Premiärpoäng för Grebbestad

Efter underläge i paus lyckades Grebbestad med sig en poäng hem via 1-1 borta mot Kongahälla. Poängräddare blev nyförvärvet Arber Plava som bara varit på planen i två och halv minut när han slog till.

Grebbestad visade inga som helst premiärnerver i starten av matchen utan man tog omedelbart hand om händelserna och första kvarten var riktigt bra. Efter 10 minuter fick Håkan Hansson skottläge efter ett långt inkast men skottet täcktes undan. Bollen hamnade hos Ahmed Rashid som sköt ett nytt skott som Mattias Pettersson i hemmalaget kunde rädda.

Kongahälla satsade enbart på långa bollar till sina forwardars som gick på skarv och efter en sådan boll skaffade man sig en hörna efter 17 minuter. Grebbestad tappade markeringen på hörnan och Mikael Skoglund fick på en praktnick till 1-0. Efter målet jämnades spelet ut och det böljade lite fram och tillbaka.

Grebbestads kanske bästa chans i den första halvleken kom efter 28 minuter då Daniel Visone blev fri men skottet vid första stolpen räddades av Mattias Pettersson. Grebbestad hade ytterligare två fina lägen efter hörna och frispark men i båda fallen studsade bollen aningens fel för Grebbestad.

Sista fem minuterna var det nära två gånger för Kongahälla. Vid första tillfället kom Tomas Meijer fint ut och fick rensat bort bollen. Det andra läget nästa direkt efter var ett fint anfall som avslutades med en volley utanför av Cazim Cirikovic.

I den senaste träningsmatchen var Grebbestad mycket sega i början av den andra halvleken och det blev precis likadant nu. Kongahälla hade sin klart bästa period under matchen och matchens kanske bäste spelare Lendre Ayenubo som hela tiden var farlig med sin snabbhet spelade in en fin passning till Adej Hayek som prickade ribban. Bara ett par minuter senare kom en likadan chans men denna gång sköt Kongahälla utanför.

Efter 64 minuter var Grebbestad nära 1-1. Först hade Daniel Visone ett bra skott rakt på målvakten och i samma minut prickade Stratos Kenstanlis ribban. Grebbestad försökte ny lyfta upp spelet och på en kontring var Kongahällas Erik Lundin nära att sätta 2-0 men bollen snek stolpens utsida.

I den 68 minuten kom Arber Plava in på planen. 2,5 minuter senare vände Daniel Visone upp fint och sköt ett skott som målvakten inte kunde hålla och Arber Plava kunde stöta in returen till 1-1. Det blev tre tilläggsminuter i matchen och dessa blev dramatiska. I den första kontrade Grebbestad fint och Martin Kallin fick ett bra läge att avgöra men sköt långt utanför.

Kongahälla fick under de sista två minuterna två hörnor och ett par frisparkar som man lyfte upp mot sina långa spelare men Grebbestad kunde hålla undan.

–Vi startade matchen bra och förde spelet fram till dom gjorde 1-0. Då tappade vi och vi hade lite problem med deras långa spelare på fasta situationer. Det var lite krisigt i början av andra men vi lyfte oss och 1-1 känns rättvis, sa Grebbestads tränare Sven-Erik Olsson.

Främst i hemmalaget var Mattias Pettersson och Lendre Ayenubo. Grebbestads bästa var Niklas Palm, Daniel Visone och Fredrik Joling.

Följ länken nedan för laguppställning etc.

IK Kongahlla-GIF 1-1

P torsdag har vi funderingar p att ta bort markduken frn Siljevi. Kom grna upp vid 10-tiden och hjlp till en stund.

Div I Sdra
2018-04-21 15:00