare har man gått och funderat. Men nu känns det skönt att ha tagit beslutet.

Du spelade med Grebbestad i höstas, med hjälp av ett låneavtal med Örgryte, och det gick bra tycker jag och då svarade för många poäng (mål och assist) under den perioden
- Det kändes okey. Poängmässigt var det bra. Spelmässigt var det okey. Klart att det blir lättare att komma tillbaka när jag spelade med killarna i höstas så det känns bra och skall bli kul. Det skall bli ett roligt år.

Vi nöjer oss med detta idag Anton så skall jag vara lite mer förberedd senare för en längre intervju
- Absolut, det kör vi på!

Det innebär att just nu är 15 man klara för 2017:
Anton Henriksson
Tobias Carlsson
Ulrik Karnström
Jimmie Larsson
Marcus Broberg
Olle Kristoffersson
Mathias Hegeland
Oskar Lindberg
Jonatan Hårenberg
Felix Norén
Mattias Svensson