Seger i årets sista match för andralaget

Dramatik när IFK Strömstad besegrades med 4-3 på bortaplan.
Femte plats för GIF
Strömstad till div 6

Det var en lite speciell match för andralaget i säsongsavslutningen på Strömsvallen.
IFK Strömstad var tvungna att besegra oss för att möjligen hänga kvar i femman. Dom behövde också hjälp av Gilleby som mötte Svarteborg samtidigt.
Jag vet inte om dom var nervösa eller inte men dom började matchen svagt och hade absolut inget framåt.

I stället kunde vi göra matchens första mål efter 12 minuter.
Daniel Söderlund tog sej fram i mitten och avslutade men målvakten i Strömstad kom ut och räddade.
Returen hamnade hos Qusai Alswaidi som kunde rulla in bollen i tomt mål.

Fem minuter senare kom 2-0 och det var samma gossar som var inblandade igen.
Qusai spelade fram Daniel som återigen blev ensam med målvakten.
Återigen räddade han men släppte retur som Danne själv tog väl vara på.

Efter detta var det som om vi trodde saken var klar, vi blev plötsligt väldigt passiva och bjöd in IFK i matchen.
Och hemmalaget tackade och tog emot och började plötsligt få till en del i anfallsväg.
Trots att vi bytte in Olle Kristoffersson fick vi inte fart på spelet.
Olle hade visserligen en riktigt bra chans efter fint förarbete av Qusai men fick inte ordning på avslutet den gången.

Helt rättvist kom en reducering från IFK med 5 min kvar till pausen och det gav förstås energi åt dom.

5 minuter in i andra halvlek kan vi ändå utöka vår ledning till 3-1.
Oskar Lindberg spelade in bollen från vänsterkanten och Olle Kristoffersson skarvade in den snyggt.

i 58:e min kunde hemmalaget reducera till 3-2 efter en omställning och lite dåligt försvarsspel av oss.
Nu blev det verkligen fart på IFKarna som hade full koll på att Svarteborg hade det tufft i sin match mot Gilleby.

Hemmaspelarna surrade nu som bålgetingar i vårt straffområde och I 63:e min kom kvitteringen inte helt oväntat.
Strax efter det hade vi ett jätteläge genom Olle Kristoffersson men inget mål den gången.

Med en kvart kvar på klockan kom vårt segermål och som så ofta var det vår skyttekung Olle Kristoffersson som blev tungan på vågen.
Den här gången blev han fint serverad av Victor Edvardsson och nu satte Olle dit 4-3 distinkt.

Efter detta jagade Strömstad förgäves men möjligheter saknades sannerligen inte.
Var det inte Martin Pettersson som räddade så var det våra mittbackar Anders Tjernberg och Eric Johansson som blockade skotten.

Segern innebar en slutlig femteplats i tabellen för vår del och det tycker jag vi får vara nöjda med.
Mycket skador i A-truppen under säsongen har gjort att våra juniorer har fått ta mycket ansvar och dom har gjort det fantastiskt bra.
Jag hoppas att alla fortsätter träna på och satsar för fullt inför nästa säsong
En extra ros till Olle Kristoffersson som alltid ställer upp för andralaget och är ovärderlig med sin rutin och som är en bra förebild för dom unga.

Nu satsar vi på att tvåla dit IKO på lördag !!
Forza GIF

2020-09-18 19:00