Inte helt på topp men Grebbestad vände och vann mot Kumla

Ett formstarkt Grebbestad fick en jobbig match mot Kumla som ledde två gånger om. Men i den andra halvleken kunde Grebbestad via två snabba mål vända och ta hand om segern. Lagets sjätte raka seger!

Första halvlek
Det blev långt i från någon lätt seger för Grebbestad denna lördagseftermiddag. Kumla gjorde det inledningsvis svårt för Grebbestad och var i ledningen två gånger om i den första halvleken.

Själv hade jag räknat med en himla massa långbollar från Kumla som i förra matchen men man öppnade i stället med piggt spel anförda av Dana Kuhi.

Men efter sex minuter slarvade Kumlaförsvaret och serverade Jonas Henriksson matchens första målchans men Jonas skott smet strax utanför.

Men minuten senare var det Kumla som tog ledningen. Ett uppspel nådde just Dana Kuhi som vände runt och volleysköt 0-1 i en båge över en något passiv Marcus Gerd.

Men efter en kvart började Grebbestad komma in bättre i matchen. Här hade man en frispark som Grebbestad vann tillbaka andrabollen och spelade tillbaka till Edon Qeriqi som lyfte in till Anton Henriksson som sköt utanför på volley.

Grebbestad tryckte nu på bra en period och efter 17 minuter hittade Markus Svensson fram till Anton Henriksson som kom till snabbt avslut men Kumlas målvakt Jakob Kindberg räddade med en fin fotparad.

Efter 23 minuter stack Kumla upp och fick till en bra chans när Dana Kuhi sköt men Marcus Gerd räddade och tog även returen från Zana Can som dock var offside.

Efter 27 minuter kom Grebbestads kvittering. Markus Svensson lyfte en boll i djupet på Anton Henriksson som kom helt fri mot Kumlas målvakt Jakob Kindberg och kyligt lyfte in 1-1 mot den utrusande målvakten.

Tre minuter senare borde Grebbestad fått en straff. Christoffer Söderlund sprang mot bollen och en spelare bakom honom sprang in i Christoffers ben varpå han dyker i backen. Hur domaren kan missa detta är för mig en gåta? Spelar väl ingen roll om det inte var meningen...

Efter 32 minuter var Grebbestad ytterst nära ledningen. Tobias Carlsson slog in en låg frispark där Grebbestad gick mot skott men det blev mer ett ihopslag med Kumlaspelare varpå bollen i stället kom till frie Ulrik Karnström som dock sköt över. Ett jätteläge för Ulrik.

Grebbestad skapade fler chanser och efter 38 minuter hade man ytterligare en. Jimmie Larsson spelade in till Anton Henriksson som sköt från håll. Anton fick bra träff men Kumlas Mohamed Feysal Mustafe svarade för en underbar blockering av skottet.

Men efter en bra period av Grebbestad kom chocken i 42:e minuten. Från långt håll slog Kumla in en frispark från kanten som prickade ribban och studsade ut till Pontus Hesselheim som lobbnickade in 1-2. Men visst målet borde aldrig kommit till. En halvskadad Marcus Gerd kom till start i matchen och inget av målet såg väl ut att vara otagbart, framför allt inte det andra.

Svårt att förstå efter händelserna på planen att vi skulle ligga under i paus men Marcus Gerds skada påverkade honom klart och vi fick bara se 45 minuter av honom då Grebbestad Grebbestad gjorde ett målvaktsbyte i paus.

Andra halvlek
Även i vårmatchen mot Kumla byttes Marcus Gerd av och då hade han spelat färdigt för våren. In nu kom Martin Pettersson i målet.

Grebbestad rivstartade i den andra halvleken och första chansen kom efter bara 25 sekunder då Anton Henriksson hittade in till Jonas Henriksson som dock sköt precis utanför.

Sedan gick det bara ca 45 sekunder till innan Grebbestad fick nästa läge. Återigen var det Jonas Henriksson som fick det men fri med Kumlas målvakt Jakob Kindberg lyfte han bollen över.

Grebbestad radade upp chanser och nästa kom efter 51 minuter. Anton Henriksson hittade Jonas Henriksson vars skott passerade Kumlamålvakten Jakob Kindberg men bakom han hann försvarsspelare in och stoppade bollen.

Strax efter hade Mattias Svensson och Anton Henriksson läget men inte heller dom kunde få till det perfekta avslutet då Mattias skottet blockerades av försvaret.

Efter 54 minuter lyfte Markus Svensson på djupet mot Jonas Henriksson men Jakob Kindberg kom ut perfekt och lyckades bryta vid 16-metaren.

Kumla kom inte fram speciellt mycket under andra halvlek. Men efter 65 minuter fick man en billig frispark som Dana Kuhi sköt men Grebbestads inhoppande målvakt Martin Pettersson svarade för en fin räddning till en hörna

Efter detta började Grebbestad tappa något i spelet och det började kännas ganska uddlöst och klockan började rulla på.

Men just när det kändes segt kom vändningen. Grebbestad fick en dubbelhörna och den andra slogs kort till Tobias Carlsson som lyfte in och där dök Rickard Johansson upp och nickade in
2-2.

Klockan hann sedan bara ticka fram ytterligare tre minuter och så var Grebbestad plötsligt i ledningen. Olle Kristoffersson som kom in direkt efter 2-2 hittade Jonas Henriksson och hans inspel nickades i mål av Anton Henriksson, 3-2 till Grebbestad.

Efter ledningsmålet bevakade Grebbestad säkert ledningen även om Kumla van många långbollar genom Pontus Heselheim så tog Grebbestad allt som oftast hand om andrabollarna. Och efter dryga 49 minuter så blåste domaren tillslut av matchen och sjätte raka segern var bärjad.

Grebbestad nu upp till en femte plats i tabellen från den nionde i den haltande tabellen där ett par lag kanske kan smita förbi i morgon?

Pratstund med Mathias Pettersson-Pohl efter matchen

PP, seger med 3-2. Grattis till ännu en vinst
- Tackar

Det blev ändå en ganska jobbig resa för oss idag, eller vad tycker du själv?
- Vi kommer ju i underläge tidig, jobbar oss in i matchen och så får dom 1-2 i 42:a minuten så det är klart att det var halvtungt. Men vi kände ändå att vi var bättre än dom.

Vi tryckte på bra en period i andra, framför allt inledningsvis där vi skapade flera chanser
- Vi tryckte på bra där men Kumla är luriga. Dom har ett par kvalitetsgubbar som oroades oss men vi skötte det på ett bra sätt.

Seger 3-2 tillslut och ändå ganska rättvist sett efter matchen?
- Ja det tycker jag. Vi vinner matchen med 3-2 och vinner även på spelpoäng och har bra chanser förutom målen så det var en rättvis seger

Marcus Gerd tvingades utgå igen mot Kumla
- Ja. Det var väl så där men så är det.

Martin Pettersson kom in och svarade för en fin räddning efter en frispark
- Ja precis. Martin sköte sig bra det han hade att göra så bra jobbat!

Någon spelare att lyfta fram idag?
- Rickard Johansson var bra idag och fick kröna det med ännu ett nickmål. Dessutom bra insatser av Edon Qeriq, Ulrik Karnström, Tobias Carlsson, Markus Svensson och 2-målsskytten Anton Henriksson, Sedan måste jag säga att vi visar prov på moralisk styrka då vi för andra veckan i rad vänder underläge till seger.

I denna nyhet: Herrsenior A IFK Kumla 2016-08-27 IFK Kumla 3-2